reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

EwelinaW dziękuję za pocieszenie. Totalnie mnie odcięło od słodyczy. Mama poczęstowała mnie ciastem WZetką i powiem Wam że musiałam iść zwymiotować, bo tak mi się niedobrze po niej zrobiło. Z piciem wody nie mam problemu, bo tylko ją piję. Może tylko za mało. Nie ciągnie mnie do słodkich napojów, soków itp.
Na razie nic nie przytyłam ale dopiero u mnie 8+6 i startuje z wysoką wagą 😟
Ja mam też wagę bardzo wysoką, niestety, a już i 3-4 kg przybyły, Cieszę się, że przed ciążą zdążyłam w 2 miesiące zgubić ok 9kg

reklama
Mi ostatnio po heparyniue zrobił się guzek, a miejsce boli jak cholera.
Też mi się zdarza niestety... Taki czerwony guzek, potem zmienia kolory na niebieski, fioletowy i żółty [emoji3] niestety długo się goi. Ale to chyba kwestia wprawy, bo im dłużej stary mi robi zastrzyki, tym mniej tych guzków [emoji3526]

Cześć jak u Was niedziela się zapowiada ? Ja wczoraj u teściow na kolacji dziś u rodziców obiad .. jeszcze wczoraj zakupy markecie budowlanym bo mamy remont w każdym pokoju mamy od poniedziałku 😔🤭.... wczoraj tak się objadlam na kolacji że dzis myślałam że będzie bez śniadania ale już głodna jestem i wstaje budzić syna i schodzimy na śniadanie... Pozdrawiam miłej niedzieli,🙂🙂🙂
Ja od rana zabralam sie za naleśniki i tak dopiero skończyłam... :p
poza tym zamierzam odpoczac,ale facet juz mnie wyciaga na spacer...😁

Tydzien skonczyl sie nie za bardzo... Syn w drodze do szkoly ,przewrocil sie na rowerze i zlamal reke w łokciu.

Na szczęście bez przemieszczenia.
Oby przyszly tydzien byl lepszy..

Ja chyba znowu lepiej, wieczorem mam jeszcze takie lekkie mdłości ale od rana w sumie nic specjalnie nie czuje. Śmieci jak wyrzucałam to mnie zapach obrzydził ale tak normalnie to nawet całkiem nieźle. Ciekawe czy będzie jak ostatnio, że pochwalilam się ze mi przeszło i szybciutko wróciło 😅

W tym tygodniu hematolog i prenatalne…znów będzie zamartwianie się i strach
trzymam kciuki ,aby wszystko. bylo ok 😘

Witajcie w niedzielę.
* Mdłości ciągle bez zmian
* Pojawiło się pieczenie tam na dole, na szczęście okład z jogurtu i nowy płyn dały radę i na tą chwilę jest bezobjawowo
* dzisiaj na wadze pojawiło się plus 3 kg, popłakałam się nawet z niej nie schodząc. Wiem co usłysze na wizycie w czwartek. Ciągle się łudze, że to wina wypitej glukozy w czwartek i uda mi się żeby jednak to zeszło

Odmeldowuje się, dzisiaj pogody brak więc siedzimy w domu, czytaj mąż zerka czy wchodzę na forum (ogólnie rzecz ujmując dalej mam zakaz 😂😂😂 I tak, czuje się jak nastolatka)
hehe 🤪Twoj maz jest najlepszy!

Ja sie wczoraj wazylam i mam juz tez 2kg na plusie 🤬

Dzień dobry, mamusie, widzę że nie tylko u mnie złego samopoczucia ciąg dalszy....mdli mnie tak jak mdliło cały dzień, w nocy obowiązkowe wymioty pustym żołądkiem, ostatnio pojawiła się krew, musiałam coś podrażnić. Wchodzę w czternasty tydzień ale chyba będę jedna z tych co to na pierwszym trymestrze złego samopoczucia nie pożegnają.
Życzę Wam miłej i leniwej niedzieli, zdrówka i sił na kolejny tydzień😘😘😘

Mnie piersi przestały boleć, ale mdłości mam. Bardzo się martwię. Te wyniki glukozy i TSH mnie zdołowany. Któraś z was miała glukozę na czczo 106. Jestem ciekawa jakie wyniki wyjdą mi po krzywej we wtorek. Dobrze że wzięłam tydzień urlopu, chociaż planowałam go spędzić na wyjściach z dzieciakami do kina, basen i łyżwy.
W środę wizyta i mam nadzieję że trochę odsapnę od złych wiadomości.
Ja mam glukozę niecałe 99, ale z kilka tygodni przed ciążą robiłam (badałam cukier i insulinę) i miał 112, więc spodziewam się że będzie tylko gorzej..
Spokojnie u mnie mega wysokie BMI, więc Twoje napewno niższe, damy radę :)
Jeśli mogę zapytać, ile wynosi twoje BMI? U mnie też wyszło duże... :/
Ja idę w środę na usg, we wtorek chyba zdecyduje się na tą pappa z krwi. A ktoś wie jaki to koszt? Jeszcze nie mam refundowanego tego badania.

Czuje się trochę lepiej. Bo już nie muszę jesc co 2 h ale wytrzymuje już 3-4 h :-) bo wcześniej to jak nie zjadłam co 2 h to mnie strasznie mdliło. Teraz też mnie mdli po jedzeniu ale takie uczucie głodu czuje już rzadziej. Bo wymioty to mam tylko naszczescie poranne, więc do przeżycia :-) :)

No to super ze niedługo będziesz miała wyniki. Trzymam kciuki za zdrową dziewczynkę!
Ja jestem ciekawa co u nas będzie, lekarka spytała się podczas ostatniego usg kogo mamy w domu i usłyszawszy nasza przeplataną kombinacje plciowa dzieci to teraz stwierdziła że będzie dziewczynka. Ona prowadzi 3cią moją ciążę, i córkę nam powiedziała w 13 tc na 70%, a syna dopiero kolo 19-20 tc. Wcześniej młody za cholere nie chciał się ujawnić, z potty shot do tej pory nie wiem jak tego siurka chował. A mowią ze to dziewczynki wstydnisie :-)

Dla mnie najważniejsze zeby było zdrowe, imiona zarówno dla dziewczynki i chłopca wybrane :-) dzieci zaakceptowały.
U mnie we Wrocławiu pappa 250 zł około.

reklama
A my dziś w końcu z chłopakiem zabraliśmy się za porządki w mieszkaniu. Czekam do tego piątku ale teraz już jakoś ze spokojem bo i tak co ma być to będzie. Moje zamartwianie się nic i tak mi nie da

Do góry