reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Madruszka powiem Ci szczerze...jeśli boli i rośnie ( wchodzi w mięsień) to idź do chirurga !
Mój mąż miał kilka razy czeraka/tłuszczaka i zawsze kierowano nas do chirurga ( a on oczywiście ciężarny nie był :-p)
Ja bym nie bagatelizowała tego ! Ale to moje odczucie ! Trzymaj się !

madruszka a jakiś antybiotyk miejscowo? Może znajdzie się coś w domu.

katushka wszysko będzie ok. Ja na prawdę jak czytam twoje posty o braku objawów to mi się płakać chce ze złości że nie mam tyle szczęścia:-).

Mnie co raz bardziej boli brzuch w miejscu cięcia. No cóż pewnie to normalne. Jak kaszlę muszę się pochylić do przodu bo inaczej rwie dziadostwo. :-( Obstawiam zrosty, bo już po CC zawsze mnie brzuch bolał.....gr....

Dziewczyny pamiętajcie tez żeby z witaminami nie przesadzić. Jeśli jecie normalnie (te które wszystkiego nie zwracają) to podobno nie trzeba ich łykać codziennie, wystarczy co drugi bo dawki końskie. tak mi kiedyś położna tłumaczyła. Zresztą w pierwszej ciąży nie zjadłam ani pół witaminy bo każdą zwracałam jak z zegarkiem w ręku po 15 min. po drugim opakowaniu pregny plus sobie odpuściłam bo organizm wyraźnie dawał znać że coś jest nie tak. A wszystkie wyniki krwi całą ciążę miałam jak nie ciężarna. :-)

Ja jutro umówię się na pierwszą wizytę jakoś w przyszłym tygodniu. Już nie mogę się doczekać :-)

Miłego wolnego poniedziałku :-)

Ja z witamin to tylko kwas foliowy i omega 3, ale nawet to mjie nie uchronilo od choroby i niestety ale przez tydzien antybiotyk musze brac

witam i ja
mnie cyce bola jeszcze bardziej :szok:
sporadyczne spotkania z koleżanką muszlą są nadal :-)
dziewczyny czy Wy wiecie co z szyszunią?? martwie się ...

Nie wiem co z szyszunią. Tak ostatnio przeglądałam listę sierpniówek i części z nas już dawno nie było na forum :(

Co do specyfików domowych, które mają działanie wyciągające to rzeczywiście ugotowany ciepły, przekrojony na pół ziemniak oraz sól na sucho podgrzana w patelni, przesypana do skarpetki jako ciepły okład.

Cześć Dziewczyny :-)!
Ja dzisiaj tak na szybko.
Asiołek, jak chcę się odprężyć to wracam właśnie do Harry'ego, a strona którą podesłałaś, jest super!
Olciakk, też jestem nauczycielem, i w sumie z lekcjami indywidualnymi mam równo dwa etety w jednej szkole :-), dogadałam się z Dyrekcją, że idę na L4 od zakończenia pierwszego semestru (bo muszą zatrudnić na ten czas kogoś nowego), a jak to wygląda u Ciebie?

Natkusia, oststnio arbuzy, melony i inne cuda były w Biedronce i co jakiś czas się pojawiają :-)

Ściskam Was serdecznie i życzę spokojnego dnia!

Hej dziewczyny:)

Witam was po weekendzie. Ciezko zaczal mi sie nowy tydzien bo mdlosci mam potworne i slabo mi niemilosiernie. Na dodatek podczas konferencji, ktora z reszta sama prowadzilam musialam niemalze wybiec do toalety bo jeszcze bym zwymiotowala przed cala ekipa! Widac jablko z rana i stres przed publicznymi wystapieniami zrobil swoje...

Jesli chodzi o spotkanie z midwife to sie tylko wkurzylam. Umowila sie ze mna na 12 w niedziele, co mnie zdziwilo z racji dnia tygodnia, ale zapewnila, ze drzwi dla niepelnosprawnych beda otwarte wiec nie bedzie problemu. I oczywiscie okazalo sie, ze wszystko zamkniete!! Co prawda swiatlo sie pali ale ni cholery sie do szpitala dostac. Po pol godzinie wydzwaniania i pokania poddalam sie i wrocilam do domu. Takze dalej nie mam ksiazeczki ciazy. Powiedzcie mi dziwczyny czy w Anglii wysylaja na badania krwi i moczu czy samemu trzeba tego dopilnowac? Bo jeszcze ani razu od kad jestem w ciazy nie mialam, zadnego badania?

Madruszka ja bym sprobowala obwiazac sobie noge pokrzywa, albo nalac sobie goracej wody do wanny i wrzucic pare galazek pokrzywy...wtedy nie szczypie a fajnie grzeje...no ale goraca kapiel raczej nie wskazana podczas ciazy wiec obcja pierwsza.

Jesli chodzi o witaminy to od poczatku biore witaminy prenatal z kwasem foliowym, no ale w Anglii zbyt duzego wyboru nie ma. Zastanawiam sie rowniez nad balsamem na roztepy ale chyba zostane przy oliwce, bo nie raz spotkalam sie z opinia, ze jak roztepy maja wyjsc to wyjda wiec nie bede kombinowac, a tylko kciuki zaciskac zeby mnie za bardzo nie pokaralo:D

Przede mna caly tydzien pracy od 8 do 17 oraz wymiana dywanow w domu i urzadzenie sypialni oraz salonu...to bedzie ciezki tydzien...

Powodzenia zycze wszystkim kobitka z mdlosciami i brakiem energii! Jeszcze troche II Trymest to moze wszystko sie poprawi!!:D

reklama
Hejka :-)

Matko ale wy drukujecie :szok: człowiek jest trochę czasu poza domem, przyjdzie a tu tyle nadrabiania :-D

CWIKLA może czymś się zatrułaś.. Co do bólu to można też Apap :tak:

EWAELINKA lepsza guma niż nic ;-)

IZIS nie słyszałam o czerniaku :szok: ale myślę, że jak nic się nie dzieje to nie ma się czym przejmować :tak:

MISIA trzymaj się i powodzenia na wizycie w środę! &&&&&&&&&

MAMASOWA po co się boisz? Ciesz się, że nie masz negatywnych dolegliwości :confused2:

KAHAKA na którą jutro masz wizytę?Ja na 18 i mam to samo.. objawy się zmniejszyły i nie umiem się jutro doczekać!

NIKITKA ja rodziłam SN i byłam nacinana.. też czasami to nacięcie mnie swędzi albo ciągnie :confused2: myślę, że to normalne..

JJM muszę sprawdzać w Biedronce!! :tak: oby były!! :-D

JOANNA powodzenia z mdłościami..

ja też martwię się co z SZYSZUNIĄ.. no miejmy nadzieje, że dziewczyny, które z nami były wrócą i jest wszystko ok :tak:

Do góry