reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

mi wieczor mija beznadziejnie. jem renni bo mam zgage i rzoladek boli jak cholera... zjadlam makaronik z sosem, poklucilam sie z malzem i tez mam appke coby byc blizej w razie w ;)

reklama
Witam was dziolszki. Ja w 1 ciazy smarowalam sie seria Babydream z Rossmanna na rozstepy. Bylo ok- tzn na brzuchu i cyckach nic, natomiast wyszly mi w ciagu jednej nocy na udach, zwlaszcza lewym grrr :o. Jak to bolalo, normalnie czulam jakby mi skora pekla. Wiec teraz bede tez uda smarowac. Co do witamin- na razie lykam kwas. Mi gin zalecil Pregna Plus. Kupilam juz, ale potem chyba zmienie, bo mam wrazenie, ze przepisuje je pacjentkom, bo cos z tego ma. W poprzedniej zalecal Feminatal.

witajcie
mamasowa ja już według zaleceń gina na 3 miesiące przed planowaniem brałam pharmaton matruelle.. on ma i kwas foliowy i omega i dodatkowo jod.. wiec wszystko czego mi było trzeba.. w pierwszej ciąży brałam go naprzemiennie z femibion i też miał dobry skład ;-)
katushka polecam też ten syrop *spam* czy jakoś tak - trochę wali czosnkiem ale da się przeżyć :szok::-D:-D:-D tylko ja to pobiłam wszystkich bo nie przeczytałam ulotki i trzymałam go zamiast w lodówce to na wierzchu i piłam przez tydzień a to tylko chyba mozna trzymać tydzień ale w lodówce :-D że się nie potrułam to cud :szok::-D
asiołek oj ja harrego pochłonęłam jakiś czas temu w zastraszającym tempie :-) i jak tylko moja ala pójdzie do szkoły i będzie starsza to dostanie harrego do poczytania - bo uważam że takimi książkami można zachęcić dziecko do czytania a dopiero później serwować dziecku ciężkie lektury w szkole... ja nie przeczytałam w szkole żadnej książki - za co się nie wzięłam to po kilku stronach szło w kąt.. dopiero po szkole wkręciłam się w pottera, zmierzch, książki dana browna itd.. i zaczęłam czytać dniami i nocami.. i później tak lubiłam czytać że nawet lektury nadrobiłam.. moim zdaniem w szkołach przez pierwsze lata powinni zaciekawić naprawdę fajnymi pozycjami książkowymi a dopiero później wyciągać cięższy kaliber lekturowy :-D
monia456 ale super- zawsze raźniej jak jeszcze ktoś ma dzidziusia w podobnym terminie :-)

ja dzisiaj miałam dzień lenistwa :-) rano wstałam do córy ale tylko na godzinkę bo później wstał mój mężuś i mogłam jeszcze na dwie godiznki wskoczyć pod kołderkę :-) błogie uczucie :-) moja mała dzisiaj przecudowna.. ma dobry humorek, śmiała się cały dzień i nie grymasiła. . spać o dziwno też poszła szybko! jeszcze do tego mężuś obiad zrobił więc czuję się dzisiaj wypoczęta.. odkąd piję rano coś gazowanego na czczo to mdłości ustały - przynajmiej na tyle że mogę cos przełknąć :-) dzisiaj pakowałam kolejne za małe ciuszki po mojej ali do kartonu i szczelnie zakleiłam go taśmą.. i tak jakoś uśmiechnęłam się pod nosem bo za kilka miesięcy ponownie go będę otwierać mam nadzieję :tak: fajne uczucie :-) miłego wieczorka!

Cześć dziewczyny. Ja dziś padam na twarz. Rundę po sklepach meblowych sobie zrobiliśmy:) po mału myślimy o zmianie pokoju dla Wiki:) swój odda dzidziolkowi:) mamy już mały zarys tego ci będziemy robić. Teraz już mykam spac:) dobranoc
p.s odnośnie kremów i innych specyfikow. W pierwszej ciazy stosowalam, a i tak pod koniec wyszły rozstepy i to duże. Teraz będę sie zwykła oliwka smarowac:) i co ma być to bedzie

Witam serdecznie :)
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się zarejestrować. Obliczyłam sobie termin na 28.08. Mam nadzieję, że urodzę koło 25.08 ponieważ moja pierwsza pociecha idzie we wrześniu do szkoły i przeraża mnie ewentualność leżenia w tym czasie na porodówce bo bardzo chciałabym przy nim być w tym ważnym dniu.
W zeszłym roku poroniłam w 10 tygodniu, mam wielką nadzieję, że tym razem tak się nie stanie. Trzymam kciuki za Was i za siebie.
Czytałam, że niektóre z Was mają straszne mdłości.Mnie męczyły przez kilka dni. Wczoraj miałam do tego koszmarne wzdęcia, myślałam, że mi brzuch eksploduje. Zrobiłam sobie wielki dzbanek herbaty rumiankowo-miętowej (po prostu wrzuciłam po dwa kompresiki z każdej) i dziś czuję się o niebo lepiej. Z resztą dzisiaj też cały dzień piłam taką mieszankę. Polecam Wam, warto spróbować.
Pozdrawiam serdecznie.

sprawdzam czy mój suwaczek jest widoczny ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie :-*
Co do rozstepow to po pierwszej ciazy nie mam zadnych ,ani na brzuszku ani na piersiach ,moze na poslankach po dwie kreski z kazdej strony ,ale ja od poczatku kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy smarowalam sie najtansza oliwka (tady mojej mamy)
Teraz robie tak samo ,chodz nie przepadam za tym sliskim uczuciem -no ale coz mus to mus :-)

Dzień dobry
mamabazylia witaj
szyszuniaa co z Tobą??? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Co do smarowania - jeśli komuś mają wyjść rozstępy to i tak wyjdą. To jest opinia moja i mojej kuzynki położnej. Ona w ciąży smarowała się najlepszymi kremami, a i tak jest poorana. Ja używałam zwykłej oliwki i mam jeden rozstęp. Najważniejsze to nawilżać skórę, mało istotne czym.

reklama
Kahaka ,a ja wlasnie mysle ze te wszystkie drogie kremy sa do d... -sprawdza sie tylko oliwka i to regularnie stosowana ,a nie sporadycznie .
Mi przez wizyty w kibelku odszedl smak na cokolwiek ..zmuszam sie by cos zjesc -do tego ten okropny smak w ustach :-(

Za bledy z gory Was przepraszam i nie linczujcie mnie za to ,ale z telefoniku szybciej mi idzie odpisywanie i moge byc bardziej na biezaco :-)

Do góry