Jestem zaskoczona, że jeszcze są jakieś ograniczenia. Jak byłam pod koniec kwietnia to już zlikwidowali izolatki i odwiedziny były niby do 18, ale właściwie nikt nie pilnował tych godzin. W praktyce to cały czas ktoś się kręcił po oddziale. Wyrzucali dopiero przed wieczornym obchodem.W szpitalu w którym zamierzam rodzić wznowili odwiedziny - 15 minut, jedna osoba dziennie do 1 pacjentki. Także wycieczek na szczęście nie będzie.
reklama
O, ciekawy pomysł!Ja w sumie już zaczęłam smarować te sutki lanoliną, nie wiem czy to w jakiś choć minimalny sposób pomoże, ale zaszkodzi to nie zaszkodzi
no pewnie, kazdy po swojemu zrobi jak uzna. Tez sprobuje cos tam poprasowac…Ja mam jedno opakowanie ziaja, wtedy nawet jednego nie zużyłam, bo co prawda te tubki są mikre ale mało też tego idzie.
A ciuszki prasowalam do 3go miesiąca pomimo suszenia w suszarce. Jakoś wydaje mi się, że dla takiego maluszka powinno się prasowac, żeby te bakterie usunąć. Ale oczywiście nie neguję, każdy robi jak uważa za najlepsze dla swojego maluszka
no to jest wyzwanie, juz jakies bole w srodku sa od zgniatania, wiadomo.U mnie 34+3 Ja też sapie, żeby się z boku na bok przekręcić to jest dopiero wyzwanie
Hm to i ja dopytam moja polozna.Tzn, na salę nie może wejść, tylko korytarz albo sala odwiedzin. Ale przekazać rzeczy może bez problemu. Już 2 lata temu jak rodzilam w szczycie pandemii to nie robili problemów.
Choc szczerze wolalabym juz wszystko miec w tej jednej walizie i o niczym juz wtedy nie myslec.
Tez macie takie poczucie ze tych rzeczy jest ogrom?
Juz prawie mi sie wydaje ze wszystko, a tu nagle jeszcze dwie listy:/
Bierzecie wode mineralna ze soba na oddzial?
No u mnie na stronie z czerwca info ze PRZYPOMINAJA ze nie maNie ma odwiedzin w ogóle w szpitalu? U mnie jedna osoba może siedzieć od rana do wieczora i tak już było w kwietniu jak mi zakładali szew. Bardzo się wtedy cieszyłam że nie musze być sama
Asiaxz
Fanka BB :)
Totalny bez sensu przecież w kraju już dawno nie ma żadnych obostrzeń jak to dobrze że u mnie normalnie można odwiedzać i widziałam że na USG też wczoraj jedna kobieta z mężem była i weszli razemNo u mnie na stronie z czerwca info ze PRZYPOMINAJA ze nie ma
Asiaxz
RPP: Nie można ograniczać odwiedzin u pacjentów przebywających w szpitalu - Rzecznik Praw Pacjenta - Portal Gov.pl
„Z uwagi na zmniejszenie zagrożenia epidemicznego oraz zniesienie stanu epidemii w związku z zakażeniami wirusem SARS-CoV-2, utrzymywanie przez szpitale restrykcyjnych ograniczeń w korzystaniu z praw pacjenta może stanowić praktykę naruszającą zbiorowe prawa pacjentów– informuje Rzecznik Praw...
www.gov.pl
Ciekawe czy to respektują? przecież pandemii już nie ma to bez sensu ten zakaz odwiedzin. U mnie nie można wchodzić na salę, ale tak też było przed pandemią ale zobaczyć się można.No u mnie na stronie z czerwca info ze PRZYPOMINAJA ze nie ma
Wody ja nie będę brała, bo zajmuje za dużo miejsca, biorę butelkę Dafi z filtrem.
reklama
Asiaxz
Czemu nie można na salę? A jak ktoś wstawać nie może? To jak ma wyjść na korytarz? Niektóre szpitale mają bezsensowne te zasadyCiekawe czy to respektują? przecież pandemii już nie ma to bez sensu ten zakaz odwiedzin. U mnie nie można wchodzić na salę, ale tak też było przed pandemią ale zobaczyć się można.
Wody ja nie będę brała, bo zajmuje za dużo miejsca, biorę butelkę Dafi z filtrem.