reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
to ja nie zasypiam ale jestem jak zombie 😅 rano budzi mnie pęcherz i nie mogę już wtedy zasnąć… mam nadzieje, że to minie bo całej ciąży tak sobie nie wyobrażam. Mam też wrażenie, że jednak duże znaczenie ma ta zima i pogoda, normalnie o tej porze roku też nie tryskam energią
U mnie różnica będzie 7 i 5 lat ;) i dla mnie jest to idealna różnica wieku ;)

Jestem po USG prenatalny. Obrazy w super porządku, wszystkie markery bez odchyleń. Ale niestety wyniki pappa z krwi tragiczne co oczywiście wpłynęło na prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii. Czekam jeszcze na wyniki Veracity ale już się zastanawiam nad amniopunkcja. Czy któraś z was miała do czynienia z tym badaniem?

U mnie między pierwszym, a drugim jest 19 mcy róznicy. Zależało mi żeby była mała różnica. Ogarniesz, spokojnie ;)
Pewnie na początku będzie hardcore, 2 lata to nie najłatwiejszy okres 🤪
Aleee.... później na pewno zaprocentuje, dzieci potrzebują innych dzieci. Ja troche żałuje, u mnie będzie 5,5 roku. Ale wiem, że wcześniej bym nie ogarnęła, ew wywieźliby mnie w kaftanie 😅 mam na stanie małego wywrotowca. Ale widzę jak brakuje mu rodzeństwa, szczególnie kiedy np nocuje u nas cioteczne rodzeństwo, a jaki ja mam wredy wywczas od lego i wypadków samochodowych 😅

Mnie przeraża to że u mnie to będzie u jednego 10.5 lat różnicy a u drugiego 9....I mam 2 synów ....
Syn miał 6,5roku jak urodziła się córka. I powiem ci że fajny wiek już duży kumaty chłopczyk, pomagał, rozumiał że jest małe dziecko w domu. Co prawda pojawiło się i trochę zazdrości ale rozmowami spokojnie sobie z nią poradziliśmy.
Teraz pomiędzy córka a tym robakiem będzie prawie 3lata i aż się boje jak to będzie [emoji85]

reklama
Do góry