reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Czesc dziewczyny. Tak sobie was czytam i okazalo sie, ze to chyba ja mam najpozniej skan bo dopiero 3 lutego, a szkoda bo z checia bym zagladnela do mojej fasolki zobaczyc jak tam sie jej wiedzie:) Najlepsze, ze jeszcze zadnych badan krwi nie mialam ani moczu... moze sie okazac ze wcale nie powinnam brac tych wszystkich witamin, a kwas foliowy by wystarczyl. No nic musze zadzwonic do mojego szpitala i skontaktowac sie z midwives zeby ich troche przycisnac. Wracam do pracy i pozdrawiam was goraco!

No to nie jestem sama... Ja u GP bylam w 5tc i od tamtej pory czekam na telefon od poloznej zeby umowila mnie na wizyte, zalozyla ksiazke ciazy i na badania wyslala, ale sie doczekac nie moge :wściekła/y: Jutro tam dzwonie i rozniose ta przychodnie jak w koncu mnie nie umowia. A jesli chodzi o badania to musza robic podstawowe badania, u mnie dodatkowo w kierunku konfliktu serologicznego i nie ma co trzeba sie klocic jak sie na beznadziejna polozna trafi :confused2: A ile znam dziewczyn ktore rodzily w UK tyle opinii, jedne zadowolone, bo mialy super opieke, a inne opieki niemalze brak. Wszystko zalezy od tego na kogo trafisz niestety...

reklama
Witam się nocną porą :-)

Ja mam 28 lat i to jest moja pierwsza ciąża. Powiem Wam że nie jest łatwo podjąć świadomą decyzję o dziecku. Nie było tak że bardzo chciałam. Odstawiłam tabletki anty, ale zastanawiałam się czy nie brać z powrotem. Ech...dylematy. Przestraszyłam się trochę kiedy moja koleżanka poroniła, diagnoza - macica dwurożna, czeka ją zabieg, druga nie może zajść w ciążę - teraz masa różnych badań, a obie młodsze ode mnie. I tak z mężem debatowaliśmy że czas nas goni, że najmłodsi już nie jesteśmy, że może trzeba będzie się leczyć, bo nigdy nic nie wiadomo, może nie będziemy mogli mieć dzieci... I to był taki bodziec do posiadania w końcu potomstwa :-) Chociaż chyba oboje nie jesteśmy jeszcze gotowi, ale damy radę :-) Instynkt nam się włączy :-)

Ja w tym roku kończe 30. I niestety nie będę jej hucznie obchodzić ;-)

U nas rodzina wie cała (tzn ta bliższa, bo ta dalsza to nie wiem czy mama już rozgadała;-)). W pracy wie dyrekcja i bliżsi znajomi. Ogólnie rzecz ujmując wie ten, kto powinien ;-)
Chociaż chyba oboje nie jesteśmy jeszcze gotowi, ale damy radę :-) Instynkt nam się włączy :-)
Dacie, dacie :tak: Aż sami siebie nie będziecie poznawać w niektórych sytuacjach ;-)

Ja w sierpniu kończę 26 lat. Kacperek w sierpniu kończy 2 latka.
O ciąży wiedzą chyba wszyscy. Nawet stare baby ze wsi :shocked2: w sumie nie wiem skąd.
Dorcia- jest ok. Masz być spokojną. Nerwowe dziecko będziesz miała w innym wypadku ;-) Buziole.
Mam tak mało czasu.... Kaci ciągle na mnie uwieszony jak jestem w domu. Jutro do pracy na cały dzień. Czas tak szybko leci. Jutro zaczynam 10tc

Oszgrde, Mamasowa - współczuję teściów , w takiej sytuacji rzeczywiście lepiej nic nie mówić i cieszyć się z fasolki w spokoju , niż słuchać głupich gadek , jak czytam o takich rzeczach to myślę, że powinnam przestać narzekać na swoich .

Katushka - przed pierwszą ciążą miałam dokładnie takie same dylematy :) , byłam w Twoim wieku , a później żałowałam że tyle zwlekałam z tą decyzją , dacie radę , na pewno :)

Maćku - ja w grudniu obchodziłam 30 -setkę , zawsze myślałam że zrobię taką balangę, że do końca życia jej nie zapomnę :) , w zamian dostałam chyba najpiękniejszy prezent jaki można dostać czyli II kreseczki :) i od miesiąca czuje się jak po niezłej imprezie :)

Spać nie mogę....z głodu O:-) heh obiecał sobie kubełek KFC po wyjściu choć nie jadlam fast foodu od kilku lat. Kurcze z tel.kijowo odpisuje się,bo mały ekran i szybko zapominam,która z was co napisała.

Witam sie o wczesnej porze :-*

Amelia ja tez jestem z grudnia :-) i moje urodzinki byly z pierwszymi objawami milosci do kibelka.

U mnie ferie sie skonczyly i trzeba wstac wyprawic malego do szkoly ,pozniej kąpiel i jade do lekarza ,mam nadzieje ze wystawi mi dzis zakaz wykonywania pracy i jutro oddam to z usmiechem na twarzy ....
Do pozniej mamuski :-*

Jutka, Joanna UK:
ja dopiero dzis mam pierwsza wizyte u poloznej. Nastawiona jestem na walke o badania bo mam niedoczynnosc tarczycy. W badanich 23go grudnia w polsce TSH wyszlo mi tak wysokie ze masakra a Ci tutaj zrobili mi tylko testy na tyroxyne ( wiec maja niepelny obraz, taki tylko skrawek informacji) i stwierdzili ze jest wszystko w normie! Az rece opadaja. Mam ze soba wyniki badan z Polski i bede robic zawieruche zeby sprawdzili mi caly obraz tarczycy. Troszke mnie to stresuje.
Na skan pewnie tez bede musiala poczekac ale na szczescie w polsce tez w czasie swiat zrobilam wiec jestem spokojniejsza.
No to czas do poloznej :-)

Dziewczyny ja tez mam problem z tarczyca i to przez 4/5 czasu mojego zycia :-D.Ogolnie jestem pod opieka endokrynologa w szpitalu a teraz dodatkowo mam swojego endokrynologa w antenatal clinic. Przedostatnie TSH wyszlo mi 7.76 wiec masakra ale pani zwiekszyla leki i juz na ostatniej wizycie bylo 1.29, teraz kolejna wizyta czeka mnie 20 stycznia. A w ten piatek wizyta z polozna. Annias popros polozna o skierowanie do antenatal endocrine clinic, nie powinna Ci stwazac problemow.

Ja dzisiaj na szczescie juz troszke lepiej sie czuje, wczoraj 11 razy przytulalam porcelanowa kolezanke :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry