reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Uff to zobaczę, co powie mój lekarz ;) też myślę, że przechorowalam cmv, tylko ciągle nie rozumiem, czy robić tę awidność, namieszał mi ten lekarz 😅
My dziś namieszaliśmy z mężem w labie, ja 7 pojemniczków krwi oddałam, mąż 9. Panie w rejestracji miała problem ogarnąć nasze wszystkie badania, teraz dzwoniła jeszcze przepraszać, że za mało pieniędzy od nas policzyła 😅 mąż robi szeroką diagnostykę z powodu alergii skórnej.
Ja tez mialam cmv ,tak wyszly mi wyniki.

Ale co najgorsze,wyszlo mi takze ,ze mam HPV :(

Moje wyniki jeszcze nie zostały zamieszczone. ...tylko wirus hcv mam nie reaktywny a reszty nie ma. Może jutro się pojawią

Ostatnia edycja:
Zastanawia mnie czy można boczek wędzony jesc czy to już pod surowe podchodzi 🤔
tez jestem ciekawa..
Nie zdecydowałaś się na szpital?
Ja miałam taka sytuację w 6tc, zdecydowałam się położyć na oddział, dostałam leki, mój stan był monitorowany, usg co 2 dni i wszystko wyszło na prostą i jest ok. (spędziłam w szpitalu tydzień)
ja tez w trzeciej ciazy mialam straszne bole brzucha i mnie zostawili na jeden dzień.Dzieki temu bylam spokojniejszą,ze jestem pod nadzorem.
Ja na śniadanie ostatnio jadłam mielonego włożonego między kawałki chleba na ciepło... Mój syn kakao pił i mówił że obiadem mu pachnie 🤭🤭🤭
ja uwielbiam to jeść! jeszcze mielone posmarowane musztarda 🤤
Mam pytanie, ale trochę głupie, np ciąża 9w1d to 9 tydzień czy 10? Wiem, że niektórzy mówią tak, niektórzy tak, wiecie może, jak jest poprawnie?
Moja lekarz mi napisała na zaświadczeniu o ciazy 11tc jak bylam w 10t2d

Mam dzisiaj okropny dzień, na płacz mi się zbiera. Dobrze że mąż zajmuje się dziećmi a ja mogę poleżeć. Mdłości i wymioty ciąg dalszy a na dodatek ból bo hemoroid wyskoczył a zaparć nie mam😔

Moje wyniki jeszcze nie zostały zamieszczone. ...tylko wirus hpv mam niereaktywny a reszty nie ma. Może jutro się pojawią
co to znaczy niereaktywny?
Dziś wybrałam się na stare miasto, które kocham. Jakie było moje zdziwienie, ze wszystko na zewnątrz śmierdzi a to z restauracji, kebaba, ale najgorsza była kawiarnia, az miałam odruch wymiotny. Dziwna sprawa. W drodze powrotnej mnie mdlilo, ale zaczęłam śpiewać piosenki, bo radio grało i odkryłam, ze jak się śpiewa to przechodzą mdłości. Polecam 😉
ja tez bylam wczoraj na mieście.Bylam zrobic tez test bo chcemy dzis isc do kina.
Kurczę,tak mnie zaczely plecy bolec w krzyżu,ze musialam usiąść bo nie moglam dalej iść.Pozniej zaczal mnie bolec brzuch .Masakra jakaś.
Jak przyszlam do domu ,odpoczelam,nic mnie nie bolało..
Musze uwazac z chodzeniem... :oops:

Ale to juz zauwazylam w pracze jak siedzę przy biorku ,to tez zaczynaja mnie bolec plecy.

Rozmawiałam z pielęgniarką co pracuje na oddziale covidowym, i mówiła, żeby bo odchorowaniu mimo, że nie ma tak wprost zaleceń odczekać te ok 3 miesiące. Dlatego idealnie u ciebie pasuje na III tr.
Ja mimo II szczepienia 02,06,21 mam bardzo mało przeciwciał, w porównaniu do moich rodziców, którzy jeszcze szybciej sie szczepili, Kurcze te organizmy są dziwne
Ja mialam tez badane przeciwciala i mam bardzo malo ... Lekarze mówili,ze nie sa pewni,czy to ustrzeze mnie przed ciezkim zachorowaniem na Covid.

Ale powiem wam szczerze,ze ja mam obawy co do szczepienia na covid w ciazy i to duże 😞

reklama
Ja zapytałam mojego 5sty na wizycie. Odpowiedział mi tak: "powiem pani co zaleca Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Otóż zalecają się zaszczepić".
Powiedziałam mu że ok, że to już mi powiedział a teraz niech mi powie swoje zdanie prywatne, co on myśli. I wtedy odpowiedział że nie powie bo nie może tego zrobić z takim ironicznym wyrazem twarzy.

I podobne zdanie usłyszałam od lekarza którego znam od mojego urodzenia, tylko że ten z kolei otwarcie mówi że odradza.

I właśnie takie rzeczy to jest ta sprzeczność informacji, która powoduje moją nieufność i niezdecydowanie w tej kwestii. Jedni mówi to, inni tamto i teraz bądź mądry... Dlatego jestem nieprzekonana osobiście
O to walsnie chodzi... Mi dokladnie tak samo odpowiedziala pediatra jak spytalam o szczepienie dla dzieci...

Do góry