reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Wczoraj miałam 1 prenatalne i wszystko wygląda dobrze. Klusek na 5cm, wszystko na swoim miejscu, łożysko tworzy się na przedniej ścianie, serduszko w porządku. Na USG widać było jakby się uśmiechało. No i na 60% dziewczynka Aczkolwiek jeszcze nic nie jest pewne.]

Załączniki

• 20220119_130814.jpeg
    20220119_130814.jpeg
    57,9 KB · Wyświetleń: 207
Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj miałam 1 prenatalne i wszystko wygląda dobrze. Klusek na 5cm, wszystko na swoim miejscu, łożysko tworzy się na przedniej ścianie, serduszko w porządku. Na USG widać było jakby się uśmiechało. No i na 60% dziewczynka Aczkolwiek jeszcze nic nie jest pewne. Zobacz załącznik 1359582
Nawet nie wiesz jak bardzo dzisiaj potrzebowałam dobrych informacji 😘😘😘

Ciesze się Twoim szczęściem, dużo spokoju ❤️

Jestem w 8 tygodniu ciąży i nie miałam ani razu wymiotów, tylko same mdłości czy u was też tak jest ? Czy to normalne, czy powinnam się przejmować ?
nie powinnaś :) Ja jestem 9tc, prawie 10 tc prawdę mówiąc i nie licząc mdłości od czasu do czasu (ale też nie są jakoś przesadzone) czuję się naprawdę dobrze - nie licząc bólu piersi. ;) Moja ginekolog powiedziała, ze to całkowicie normalne, nie każda kobieta przechodzi ciąże "typowo".;)

Dziewczyny pomocy. Mam zrobić oznaczenie białek PAPPA i betę metodą kryptor. Tydzień później mam USG 1 trymestru.
Ale teraz pojawił się problem, bo w laboratorium, padło pytanie, czy mają to być gołe wyniki, czy z jakimś raportem?
Pozdrawiam

To nie ma nic wspólnego z radością 😉 moja mama i ciocie dobrze się czuły w ciąży, nie miały wymiotów na pewno, ewentualnie leciutkie mdłości. Myślałam, ze tez tak będę mieć, ale jednak to zależy od sytuacji, bo nawet ta sama kobieta może mieć inaczej w różnych ciążach. Moja mama będąc w ciąży ze mną nie miała nawet mdłości, a jak widzicie żyje, pisze do Was i mam się dobrze, wiec niech mdłości nie będą Waszym wyznacznikiem, raczej postrzegajcie się jako szczęściary 👍
Moja mama ze mną w ciąży nie miała żadnych wymiotów. Dwa lata później z moją siostrą męczyło ją okrutnie do końca 5 miesiąca. Mi nic nie jest w ciąży, moja siostra rodzi za dwa tygodnie i zdychała z wymiotami, bo inaczej tego określić nie można, do 6 miesiąca. Śmieję się z tą radością, bo i tak źle, i tak niedobrze. Jak mnie pobolewał brzuch to się denerwowałam, teraz mnie nic nie boli i też się denerwuję 🤪

To nie ma nic wspólnego z radością 😉 moja mama i ciocie dobrze się czuły w ciąży, nie miały wymiotów na pewno, ewentualnie leciutkie mdłości. Myślałam, ze tez tak będę mieć, ale jednak to zależy od sytuacji, bo nawet ta sama kobieta może mieć inaczej w różnych ciążach. Moja mama będąc w ciąży ze mną nie miała nawet mdłości, a jak widzicie żyje, pisze do Was i mam się dobrze, wiec niech mdłości nie będą Waszym wyznacznikiem, raczej postrzegajcie się jako szczęściary 👍
To pewnie zależy od organizmu, też każda ciąża jest inna i chyba nie ma reguły 😌

reklama
Do góry