Dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi! Joditu napewno nie zaczne brac sama! Najwyzej dopiero po nastepnej wizycie dopytam. Zastanawialam sie tylko nad witaminami a gl zelazo mnie zastanawia bo tak to biore folik, magnez i vit d3 w kroplach...chyba odpuszcze narazie. Gorzej ze lutka mi sie konczy a myslalam ze mam jeszcze opakowanie i nie wzielam recepty. Ten gin specjalista od usg pewnie mi nie wypisze bo skoro mowil ze on nie moze wystawic zwolnienia to pewnie tez nie daje recept?? Qrna ja to jakas skleroze mam ciazowa. Nie chce teraz placic za dodatkowa wizyte! Nie wiecie czy luteine moze internista wypisac?
reklama
Angie a lekarz ogolny nie moze Ci lutki przepisac ? Mi przepisuje rodzinny i jak mama byla w pl zeby mi wiecej lutki zalatwic w razie gdyby tu nie chcieli rpzepisac to tez jej rodzinny wypisal. W sytuacji awaryjnej moga wypisywac takie recepty :-)
keeplovin
Początkująca w BB
Kepplovin witaj i gratuluje podwojnego szczescia. A ty nie wrzesniowka przypadkiem ?
Dzieki. Wlasnie sie zorientowalam - blad w suwaczku. Mam date na 1. sierpnia.
No to i ja swoje 3 grosze:
Jest spora grupa lekarzy, która uważa, ze te witaminy to o potrzebne jak dziura w moście i należy dbać o dietę. Takze Angie jak chcesz to wybierz sobie cos i zacznij brać. Ale ja sie nie znam na hasi wiec nawet nie wiem czy z jodem czy nie. Tutaj to lekarz powinien cos konkretnie i do końca Ci powiedzieć i ew zalecic. Moze trzeba szukać lepszego lekarza kurcze.
w 1. ciazy miałam anemie i wtedy lykalam żelazo, ale na receptę, moja gin mówiła, ze ta ilośc w witaminach dla ciężarnych to jest taka symboliczna. I jadlam wtedy kwas foliowy, ale wielokrotnosc dawki z witamin. Na prawdziwe niedobory to takie zwykle witaminy nic nie pomogą.
Co do spania to fakt - w zaawansowanej ciazy zalecają lezenie i odpoczywanie na lewym boku. A spanie wiadomo - raz wyjdzie, raz nie :-) Bez stresu, większość i tak odczuwa duszności przy innym lezeniu wiec reaguje na bieżąco.
Ja miałam ten rogal do spania, taki wielki. Bez niego ostatnie miesiące ciazy byłyby jeszcze trudniejsze.
Natkusia - ja mam podobnie z siedzeniem w domu, fajnie to by było gdyby człowiek był na chodzie w pełni. Mozna by jakos dom przeorganozowac, gospodynia wzorowa pobyć, życie towarzyskie rozwijać, a tak - walka o przetrwanie :-)
Domi - uważaj na siebie, Ty to masz przebojów w tej ciazy.
Mi wczoraj lekarz od usg powiedział, ze lozyska to tak ok 18tc, wiec jeeeeszcze....
Jest spora grupa lekarzy, która uważa, ze te witaminy to o potrzebne jak dziura w moście i należy dbać o dietę. Takze Angie jak chcesz to wybierz sobie cos i zacznij brać. Ale ja sie nie znam na hasi wiec nawet nie wiem czy z jodem czy nie. Tutaj to lekarz powinien cos konkretnie i do końca Ci powiedzieć i ew zalecic. Moze trzeba szukać lepszego lekarza kurcze.
w 1. ciazy miałam anemie i wtedy lykalam żelazo, ale na receptę, moja gin mówiła, ze ta ilośc w witaminach dla ciężarnych to jest taka symboliczna. I jadlam wtedy kwas foliowy, ale wielokrotnosc dawki z witamin. Na prawdziwe niedobory to takie zwykle witaminy nic nie pomogą.
Co do spania to fakt - w zaawansowanej ciazy zalecają lezenie i odpoczywanie na lewym boku. A spanie wiadomo - raz wyjdzie, raz nie :-) Bez stresu, większość i tak odczuwa duszności przy innym lezeniu wiec reaguje na bieżąco.
Ja miałam ten rogal do spania, taki wielki. Bez niego ostatnie miesiące ciazy byłyby jeszcze trudniejsze.
Natkusia - ja mam podobnie z siedzeniem w domu, fajnie to by było gdyby człowiek był na chodzie w pełni. Mozna by jakos dom przeorganozowac, gospodynia wzorowa pobyć, życie towarzyskie rozwijać, a tak - walka o przetrwanie :-)
Domi - uważaj na siebie, Ty to masz przebojów w tej ciazy.
Mi wczoraj lekarz od usg powiedział, ze lozyska to tak ok 18tc, wiec jeeeeszcze....
Dzieki Madison, a no niestety mam troszke przebojow ale dla maluszkow wszystko.
Ja na niedobor zelaza polecam naturalne zelazo z warzyw. Te naturalne lepiej sie wchlania niz te tabletkowe a wiec:
Ja na niedobor zelaza polecam naturalne zelazo z warzyw. Te naturalne lepiej sie wchlania niz te tabletkowe a wiec:
- fasolka szparagowa
- szpinak
- brokuły
- sałata
- buraki
- pietruszla
- marchew
- groszek
reklama