reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Nikitka, bo jeżeli jest to 9 msc, to wtedy może i owszem...
al mi wody odeszły w niespełna 17 tygodniu...
lekarze chcieli zakończyć ciążę, ale ja się nie zgadzałam... Nie wyobrażałam sobie wydać wyrok na własne Dziecko, któremu buło serduszko...
Kochana, to długa historia...

Barbarka, wątpię, aby ta wada była przez przetrzymanie z wodami.
U nas prawie 2,5 msca byłam bez wód, a Synek nie miał żadnych wad....

Asiołek, problemy, bolączki, to wydaje mi się, że chodzi o aktualną ciążę...
A reszta? Nie jedna z nas jest po przejściach i właśnie ten wątek jest jak najbardziej ogólny... i to jak dla mnie właśnie tu powinnyśmy pisać o takich sprawach...
Odniosłam wrażenie, ze teraz jestem kategoria "ta gorsza" bo nie daj Bóg jeszcze się zarazisz....

Sorry, ale chyba odechciało mi się tu już pisać....

reklama
Chyba źle zostałam zrozumiana :) Nie chodzi mi o nasze problemy i bolączki.... ale opisywanie historii, które zostały wyczytane bądź zasłyszane...

Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że się czymś zarażę... i nigdy nikogo w ten sposób nie potraktowałam. Jeżeli nie wyraziłam się precyzyjnie to bardzo przepraszam....

jjm86 toksoplazmoza wbrew pozorom przytrafia się dość często - u mnie w pracy 2 przypadki były. Dzięki podjętemu leczeniu dzieci są zdrowie i rumiane ;) mam nadzieję, że to jest dla Ciebie pocieszające. Nie zawsze dzieje się z dziećmi coś złego...

Ostatnia edycja:
Ale drukujecie;-) Nie nadrobie, nie ma szans...

Co do watkow to ja kilku nie ogarne, jakos nauczona grudniowkami wole jak sie pisze wszystko w jednym no moze poza listami zakupow, albumem i takimi. Poza tym co za roznica czy wizyte opisze tu czy w wizytowym? Wiem, ze zalozony jest specjalny watek dla dziewczyn z UK, ale jakos tez nie ma czasu na czytanie, za duzo tego jak dla mnie. Ale rozumiem, ze inne z Was wola podzialy watkow, wiec ja jedynie prosze o wyrozumialosc, ze zazwyczaj wszystko pisze na glownym. Nie mam czasu po prostu na skakanie po wielu watkach :no:

Odnosnie zamartwiania sie to wiem, ze czasem nie da sie nad tym zapanowac, wiadomo, ze nie mozna ciagle sie nakrecac, ze cos jest nie tak, ale obawy jakie nas mecza sa normalne. Wazne zeby cieszyc sie ciaza, myslec pozytywnie i nie czytac dr google ;-)

Hejka

U mnie słaby dzień.. jeszcze popołudniu Michałowi zmierzyłam temp i miał ponad 39st :-( pojechaliśmy do lekarza i w efekcie mamy antybiotyk eh.. Na szczęście płuca i oskrzela czyste ale z nochala mu leci i ma okropny odrywający się kaszel.. Byłam u innej lekarki (szefowej) i naskarżyłam na lekarza który mimo kataru zaszczepił mi Michaśka..

DOMI i jak tam, krokiety przeszły przez żołądek?

MADUNIA a Panorama-Test to cóż to?

MADRUSZKA jejku okropny jest taki ciągły stres :baffled: na pewno wszystko będzie dobrze!

ASIOŁEK no jutro wizyta.. nie umiem się doczekać ;-)

EWCIA ej ej! .. źle zrozumiałaś Asiołka :no: ona nie mówiła o Was tylko o takich historiach obcych kobiet! Wy oczywiście piszcie :tak:

Kurcze jutro miałam jechać z Michałem do alergologa rano i doopa.. na sobotnie spotkanie z położną tez nie pojadę bo nie zostawię go :-(

Aaa napisałam do LILITH.. miejmy nadzieję, że się odezwie :tak: ogólnie bywa na forum więc chyba wszystko jest dobrze

Ostatnia edycja:
Natkusia- zdrówka dla Michasia :tak: u mnie w przychodni też szczepią dziecko z katarem a nawet lekkim kaszlem ale ja nigdy nie pozwolę zaszczepić przeziębionego dziecka, pielęgniarka ostatnio okropnie na mnie naskoczyła, że zwlekam ze szczepieniem mamy zaległe MMR to z ok roczku ale zawsze był jakiś katarek, kaszelek, gorączka, jak przeszło to chciałam odczekać ze 2 tygodnie żeby było bezpiecznie i zawsze coś wypadało ale mówię Ci babka tak na mnie nakrzyczała że w szoku byłam :szok: a ja głupia jej nic nie odpowiedziałam tylko po wyjściu się rozpłakałam (ah ta ciąża normalnie to bym ją zjeb.....)
Ale tak mnie zirytowała że przenoszę małego do innej przychodni :tak:
Kochana czy mi się wydaje czy jutro może poznasz płeć dzieciątka??

Ja na genetyczne idę za tydzień i nie mogę się doczekać :tak: może też uda mi się już poznać płeć bąbelków :tak:

Dziś z Filipkiem byliśmy na saneczkach ale się małemu podobało :tak: tylko słyszałam "ziuuu brrr ziuuu" :tak: mam nadzieję że jutro też jeszcze będzie śnieżek :-)

Dziewczyny zaczynam odżywać w tej ciąży :tak: pozbyłam się mdłości :-D
Fakt jestem osłabiona, śpiąca i nieraz mnie coś zaboli, zakuje ale to jest pikuś do tych okropnym mdłości, normalnie czuję że żyję :-D i zaczynam się cieszyć ciążą :tak:
Do tej pory byłam przerażona naszym CUDEM a teraz zaczynam się coraz bardziej cieszyć :tak:
ahh życie jest piękne :laugh2:

No mam nadzieję że mojej "wrzuty" też nikt źle nie odebrał :p to raczej było do podtrzymania zdrowego rozsądku :p i pozytywnego myślenia.

Ja po wizycie, jutro umawiam się na prenatalne :)

Anielka ja też mam już znacznie więcej energii :D
natkusia Lilith zaglądała ostatnio 10 czy 11 stycznia, to dawno jak na nią :/ mam nadzieję, że wszystko ok.

KAHAKA tak, masz racje.. odezwała się do nas ostatni raz 11.01 ale na forum się loguję (ostatnio dzisiaj po 16) a to napawa mnie nadzieją, że wszystko ok :tak: oby szybko się odezwała!

Lecę do wyrka.. dobranoc :*

Wydaje mi się, że skoro zagląda to pewnie wszystko ok :)
Uf chyba też się położe, jestem strasznie zmęczona i śpiąca :)

reklama
MADUNIA a Panorama-Test to cóż ?
Badanie DNA dziecka z krwi matki pod kątem zespołu downa i trisomii. Moja lekarka rekomenduje je jeżeli coś w teście podwójnym wychodzi nie tak, jest bezpieczne i nieinwazyjne.

Ucho mnie zaczęło bolec :baffled:, a laryngolożka przyjmie mnie dopiero w piątek rano. Na takie atrakcje świetnie działał ibuprofen, ale teraz nie mogę go brać, a paracetamol to dobry u mnie tylko na lekki ból głowy...

Spokojnej nocki. :-)

Do góry