To u mnie będzie niespełna 7 lat różnicy. Dokładnie tak samo jak między mną a moją młodszą siostrą ja z tego okresu niewiele pamiętam ale mama mówiła mi, że byłam bardzo pomocna i że to super różnica. Z resztą, każda różnica wieku między dziećmi ma swoje plusy i minusy - same ocenimy
reklama
Ann89
Fanka BB :)
Jestem po USG prenatalny. Obrazy w super porządku, wszystkie markery bez odchyleń. Ale niestety wyniki pappa z krwi tragiczne co oczywiście wpłynęło na prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii. Czekam jeszcze na wyniki Veracity ale już się zastanawiam nad amniopunkcja. Czy któraś z was miała do czynienia z tym badaniem?
2,5 roku temu zdecydowaliśmy się tylko na test sanco. Gdyby wyszedł źle wtedy byśmy zdecydowali się na aminopunkcje. Dzięki Bogu wynik wyszedł dobry.
Może.tez poczzekajcie do wyniku veracity i potem podejmijcie decyzję co dalej. Tym bardziej że piszesz że USG wyszło bardzo dobrze. A markery trisomii, szczególnie 13 i 18 są widoczne na USG.
To nie nastraja optymizmem ja liczyłam, że do tego czasu (12t) będzie już znacznie lepiejJa jestem 12 i 5d mdłości są okropne chociaż tyle jak jak pilnuje zeby mieć pełen żołądek to daje rade żyć Zmęczenie jest najgorsze bo nie dość że przesypiam całe noce to jeszcze większość dnia
Karo2021
Tak, ja miałam robioną amniopunkcję w Warszawie. Do brzucha była wbita igła i strzykawką wyciągany był płyn, jednocześnie podczas tego Pani doktor kontrolowała sytuację na USG. Szybko naciągnęła tyle ile potrzebowała i było po sprawie. Nie było to w trakcie bolesne. Zaproponowała mi wtedy, żebym sama zawiozła próbkę do instytutu, żeby było szybciej więc wiozłam ją w staniku( ciepło)Jestem po USG prenatalny. Obrazy w super porządku, wszystkie markery bez odchyleń. Ale niestety wyniki pappa z krwi tragiczne co oczywiście wpłynęło na prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii. Czekam jeszcze na wyniki Veracity ale już się zastanawiam nad amniopunkcja. Czy któraś z was miała do czynienia z tym badaniem?
Tego dnia i chyba następnego, bołało mnie trochę w miejscu wkłucia i dookoła niego, ale później przeszło i było ok. Z wynikami zadzwonili do mnie po 5 dniach.
monika1998
Ja też tak myślałamTo nie nastraja optymizmem ja liczyłam, że do tego czasu (12t) będzie już znacznie lepiej
Dorocia83
I jak podejście młodszego??u mnie 12 i 16 lat
U mnie córka nie lubi zmian, najlepiej jej się Funkcjonuje w znanych schematach.
Mamy od groma rozmów, pełno pytań.
Na tą chwilę więcej jest radości niż obaw, dotyczących zmian.
Dlatego jestem ciekawa jak to w innych rodzinach wyglada
Petrasiya
właśnie, kiedy ta prywatna grupa? ile zwykle się czeka?Ja mam lepszą kombinacje, choć różnica teraz między najmłodszymi bedzie 2 lata i 2 msc ale wolałbym pisać o tym na prywatnej grupie
reklama
Karo2021
U nas jak w końcu wyszlismy z drugim po operacji z Kliniki i pierwszy syn mogł zobaczyć brata juz poza szpitalem, bez kabli, mógł go dotknąć, to wtedy wstąpiła w niego taka euforia,szalał skakał z radości, że pamiętam to do dziś. Nie chciał spać tylko w kółko powtarzał "bobo", bobo" i pokazywał palcem!Syn miał 6,5roku jak urodziła się córka. I powiem ci że fajny wiek już duży kumaty chłopczyk, pomagał, rozumiał że jest małe dziecko w domu. Co prawda pojawiło się i trochę zazdrości ale rozmowami spokojnie sobie z nią poradziliśmy.
Teraz pomiędzy córka a tym robakiem będzie prawie 3lata i aż się boje jak to będzie [emoji85]
Gdy przychodził zobaczyć go w klinice, to tak bardzo jeszcze tego nie rozumial chyba że to jego brat, ale gdy zrozumiał, że my tego dzidziusia zabieramy ze sobą, to zaczęło się szaleństwo.Zaczynał wtedy przygodę z mówieniem, więc wiecej nie mogł wyrazić slowami, ale widać było jego radość. I całe szczęście nie okazywał wtedy zazdrości, ale może też dlatego, że był po prostu mały (19mcy)