milla01
Fanka BB :)
W piątek,ale wcześniej powinien być wynik nifty,wiec mam nadziję,ze pójdę już w miarę spokojna A Ty jak się czujesz?To oby szybko przeszlo! Kiedy masz prenatalne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W piątek,ale wcześniej powinien być wynik nifty,wiec mam nadziję,ze pójdę już w miarę spokojna A Ty jak się czujesz?To oby szybko przeszlo! Kiedy masz prenatalne?
Tak, ja miałam 105 na czczo. Dieta nie pomogła, cukry dalej na czczo byly wysokie, więc już od czwartku mam insulinę.Mnie piersi przestały boleć, ale mdłości mam. Bardzo się martwię. Te wyniki glukozy i TSH mnie zdołowany. Któraś z was miała glukozę na czczo 106. Jestem ciekawa jakie wyniki wyjdą mi po krzywej we wtorek. Dobrze że wzięłam tydzień urlopu, chociaż planowałam go spędzić na wyjściach z dzieciakami do kina, basen i łyżwy.
W środę wizyta i mam nadzieję że trochę odsapnę od złych wiadomości.
Ja przed ciążą miałam powyżej 100, lekarz rodzinny uważał, że to minimalne przekroczenia, kiedyś była granica 105, i jest dobrze, wymusiłam skierowanie do diabetologa, ten dał mi do dietetyka. Na czczo miałam mimo brania mety, W ciąży każdy kazał mi odtsawić metę, ja natmomiast ją brałam bo bałam się nagle odstawić, tym bardziej, że nie czułam się źle. Dzięki wskazówkom dietetyka udało mi się unormować na czczo, nie wiem jeszcze jak wygląda teraz po obciążeniu. A przed ciążą nie zdążyłam zbadać. Teraz jestem od jakiś 3 tyg bez leków i nadal mam poniżej 90, Systematyczne jedzenie co 2 godziny, niezbyt długi odstęp od kolacji do śńiadania, i co ważne zmieniłam pieczywo. Więcej owoców, ale tylko dlatego, że mam napad od samego początku na pomarańcze, jabłka, co w sumie za dużo to nie zdrowo w cukrzycy. Z warzywami dalej mam na bakier. Mięsa tak, ale bardziej drobiowe. Jakiegoś słodycza nie odmawiam sobie, nie ma co głupieć bo to na łeb padnie. ważne by się nie obżerać, ale z tym tpo akurat nie było problemu. muszę się pilnować bo czasem mam napady na coś..... i w domu nie mam nic co może źle wpłynąć na cukrzycowe problemy.Mnie piersi przestały boleć, ale mdłości mam. Bardzo się martwię. Te wyniki glukozy i TSH mnie zdołowany. Któraś z was miała glukozę na czczo 106. Jestem ciekawa jakie wyniki wyjdą mi po krzywej we wtorek. Dobrze że wzięłam tydzień urlopu, chociaż planowałam go spędzić na wyjściach z dzieciakami do kina, basen i łyżwy.
Kurka szczerze nie chodzi o strasznie,, bo tego nam naprawdę nie trzeba ale naprawdę nie masz opcji skonsultowania medycznie? Krzywą robisz wg wskazań lekarza czy sama?Mnie piersi przestały boleć, ale mdłości mam. Bardzo się martwię. Te wyniki glukozy i TSH mnie zdołowany. Któraś z was miała glukozę na czczo 106. Jestem ciekawa jakie wyniki wyjdą mi po krzywej we wtorek. Dobrze że wzięłam tydzień urlopu, chociaż planowałam go spędzić na wyjściach z dzieciakami do kina, basen i łyżwy.
Tez brałam gynazol w okolicach 8 9 tygodnia bałam się ale trzeba było działać, a lekarz chyba wie co robi.Mi lekarz przepisał gynazol, którego też się nie bierze w 1 trymestrze. Zaufałam, nie wiem czy słusznie...
Spokojnie u mnie mega wysokie BMI, więc Twoje napewno niższe, damy radęEwelinaW dziękuję za pocieszenie. Totalnie mnie odcięło od słodyczy. Mama poczęstowała mnie ciastem WZetką i powiem Wam że musiałam iść zwymiotować, bo tak mi się niedobrze po niej zrobiło. Z piciem wody nie mam problemu, bo tylko ją piję. Może tylko za mało. Nie ciągnie mnie do słodkich napojów, soków itp.
Na razie nic nie przytyłam ale dopiero u mnie 8+6 i startuje z wysoką wagą
Mnie piersi przestały boleć, ale mdłości mam. Bardzo się martwię. Te wyniki glukozy i TSH mnie zdołowany. Któraś z was miała glukozę na czczo 106. Jestem ciekawa jakie wyniki wyjdą mi po krzywej we wtorek. Dobrze że wzięłam tydzień urlopu, chociaż planowałam go spędzić na wyjściach z dzieciakami do kina, basen i łyżwy.
Ja miałam tak samo piłam normalnie i nie było problemu, a w tej odrzuca mnie na samą myśl i smak..a moje ulubione z maca też nie wchodzą...Dla mnie bez różnicy jaka kawa,mdli mnie od samego zapachu,a zawsze byłam strasznym kawoszem w poprzednich ciążach piłam normalnie
Mi się też zdarza krew po zastrzyku. Przykładam i leciutko przyciskam gazik i za 2 minuty już nie krwawi. Tak się może zdarzyć. Ważne żeby krew do strzykawki się nie cofnęła [emoji3526]U mnie noc średnia, z rany po wkłuciu heparyny puszczała mi się krew
Ja też miałam pewne objawy czy ufać lekarzowi w sprawie leku który mi przepisał... Aczkolwiek, chyba lepiej ufać lekarzowi niż temu co pisze w internecie