reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Za dwa tygodnie powinnam mieć zdjęty, czyli będę miała wtedy skończony 37 tydzień. Boję się, że wszystko mi się obniży po zdjęciu i znowu będę miała takie rozpieranie jak w drugim trymestrze. Też liczę na szybki poród, ale położna mówiła, że tu nie ma reguły.
Ja miałam w pierwszej ciąży założony pessar I też ściągnięty w 37 tygodniu, liczyłam na szybki porod a przenosiłam do 42... myślę że przez luteinę,magnez itp

reklama
Czemu nie można na salę? A jak ktoś wstawać nie może? To jak ma wyjść na korytarz? Niektóre szpitale mają bezsensowne te zasady
W tym szpitalu odkąd pamiętam były takie zasady, że odwiedziny w pokoju odwiedzin. Poniekąd dlatego pierwszą córkę rodzilam i innym szpitalu, tam mąż mógł być z nami na sali cały dzień. Ma to plusy i minusy jak salę są kilkuosobowe. Ja na szczęście miała wtedy 2 os i do tamtej dziewczyny rodzice b tylko na chwilę przyszli a tak tylko mąż był, u mnie tak samo, ale jak ktoś przyjmował połowę rodziny, to nie chciałabym być na takiej sali. Z drugą córką mialam salę 1os i cudownie byłoby gdyby mąż mógł z nami być ale niestety tam nie ma takiej możliwości a szkoda. Co jak ktoś nie może wstać, to nie wiem, czy w takich przypadkach robią wyjątki czy nie 🤔

W tym szpitalu odkąd pamiętam były takie zasady, że odwiedziny w pokoju odwiedzin. Poniekąd dlatego pierwszą córkę rodzilam i innym szpitalu, tam mąż mógł być z nami na sali cały dzień. Ma to plusy i minusy jak salę są kilkuosobowe. Ja na szczęście miała wtedy 2 os i do tamtej dziewczyny rodzice b tylko na chwilę przyszli a tak tylko mąż był, u mnie tak samo, ale jak ktoś przyjmował połowę rodziny, to nie chciałabym być na takiej sali. Z drugą córką mialam salę 1os i cudownie byłoby gdyby mąż mógł z nami być ale niestety tam nie ma takiej możliwości a szkoda. Co jak ktoś nie może wstać, to nie wiem, czy w takich przypadkach robią wyjątki czy nie 🤔
Nie wiedziałam że w szpitalach w ogóle mają sale odwiedzin ja się z tym spotkałam jedynie na odziale psychiatrycznym jak byłam w odwiedzinach to tam była taka świetlica i tylko tam można było wchodzić

Ja miałam w pierwszej ciąży założony pessar I też ściągnięty w 37 tygodniu, liczyłam na szybki porod a przenosiłam do 42... myślę że przez luteinę,magnez itp
Luteiny nie biorę już od tygodnia. Na razie nie widzę dużej różnicy. Może trochę częściej brzuch mi twardnieje, ale też się więcej ruszam, więc może to od tego.
A co do pakowania to oprócz walizki mam dodatkowo torbę z ikei, bo zażyczyli sobie taką ilość podkładów, że nie zmieściłam się nawet w większą walizkę.

reklama
O, ciekawy pomysł!

no pewnie, kazdy po swojemu zrobi jak uzna. Tez sprobuje cos tam poprasowac…

no to jest wyzwanie, juz jakies bole w srodku sa od zgniatania, wiadomo.

Hm to i ja dopytam moja polozna.
Choc szczerze wolalabym juz wszystko miec w tej jednej walizie i o niczym juz wtedy nie myslec.

Tez macie takie poczucie ze tych rzeczy jest ogrom?
Juz prawie mi sie wydaje ze wszystko, a tu nagle jeszcze dwie listy:/

Bierzecie wode mineralna ze soba na oddzial?
Ja biorę butelkę Dafi ☺️
Moja położna powiedziała, żebym zaczęła smarować dwa tygodnie przed terminem dwa razy dziennie. Ponoć to pomaga, więc smaruj śmiało :)
O to super, to będę smarować 😁

Do góry