reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Angie - kucze, ja nie pomogę, nie mam problemów z tarczycą i sie po prostu nie znam.... a samemu w ciązy coś brać na własną rękę???? nie wiem,ale fakt.... dziwni ci lekarze są.... przypomniała mi się sytuacja jak z szpitalu leżałam rok temu z plamieniem w ciązy..... nikt mi nic nie mówił... niczego.... jak pytałam, słyszałam tylko odpowiedz : "czekamy".... to sobie poczekałam na zabieg wtedy.... ach:-(
Domi -amoxycyklina jest bezpiecznym antybiotykiem w ciązy... ale wiadomo, zdrowie najwazniejsze. mam nadzieje, że szybko Cię na nogi to postawi
kobietka - ja to naprawde sie przerazilam cenami.... mam nadzieje, że sporo rzeczy po Wiki bedzie dobrych, że żadne mole się do nich nie dobrały, bo nie wyobrazam sobie kompletować calosci nowej..

reklama
Martuska wiem ze bezpieczna, dziekuje za troske, ostatnio ja bralam i pomogla wiec teraz tez tak bedzie mam nadzieje. Dodatkowo sterydy wiec moze ciutke szybciej odpusci.

Angie - ja brałam jodid do 13tc ,a teraz biorę femibion bo ma tę samą dawkę jodu co jodid , endokrynolog kazał zastąpić i ginekolog też tak radził , poradź się ginekologa ,ale z tym braniem jodu przy hashi nie pomogę bo ja nie mam , mam tylko niedoczynność.

Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, wspaniała pogoda, słońce świeci :) Jakoś tak pozytywnie mnie to nastroiło przed jutrzejszą wizytą.
Ale i tak będę wdzięczna za trzymanie kciuków! :tak:

Dziewczyny, powiedzcie proszę jak jest z Waszym snem? Bo ja się kręcę niemiłosiernie w nocy, poza tym dowiedziałam się ostatnio, że powinno się spać na lewym boku? Ja się często budzę na plecach, chociaż nigdy wcześniej w tej pozycji nie mogłam wyleżeć. Zastanawiam się też nad zakupem poduszki dla ciężarnych (rogala), może ktoś ma i poleca bądź nie? ;-)

być może moje pytania są dość prymitywne ale wszystko dla mnie nowe :tak:

Miłego dnia! :-D

Atkaa ja tam spie caly czas na prawym boku, u mnie poduszka rogal absolutnie sie nie sprawdzila... obecnie moj kot sobie ja przywlaszczyl ale znam dziewczyny ktore bez takiej poduszki nie wyobrazaja sobie spania w ciazy, takze wydaje mi sie ze bedziesz musiala sie przekonac na wlasnej skorze ;)

Ja słyszałam ,że na plecach i prawym boku lepiej nie spać bo uciskają na jakąś żyłę ,ale to chyba jak już brzuszek duży i ugniata całe ciało się bardzo , ja śpię na lewym ,a jak na prawym to opieram się tak jakby o męża , nie śpię na brzuchy czy coś,ale też nie centralnie na boku nie wiem jak to wyjaśnić , staram się odwyknąć od leżenia na plecach i spania ,ale też w nocy się budzę na plecach często i wtedy mnie krzyż boli i się budzę i muszę na bok się przerzucić i czasem się wiercę ze 2 godziny zanim dobrze zasnę ,ale potem śpię do 10 nawet ;)

Ja napewno pod koniec ciazy bede musiala spac na plecach juz teraz powoli mam problem ze spaniem na boku przez brzuch i az sie boje co bedzie pozniej. No ale przeciez na stojaco spac nie bede ;-). Ja nie slyszalam zeby strona na ktorej spimy miala jaki kolwiek wplyw na ciaze. Swoja droga podziwiam dziewczyny ktore spia na brzuchu w ciazy. Ja przed ciaza tylko na brzuchu spalam teraz to po prostu jakas abstrakcja. Nie ma najmniejszej szansy zeby spac na brzuchu ;-)

ja zasypiam na boku prawym lub lewym, ale i tak w nocy budzę się leżąc na plecach, mi ta pozycja nie przeszkadza, mogę się wyciągnąc :))) czasem wlasnie na boku bardziej mnie cos upina i przeszkadza
poprzednią ciążę tez tak spalam i nic się nie stało, z drugiej strony jaki mamy wplyw na to jak bedziemy spac??? uśniemy na boku, a budzimy się i tak w zupelnie innej pozcyji
poza tym, jak z Wiki musialam od 5.miesiaca lezec, lezalam prawie non stop na plecach....

Ja tylko słyszałam że na lewym boku dociera najwięcej tlenu, a leżenie na plecach może jakoś tam wpływać na rozwój łożyska bo wnętrze je przygniata :p ale jeżeli to prawda to pewnie tylko wtedy jak łożysko jest na tylnej ścianie.
No ale to tylko "zasłyszane" i gdzieś przeczytane :)
Ja często muszę się przekładać w nocy bo np. drętwieje mi ręka albo coś mnie boli, jak stara baba :p

Angie ja biorę witaminy bo sama się nimi zainteresowałam :) lekarz mi powiedział że mogę do końca ciąży brać kwas foliowy, a jak chcę witaminy to jakieś z jodem i dha. Ale sama go o to zapytałam, bo on raczej z tych lekarzy którzy bez widocznego powodu nie dają żadnych leków i suplementów :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nikt nie mówi , że coś się ma stać chodzi o przepływ krwi jak jest ucisk to i drętwienie może być np , a to nie znaczy ,że coś się stanie mnie od leżenia długo na wznak krzyż boli to się przerzucam.

Do góry