reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Magda37 lekarz mówił, że 23 afi a granica jest do 24
Anna20061
oj trzymam kciuki aby z rodzinką się wyjaśniło…. Ja wiem sama, że z własną rodziną jest gorzej… do dogadania się ech. U mnie raz, że chcą pomóc/pomagają a za chwilę jakieś teksty, że są młodzi i chcą z życia korzystać…

Ja już po spacerze, jednak słoneczko świeci porządnie a wydawało się, że chłodniej dziś echhh

reklama
Cześć dziewczyny! Trochę jest do nadrobienia :)

Wyczekany mi zawsze głupio że na Barbary wszyscy składają życzenia a ja nigdy nie wiem kiedy oni mają ;)

Ulika przykra sytuacja z twoją mamą. Szczerze to nawet nie wiedzialabym jak to rozwiązać. Ja się boję czy pokocham córkę tak jak syna ale nigdy nie dam jej tego odczuć. Moja mama łącznie 5 dzieci i zawsze które było najmłodsze miało najlepiej. Czyli każde z nas miało swój czas ,) dziadki od strony mamy są mistrzami w dzieleniu miłości i nigdy nie widziałam faworyzacji a wnuków mieli od cholery :) za to dziadek od strony ojca jest najlepszy, 7 dzieci, 20 wnuków i kilka prawnukow wiec za każdym razem jak go odwiedzamy to pyta od kogo jestem ;) czasami to śmieszne a czasami mam ochotę go walnąć. Jak przedstawiał mnie swojej nowej żonie (tak-wzial kościelny w wieku 70lat!) to pomylił mnie z kuzynka

Izis ja gram co miesiąc w jackpota i zawsze jestem wręcz zdziwiona że to nie ja wygrałam ;)

Anna najlepszego ;)

Gorgusia milej zabawy!

My wczoraj byliśmy u znajomych, mąż wypił pare drinków. To stwierdziłam że go wykorzystam i pojadę rodzic. A tu nagle w trakcie jak mnie nerwy nie wzięły, zaczęłam mu gadać że jest nieodpowiedzialny bo wywołuje mi poród jak jest po alkoholu i że kto by mnie wtedy zawiózł! Taka sytuacja ;) no ale nic się nie ruszyło

Anna sytuacja z mama nieciekawa. A co do tego,ze rodzice jeden na drugiego jedzie,to mialam to samo. Przed slubem,gdy jeszcze mieszkalismy razem,tak marudzili jeden na drugiego,ze az niesympatycznie bylo. Doszlam wiec do wniosku,ze lepiej,zeby marudzili na mnie,bo ja zamkne za soba drzwi i mam swoje zycie a oni sie wtedy zjednocza w walce.
A co do obiadow;ja lubie gotowac no i wiem,co jem.Tylko jak jest za goraco,to mam troche lenia. W takiej sytuacji mam pierogi z biedronki albo pyzy z miesem. Ostatnio zauwazylam,ze chyba troche fiola dostaje na punkcie przetworzonych produktow-wole zrobic sama,choc zdaje sobie sprawe,ze to,co w sklepie kupie(np.warzywa) tez do konca takie zdrowe nie sa.

Ania- najlepszego z okazji imienin..... rozumiem, że ulga po wyjeździe mamy?
Madison - nie za dobrze Wam tam przesypiać tyle godzin ;-) żartuję, super, że dziewczynki takie grzeczne....
Gorgusia - udanego weselicha

u nas w nocy lało niesamowicie, musiałąm aż okna pozmykać, bo bałąm się, że je wywali, do tego burza przeokropna.... a teraz znowu nie ma czym oddychać, mimo iż nie ma upału....

chyba muszę dziś pranie zrobić, bo jak pojdę do szpitala od poniedziałku, to prędko niestety nie wyjdę

WYCZEKANY - nie tylko w takich wypadkach podają sterydy w 37tc. Bez podejrzeń hipotrofii czy jakis wad takze.
W moim szpitalu urodziło sie dziecko 37t3d, naturalna akcja wiec jak piszesz natura wiedziała co robi, a o dziwo było niewydolne oddechowo mimo, ze nic tego nie zapowiadało.
Za to moja jedna w 33tc bez sterydow była całkowicie samodzielna oddechowo, druga potrzebowała wsparcia na najniższym możliwym poziomie przez 3 dni, a rtg płuc u obu nie pokazały żadnych problemów. Nigdy nie wiadomo.

EWCOL - kciuki! I nic sie nie bój :)

MARTUSKA - a moze pranie ręczne i bez wywolywania sie obejdzie? Trzymam za Ciebie kciuki wyjątkowo mocno. Niech to bedzie Twoj weekend!!! :)

FIUUFIUU - no u nas suuuper :) Ja sie zastanawiam jak to było, ze ja byłam tak zmęczona i przerażona i zajęta przy synku?
Tekst Twojego męża to 'miszczostwo'swiata!!!!!

MONYA - rozumiem, ze Ty bedziesz od wsparcie psychicznego, podnoszenia morale i zarządzania, a pakują i dzwigaja ci mniej w ciazy ;)

Synek wciaz 'lubi' dzidzie. Pomaga przewijac, trzymac butelke, dotyka, wacha, daje buzi, robi 'noski eskimoski', mówi 'nie płacz dzidzio'. Wspina sie na lozeczko i zagląda i cieszy jak maja otwarte oczka.
Poki co sie wszystko dobrze układa, odpukac.

Tylko mi troche ludzi brakuje na codzień. W tym tygodniu najwieksza była środa jak w domu była i niania i pani od sprzątania, a sie nagadalam :)
Bo normalnie w ciagu dnia to tylko telefony, smsy, maile i forum. Mam plan by co weekend zapraszać znajomych, poki małe nie sa tak bardzo absorbujace.

Kończę dojenie, tak Fiuufiuu - tego polubić sie nie da ;), i idziemy na spacer :)

Asiołek to widze ze my rodzimy razem :-)

Madison co robisz??? Urodziny synka? Przy dwojce noworodkow? Podziwiam Cie....kiedy ty regenerujesz sily?

Monya ta pomoc w przeprowadzce to po to zeby porod rozchulać :)?

Natkusia tak pozytywne sa Twoje posty. Ze zaczynam sie co raz mniej bac drugiego dziecka w domu:).

Gorgusia, fiuu urodzicie urodzicie tylko nie wiadomo ile jeszcze :). Innego wyjscia nie ma.ale moge sie domyslac jak takie czekanie meczy, bo ja wiem ze w 38 tyg bede najpozniej cieta i tez juz juz juz nie moge sie doczekac.....ale strach tez jest :)

reklama
ewcol kciuki zacisniete...
Dziewczyny dziekuje za zyczenia.
U nas ogulnie imien nieobchodzimy.Bo ani maz niezna tego ani tu we wloszech raczej sie nieobchodzi(tak mi sie wydaje)

Martuska ulga bedzie jak mama wyjdzie puki co naboczyla sie na mnie i wyszla pierwszy raz od 5 czerwca na spacer...Synek widzac ze ja dzisiaj wsciekla jak osa grzeczny i pomaga jak moze w sprzataniu :D...Teraz mamy chwile przerwy i zaraz bedziemy odkurzac i myc podlogi...

Do góry