reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej dziewczyny
My z Kornelką żeśmy rano nadrobiły nieprzespaną noc :-) w ogóle to zauważyłam, że ona lepiej śpi w salonie w kołysce niż w sypialni w swoim łóżeczku, a najlepiej to śpi z nami w łóżku (ale też w salonie :-D)

Faisca ja Ci polecam laktator lovi prolacits. On świetnie stymuluje piersi, a później "ciągnie" tak jakby to dziecko ssało :-) no i po cc mleko możesz mieć nawet i dopiero w 5 dobie
Natomiast co do dochodzenia do siebie. Mi to zajęło dłużej niż po pierwszym cc. po pierwszym to już w drugiej dobie potrafiłam funkcjonować bez przeciwbólowych, a teraz to i nadal się zdarza, że coś wezmę :-( nadal boli mnie gdzieś tam w środku w brzuchu :-(

Madison to Ty zajęta kobieta jesteś :-D fajnie, że dziewczyny tak zdrowo rosną :-D i synuś grzeczny :tak:

Ewaewelinka oglądałaś "na wspólnej"? ponoć mają zakończyć jego emisję, to ostatni sezon. ja lubię ten serial, chyba to jeden z nielicznych jaki oglądam, lubię jeszcze "pierwsza miłość" choć on trochę jak "moda na sukces" , kiedyś go długo nie oglądałam a jak zaczęłam to wiedziałam o co kaman :-D

Monya też zazdroszczę tego spania

monia456 ja mam czas na forum po południu jak mała śpi, a Martynka jeszcze w przedszkolu (choć dziś się spóźniłam i Martynka już w domu, ale swoją ulubioną bajkę ogląda)
Szkoda, że Maciusiowi wyniki spadły :-( a co wad wzroku to ja z Martysią chodzę raz w roku na kontrolę do okulsty bo maż ma wadę wzroku. do tej pory u małej było ok, ale po ostatniej wizycie coś w prawym oczku się zaczęło dziać i mamy kontrolę znów w październiku

Ania super Tomcio rośnie!no i że zdrowy to najważniejsze

Wkasia moja Martynka jak coś ode mnie chce to podchodzi i pyta czy mam dla niej troszkę czasu a mi się wtedy serce kraje, że dziecko musi mi takie pytania zadawać :-( i ciągle każdy (ja, moja mama, mój mąż, ciocia) mówią do Martynki "uważaj na Kornelkę" :-( i żal mi jej strasznie, bo ona też jest jeszcze mała więc wieczory mamy tylko dla siebie. po kąpaniu mąż przejmuje Kornlekę a ja zamykam się z Martysią w jej pokoju i czytamy bajeczki, bawimy się, zasypia ze mną i dopiero wtedy wychodzę :-)

Asiołek moja Martynka przez 8 m-cy miała pomagane przy kupce termometrem , inaczej kupy nie było. na szczęście nie zaburzyło to niczego i właśnie gdzieś tak od momentu jak zaczęła być bardziej mobilna to zaczęła sama robić kupki :-)

wyczekany oj jak ładnie mała na cycku rośnie :-)

Co do butelek - ja mam avent i dr brown. przy Martynie avent był super, ale teraz wymyślili jakieś nowe i są beznadziejne dla nas :-( więc kupiłam w rossmanie zwykłe, najzwyklejsze ich butelki i z tych małą pije najlepiej

Fiufiu ja też polecam sab simplex i bobotic! u nas najlepiej działały

Ok, więcej nie pamiętam i mała się dopomina o jedzenie więc lecę

Buziaki

reklama
U nas pani pediatra stwierdzila "duzo gazow"
:-\ mimo espumisanu mala nadal steka I prezy sie, oczywiscie u pani doktor byla jak aniol I ani nie steknela O:-) kazala brac espumisan, biogaie I wode koperkowa ktorej nigdzie w hurtowniach farmaceutycznych nie ma :-\ no i kazala mi na bardzo restrykcyjna diete przejsc. Juz sama nie wiem, w szpitalu pediatra I polozna mowila wyraznie ze mleko bierze sie z krwi z gruczolow mlecznych a nie z zoladka mojego wiec jesli to nie kofeina, alkohol czy inne substancje ktore utrzymuja sie we krwi to nie maja wplywu na mleko. Juz zglupialam powiem wam.

