Wydzielaja się, jeżeli dodaje się cytrynę bezpośrednio do parzenia, jak wyciągniesz już torebkę to wtedy na spokojnie można dodawać cytrynę do herbaty :-)Ja też piję bardzo słabą herbatę, ale czytałam żeby nie dodawać cytryny bo wtedy jakieś szkodliwe związki się wydzielają
reklama
patrycja@
Fanka BB :)
U mnie dokładnie tak samo zwariować możnaU mnie rano płasko, jakbym w ogóle nie była w ciąży, a popołudniu wyglądam jak na 5 miesiąc, chyba to przez wzdęcia . Ale jak na razie to waga u mnie stoi w miejscu.
Magdusia9800
Początkująca w BB
Tak herbatki Dużo początkowe z odrobiną miodu ale wyszła mi troszeczkę podwyższona glukoza na czczo i odstawiłam miódDziewczyny, mam jeszcze do Was pytanie odnośnie herbaty... Pijecie ja w ciąży ? Jak mam być szczera to ja piję właściwie tylko herbatę i wodę z cytryną (po samej wodzie mi niedobrze), a herbatę parze dosłownie chwilę i i tak dodaje do niej cytrynę... Właściwie żaden inny napój mi niespecjalnie teraz pasuje, ewentualnie melisa i rumianek ale staram się pić je tylko max raz dziennie. No i po nich nie czuje się nawodniona tak, jak po herbacie z cytryną... Czy któraś z Was np w poprzednich ciążach piła normalnie herbatę i wszystko było w porządku ?
patrycja@
Mam nadzieję, że moja Pani Doktor też mi dzisiaj powie co tam w brzuszku siedzi 13+1 według OM (12+5 USG) więc po cichutku liczę, że wieczorem już będę znała płećMi w poprzedniej ciąży określił płeć w 12+4
patrycja@
Moja Pani Doktor w związku z pandemią nie pozwala przychodzić z osobą towarzyszącą. Ale to zależy od lekarza, na początku ciąży u mnie był widoczny pęcherzyk ciążowy, a nie było zarodka (za szybko poszłam na USG) kolejną wizytę miałam umówioną po świętach, ale że nie chciałam żyć tak długo w niepewności to przed samymi świętami poszłam do innego lekarza i weszliśmy razem. Także wszystko zależy od lekarza, najlepiej zadzwonić i zapytaćDziewczyny a na prenatalne wchodzice same czy z partnerem ?Bo mój mnie męczy i nie wiem czy podczas pandemii jest taka opcja ?I jak to jest z tymi zapisami na testy czy dużo przed powinni mi na papa wystawić skierowanie ?Bo na prenatalne mam a na papa nie i nie wiem czy nie męczyć giną...
Magdusia9800
Początkująca w BB
Ja zawsze z mężem, gin nawet sama go woła z poczekalni bo przecież jak to tak żeby tata nie uczestniczył w badaniach i rozmowachDziewczyny a na prenatalne wchodzice same czy z partnerem ?Bo mój mnie męczy i nie wiem czy podczas pandemii jest taka opcja ?I jak to jest z tymi zapisami na testy czy dużo przed powinni mi na papa wystawić skierowanie ?Bo na prenatalne mam a na papa nie i nie wiem czy nie męczyć giną...
Łóżko i ciepła kołderkaDziewczyny łapie mnie przeziębienie kicham na potęgę , katar spływa po gardle i już czuję w gardle pieczenie ,jakie macie metody , na dojście do siebie ?mam czosnek , cytrynę, imbir , coś jeszcze ?? Smarować szyję ?
Do nosa może sobie kupić spray Fitonasal. Na wyciągach ziołowych, mozna śmiało go stosować go w ciąży. Na gardełko coś nawilżającego do ssania, np na poroście islandzkim, możesz też je płukać.
Zdrówka życzę
magdalenka123:)
ja po badaniu krwi wyniki beda i ginekologa na wizycie 2 lutego moze to i lepiej bo bym oszalała
reklama
Badanie z krwi Nie zlecił Ci lekarz? Sprawdza się poziom glukozy na czczo. Jeszcze czeka nas test obciążenia glukozą. Na celu wyłapanie cukrzycy ciążowej.A jaka glukoza?