reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
u nas też cudna pogoda-byłyśmy z córeczką na spacerku-booosko (bo synek ma ferie i jest w poznaniu u kuzyna więc my tak sobie we dwie siedzimy ).Teraz piję kawkę i podczytuję Was.
aaa zadzwoniłam dziś do sklepu ,w którym widziałam ze mają mój wózek w ofercie w Poznaniu-okazało się ,że jest na zamówienie -więc chyba bardziej mi się będzie opłacało go zamówić przez allegro ,bo jaki sens zamawiać go w tym sklepie skoro i tak wczesniej na żywo go nie obejrzę :no:

Ja bym sie cieszyla ;-) mnie tez kiedys na 2-3 dni przeszlo a pozniej wrocilo z podwojna sila.

Magda, ja tez w ciemno wozek bede kupowac, moge jedynie polegac na opinii brata i mamy bo oni w pl ogladali dla nas wozki. Tutaj mam mozliwosc zamowienia go z polskiego sklepu dzieciecego w uk no ale niestety bez mozliwosci wczesniejszego zobaczenia wozka.

Z tym leżeniem, to mi w poprzedniej ciąży położna tłumaczyła tak. Można leżeć jak się chce, chyba że lekarz stwierdzi zespół żyły głównej ( coś tam z przepływem krwi przez łożysko), wtedy zakaz na plecach. Ale warto często na lewym boku, bo to od serca i więcej krwi idzie do łożyska i dzidziuś się dotlenia:) ja śpię na lewym lub na wznak:)

Ale się rozpisałyście :) ledwo mogę nadrobić Was po pracy ;)

Napiszę coś pocieszającego dla dziewczyn, które biorą leki - moja lekarka rodzinna na wieść o tym, że nie wiedząc, że jestem w ciąży brałam bardzo silne leki... powiedziała "są kobiety które przechodzą wlewy- chemioterapią nie wiedząc, że są w ciąży i rodzą zdrowe dzieci... " myślę, że już bardziej obciążających leków od chemii - nie ma.... więc leczmy się zdrowo, ufajmy lekarzom i nie martwmy :).. to znaczy :) postarajmy się nei martwić ;)

Dziekuje Dziewczyny za odpowiedz, troszke sie uspokoilam. Najem sie na zapas gdyby mi mialo wrocic za dwa dni jak Domi ;)
Co do lezenia na plecach to jak bedziemy mialy wielkie brzuszki to bedzie niewygodne bo robi sie duszno od razu. Moj syn jak byl w brzuchu to preferowal tylko prawy bok. Jak ukladalam sie w innej pozycji to kopal jak szalony.
Pozdrawiam Was serdecznie :)

Mamabazylia, ja odkad biore tabletki to nie wymiotuje no wczoraj nie bralam caly dzien i wrocilo z podwojna moca wiec od wczoraj wieczora tabletki poszly znowu w ruch. Poki co mam brac do konca 16tygodnia a pozniej znowu przerwa i zobaczyc reakcje.

Ja się jakoś słabo poczułam , ale pisałyście ,że teraz się tworzy łożysko chyba , już latałam i szukałam termometru bo się czuję normalnie połamana ,a jak wstanę to mi się w głowie kręci i ugotowałam tylko obiad i odpoczywam sobie , gorączki nie mam , tylko jakby łamało w kościach ,ale tak delikatnie , napiłam się prenalenu tak na wszelki wypadek i chyba wejdę pod kocyk herbatka z cytrynką czy coś.

reklama
No lozysko moze sie tworzyc nawet do 20 tygodnia ciazy i przez to oslabienie organizmu itp. Ja juz mam oba lozyska wytworzone bo ostatnio mi pani na usg potwierdzila ale ja non stop na wspomagaczach i to z dzienna dawka 800mg ;-)

Do góry