Ewa a ile dajesz tego espumisanu? Tzn.ile w jednej dawce Symetyconu jest? My dajemy 100 mg w dawce 10 do nawet 15 kropli. Przy nizszej dawce dziala marniej.

Gawit co Ty piszesz ???ostatni sezon????aaaaaaa co ja poczne o 20 godzinie hehehe to jedyne co ogladam heheh
Ja juz w lozku zaraz dolaczy do mnie m. Hihihihi chyba nie wytrzymam i go z.....ce ;-)

Moja Mia i probuje pelzac ibpodnosi glowke ,ale dzis artystka dala nam popaluc ,skubana chce sie nosic i ani mysli lezec ,,,,chyba ze z glym tylkiem i jak jej caluje nozki :-)

Zycze Wam spokojnej nocy ,a naszym dzieciaczkom kolorowych snow :-)

:-*

Czy wszystkie jestesmy rozpakowane?????

Ostatnia edycja:
Lilith może chodzi o nośnik leku w bobotiku ... my dajemy nadal do każdego mleka Bobotik forte 3 krople.

Co do szczepień to teraz się zastanawiamy... i nic nie wiemy :)))))))))

Dużutka rozpoczęła 4 klasę...wychowawczyni zasuszona, zadbana, usta ściągnięte i wąskie, piękne korale, włosy krótkie loczki, super odlotowe modne szpilki, super nogi ;) zimny sposób bycia, kompletnie niezaangażowana... nauczycielka plastyki - będzie ich widziała 2 razy w tygodniu... kompletna porażka :))))))) to moje pierwsze wrażenie... oby było błędne :))))))))
Duzutka ma juz pierwsze dyktando z j. polskiego i zakuwa ;)

Malutka znów jest naszym królikiem doświadczalnym... dostaje 2 mleka i chyba już tak zostanie :))))))))))

Gawit u nas Maja miała zaparcia jak cholera ;) ale nie odważyliśmy się mechanicznie pobudzać wypróżnień... owszem rumianek, debridat, laktuloza a potem szybkie wprowadzenie nowych pokarmów...

Cześć mamusie ;)
Ja chyba nie ogarnę tego forum szybko. Co próbuje coś napisać i poczytać, to mały zaczyna płakać. Normalnie jakby czuł, że matka chce się od niego na chwilę oderwać. Dzisiaj Wojtek miał podcinane wędzidełko. Chwila wrzasku i tyle. Potem dziecko długo się żaliło w domu. Do cyca przystawiłam i prawie godzinę sobie spaliśmy. Ale znów nie dojadł i musiałam dopoić butelką. Ciekawe jak jutro nam pójdzie. Jestem wykończona, bo noc miałam ciężko, w dzień mały też niespokojny. Teraz na wieczór też długo go uspokajaliśmy z mężem na zmianę. Masakra :baffled: Ciekawe jak dzisiejsza nocka nam minie. Mam nadzieję, że do północy maluch pośpi. Dlatego też żegnam się, życzę dobrych nocy i uciekam do łóżeczka. Paa

reklama
U mnie 2/3 hodowli spi. Synek odpływa. I wyrobilam sie przed 22 :) Mama mi pomogła ogarnąć towarzystwo.

Cała noc sama bede. Nie lubię byc sama w domu. A tu do tego trzeba jeszcze pracowac w nocy. Oby dzieciaki były wyrozumiale.

CALTHA - mnie dobilo to, ze pneumokoki sa za darmo ale tylko w NFZ. A ja mam dobra neonatolog-pediatre, z doświadczeniem w prowadzeniu wczesniakow w Medicover i nie chce tego zmieniać. Tu mam dostęp do specjalistów, badań, szpitala (odpukac). Cholera jasna! A chodzic i tu i tu to porażka, bo nikt nie bedzie czuł sie do końca odpowiedzialny za dzieciaki. Wkurzylam sie, bo pneumokoki drogie, mogliśmy zaoszczędzić 2 tys, a niestety bedziemy musieli wywalić ta kasę, choć sie moim dziewczynom należy przecież.

Do góry