reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny jedna rzecz nie daje mi spokoju…
Ponad dwa tygodnie temu w macicy nie było nic tylko przy jajniku dwa cialka żółte.
Tydzień temu na usg już jedno w macicy z bijącym serduszkiem z usg 6t4d ale to drugie dalej gdzieś tam przy jajniku…
Lekarz twierdził ze dwa razy w życiu miał przypadek ze były dwie ciąże na raz wewnątrzmaciczną i pozamaciczna. Ale ja nie mam żadnych niepokojących objawów i zachodzę w głowę do następnej wizyty 15.01 co się wydarzy z tym czyms drugim…
To niestety możliwe. Umówiłabym się do drugiego lekarza z doskonałym sprzętem bo jeśli ciąża jest pozamaciczna to trzeba sie jej pozbyć.

reklama
Ja mam fantstycznego lekarza a na badania itp kieruje właśnie po serduszku - one nie mają sensu jeśli nie wiadomo czy ciąża jest żywa.
Zazdroszczę lekarza i mówię to całkiem uczciwie.

A reszta dla mnie jest w pełni zrozumiała.
Chociaż raczej przy wczesnej ciąży nie mówi się kobietą o poronieniach 🤔
Raczej się mówi że jest za wcześnie, trzeba czekać?

Nie wiem ile się pozmieniało, bo pierwsza ciąża była ponad 10 lat temu, jednak chyba nie aż tak wiele..

Hmmm moja doktor nie zaproponowała mi zwolnienia do 7 miesiąca kiedy miałam już mocne wskazania zdrowotne. Jest jednym z lepszych lekarzy w Krakowie i najlepszym jakiego znam.
Dlaczego miałaby proponować L4 przy niezagrożonej ciąży i zdrowej pacjentce ?
Chodziło mi o to ze nawet nie sprawdziła gdzie pracuje - przecież mogę codziennie w pracy dźwigać czy cos i nawet nie pomyśleć ze to nie wskazane —- wiem ze zazwyczaj kobiety znają ryzyko ale są różne przypadki i wywiad medyczny powinien być przeprowadzony —- przynajmniej tak mi się zdaje

To niestety możliwe. Umówiłabym się do drugiego lekarza z doskonałym sprzętem bo jeśli ciąża jest pozamaciczna to trzeba sie jej pozbyć.
Lekarz powiedział ze gdyby zaczęło się dziać coś niepokojącego to zgłosić się do szpitala…
Ale właśnie nic się nie dzieje..
I się zastanawiam czy jest jeszcze możliwość ze jakimś cudem przeniesie się to drugie tez do macicy…🤔

Hmmm moja doktor nie zaproponowała mi zwolnienia do 7 miesiąca kiedy miałam już mocne wskazania zdrowotne. Jest jednym z lepszych lekarzy w Krakowie i najlepszym jakiego znam.
Dlaczego miałaby proponować L4 przy niezagrożonej ciąży i zdrowej pacjentce ?
A co do pytania o L4, tak jak wspominałam to moja pierwsza ciąża wiec się nie znam ale z każdym z kim na ten temat rozmawiałam to mówił ze lekarze od razu pytają …. Stad moje zdziwienie - ale może tak nie jest 🤔🤔

reklama
Do góry