Martini$
Fanka BB :)
Bardzo Ci dziękujęTrzymam kciuki za Twoje samopoczucie A na usg wszystko wyjdzie ok i dobry humor wróci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo Ci dziękujęTrzymam kciuki za Twoje samopoczucie A na usg wszystko wyjdzie ok i dobry humor wróci
Dobrze że w końcu udało się zlokalizować ciążę. Powodzenia, trzeba być dobrej myśli [emoji8]Laparoskopia jutro i usuną ciążę. W zależności od stanu jajowodu może i z nim. To już się w trakcie zabiegu okaże [emoji2368]
Może tak być, ale z dobrych wieści to łożysko dopiero się tworzy i wraz z ciążą będzie się podnosić do góry.Wróciłam, sama nie wiem co myśleć dziecko wszystko wszystko okej serduszko bije urosło od ostatniej wizyty ma juz 3.66cm 10+2 z OM na 13.08
a dziś w usg wyszło na 7.08 . Mój lekarz był dziś jakiś przymulony i jakoś nie wiem nie uspokoił mnie powiedział że mam nisko kosmówke to może uciskać na macicę i mogło pęknąć jakies naczynko. Czy ktoras z was miała tak że właśnie kosmowke była zbyt nisko ?
Mnie całe 2 dni boli głowa ... I nie chce ustaćU mnie tez… do tego pobolewa mnie non stop głowa. Choć to pobolewanie jest niczym w mdlosciami :/
Pappe robisz na nfz? Czy dodatkowo płatne? Pappa oprócz oceny ryzyka trisomii (zespół downa, Patau, Edwardsa) ocenia też ryzyko wystąpienia stanu rzucawkowego,ryzyko zaburzeń funkcji łożyska, przedwczesnego porodu i zahamowania wzrostu płodu (IUGR). Dokładność usg genetycznego to ok 80%, usg+pappa ok 95%. Testy NiPT to 99% pewny wynik, oceniają też ryzyko wystąpienia innych wad genetycznych, nie tylko trisomii. Pappa daje ok 5% wyników fałszywie dodatnich, taki "urok" tego badania. Jeśli robisz na nfz to bym zrobiła, jeśli musisz dopłacać to bym odpuściła mając w ręku prawidłowe wyniki NiPT@Sofiaa a powiedz mi taka rzecz. 19.01 idę na nifty pro. Pod koniec stycznia mam wizytę (prenatalne) u mojego gina. Nie mówiłam nic,ze idę na nifty,skierował mnie na test pappa ze względu na wiek. I tak się zastanawiam,czy po nifty i prenatalnych robić pappa,czy już nie ma sensu?
A no widzisz to tego mi lekarz nie powiedzial a już by mnie troszkę uspokoił..Może tak być, ale z dobrych wieści to łożysko dopiero się tworzy i wraz z ciążą będzie się podnosić do góry.
Ja poprostu zamiast myć głowę co 2gi dzień mogę myć co 3 a nawet 4 na upartegoCzy też macie suchą skórę głowy podczas ciąży, która nasila się i robią się takie suche płatki ? Jesli tak jak sobie z tym radzicie
10+3W którym tygodniu ciąży jesteś?