reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dochodzi 22 a ja robię się glodna i jak tylko położę się wcześniej do łóżka to potem schodzę nawet o 23 i jem kanapeczki z herbatką, bo nie mogę usnąć z głodu)) przy przeziębieniu schudłam 1,5kg i w ogóle nie mialam apetytu i w sumie w dzień tez tak z nim srednio. No ale żeby tak mnie na noc brało... normalnie burczy w brzuchu!! Czy też tak ktoś ma?
Jak robi się 22 też muszę coś zjeść bo inaczej burczy 😏 wczoraj obudził mnie głód o 6 rano dodatkowo, ale dziś to już przesadził bo 4 30 😂😂😂

reklama
Każda z nas ma inne oczucia. Tu nie chodzi o lepszy/gorszy. Przykładowo moja mama w wieku 50 lat miala już różne problemy ze zdrowiem, jest super babcia ale już 2 tygodnie urlopu z moimi dziećmi to dla niej wyzwanie. Patrząc na Twoje zdjęcie profilowe domyślam się, że jesteś wysportowana, pewnie i zdrowa więc masz siły i chęci. Ja mam 32 i też już powoli oczuwam różne problemu zdrowotne więc pewnie było by mi ciężej jako 40letnia mama. No i też kwestia priorytetów ktoś np podróżował całe zycie, robił karierę i w wieku tych 40lat chce usiąść i odpocząć. Ja mam odwrotnie. Jako 20 latka urodziłam dzieci, kończyłam studia i nie miałam aż takiej kasy by się bawić. Ja mam to wszystko teraz więc mnie np cieszy że w wieku 50 lat będę miała dorosłe dzieci i głównie skupię się na podróżach i życiu z dnia na dzień. Ale to jest tylko mój wybór. Ani lepszy ani gorszy niż Twój.

Mnie by bardziej przerażało to co spotkało moja kuzynkę i mojego kolegę z pracy tzn mimo tego że obydwoje są w moim wieku to ojców juz nie mają bo zmarli ze starości 🤷‍♀️
I oczywiście mój syn ma w klasie kolegę również bez taty który zmarł jako młody człowiek, no ale z wiekiem ta szansa jest większa
Olka,ja tam u Ciebie?

Olka,ja tam u Ciebie?

I źle i dobrze. Ostatecznie uznano, że ten pęcherzyk czy co to tam jest, jest tak mały. A beta tak niska (wczoraj 536), jednak sciagna dla mnie (bo go tu nie podają) metotreksat. Także po 2 miesiącach może w końcu przestanę być w ciąży. Z minusów po tym leku jest bezwzględny zakaz zajścia w ciążę przez min. 6 miesięcy więc nie wiem czy zdecydujemy się na 3 po tej akcji 🤷‍♀️

A jeszcze tak się odniosę do dziadków bo o tym nawet nie pomyślałam to moje dzieci oprócz kompletu dziadków miały też szanse poznać komplet pradziadków 😉 chociaż i tak, żałuję ze nie wiele zabrakło do poznania praprababci

Dla mnie to jest jak najbardziej ciąża z zaskoczenia, bo w czasie gdy miałam dostać okres zadziałalismy i okazało się że mam okres płodny. Także prezent mikołajkowy.
U nas albo stosunek przerywany po 10latach małżenstwa nie zadziałał (ale jakoś trudno mi w to uwierzyć [emoji23]) albo tak jak u was [emoji3526] w dniu terminu @ która oczywiście nie przyszła (w co jeszcze trudniej uwierzyć że owu tak się spoźniła [emoji23])

reklama
A mnie właśnie zaczęły bolec plecy. Zeby to tylko nie był covid :/ tak mi się właśnie zaczal rok temu. Wszyscy moi znajomi,czy szczepieni 3 dawkami,czy wcale,chorują…martwię się.
U mojej córki też bolały plecy, tylko leżała, a ja z kolei miałam tak ogromny ból ud po wewnętrznej stronie że nie mogłam chodzić 🥴 Zawsze mnie tak boli kiedy mam okres ale to było o 100x silniejsze rwanie. Poza tym nic większego na szczęście mi nie było

Do góry