reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Dziewczyny, czy Wy tez macie przezroczyste upławy coś jak woda? Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to jest Ok.
Ja mam identycznie, ale to chyba nic niepokojącego.
W temacie wagi… ja od początku ciąży (9 tydz.) schudłam 3 kg… a jem zdaje mi się ze więcej niż przed ciąża (bo dbam o to by jeść). Ktoś jeszcze tak ma, miał? To normalne ze na początku waga spada?
Rok temu ważyłam prawie 78 kg przy 172cm, teraz w ciąży wyjściowo 68, ale poki co kilogram mi wagowo spadł. Brzuch tymczasem odstaje 😅 nie pamiętam już, czy pisałaś o wymiotach, ale jeśli się zdarzają, to waga tym bardziej może u Ciebie spadać 😊

Łoojej zazdro nocek. Ja do roczku wiecznie chodziłam jak zombie. 🤭 Trochę się boje tego kp w nocy i budzenia co godzinę.
No niestety, zazwyczaj dzieci karmione piersią częściej się budzą, choć zdarzają się wyjątki. Ja nie mam parcia na kp, dlatego z radością korzystam z dobrodziejstwa mm.

@crazy fox 95 ja mam termin na 6.08, ale będę rodzić w lipcu.

No niestety, zazwyczaj dzieci karmione piersią częściej się budzą, choć zdarzają się wyjątki. Ja nie mam parcia na kp, dlatego z radością korzystam z dobrodziejstwa mm.

@crazy fox 95 ja mam termin na 6.08, ale będę rodzić w lipcu.

Ja kp bardzo lubię. ❤️ Uwielbiam wręcz, no ale nocki wykańczają 😬 jak już będzie wszystko dobrze po prenatalnych to będę prosić malucha by nie był takim cycoholikiem.

Ja kp bardzo lubię. [emoji3590] Uwielbiam wręcz, no ale nocki wykańczają [emoji51] jak już będzie wszystko dobrze po prenatalnych to będę prosić malucha by nie był takim cycoholikiem.
A powiedz mi, czy odkad jesteś w ciąży, bola Cie piersi jak dziecko ssie? Ja od 14 miesięcy odciagam pokarm laktatorem, jak wracał mi okres, to przy owulacji i kilka dni przed okresem, przy odciąganiu czulam bol. Ale odkad jestem w ciąży, to się to staje nie do zniesienia[emoji43] juz zeszłam do 3 razy na dzień, ilosci poleciały i w najbliszym czasie chyba będę calkiem rezygnować z karmienia, bo po prostu sprawia mi to taki dyskomfort, że masakra...

U mnie moga być dwa dobre scenariusze:
-pierwszy to taki,ze moge pracować jak najdluzej sie da (czyli do 7,5 miesiaca ciazy) ,przedluzaja mi umowę,dzieki czemu nie bede musiala o nic sie martwic (malo prawdopodobne 🤣)
-drugi,ze dostane zakaz pracy,dzieki czemu przejde na zasiłek do dnia urodzenia dziecka lub do zakończenia umowy bede dostawala 100% pensji,a pozniej przejdę na zasiłek .To jest zalezne od tego,kto da mi zakaz pracy.

Plus jest taki,ze od momentu przyjazdu pracuje w DE i mam ciągłość.Minus jest taki,ze po 9 latach pracy w jednej placówce , zmienilam prace na czas określony 🧐.
Ale kto by wiedział...

W DE tak czy siak nie zostane bez niczego.
To dobrze, że nie zostaniesz bez niczego🥳 moja szwagierka była zatrudniona (w Polsce) na umowę zlecenie, płaciła składki chorobowe, ale umowy były tylko na miesiąc, więc jak tylko w pracy zorientowali się, że jest w ciąży (4 miesiąc) to nie zawarli z nią następnej umowy i została w czarnej d... Z tego co wiem pobierała jakiś zasiłek, ale nie macierzyński tylko kosiniakowe czy jakoś tak, to było 1000 złotych.

To dobrze, że nie zostaniesz bez niczego🥳 moja szwagierka była zatrudniona (w Polsce) na umowę zlecenie, płaciła składki chorobowe, ale umowy były tylko na miesiąc, więc jak tylko w pracy zorientowali się, że jest w ciąży (4 miesiąc) to nie zawarli z nią następnej umowy i została w czarnej d... Z tego co wiem pobierała jakiś zasiłek, ale nie macierzyński tylko kosiniakowe czy jakoś tak, to było 1000 złotych.
Tak,tyle dobrego...
Wolalabym jednak miec orace i wrocic do niej najszybciej jak sie da...

Moja szwagierka w pierwszych 3 miesiącach chudła w ciąży, głównie przez stres, wymioty i aktywność zawodową, schudła wtedy prawie 10 kilo, później waga zaczęła jej wracać. Na szczęście nie wpłynęło to na przebieg ciąży.
Jej 10 kg to bardzo dużo :O cieszę sie ze nie odbiło sie to na ciąży :)
Mnie też właśnie w brzuch 🤣 niby się modlę by poszło w cyce, ale niestety...
Ja mam tak płaski brzuch ze aż się martwię 🙈🙈🙈 ale pocieszam sie ze może po prostu niektórym kobietom tak szybko nie rośnie brzuch. W spodnie sie nie dopinam już ale głównie dlatego ze powinnam już dawno wymienić garderobę (mocno przytyłam przez ostatnie dwa lata) ale stwierdziłam ze przed ciąża i w trakcie nie warto 😂😂😂
Normalne, szczególnie jak masz mdłości albo wymiotujesz.
Właśnie mdłości mam moim zdaniem bardzo umiarkowane a wymiotowałam raptem kilka razy wiec to raczej nie z tego powodu
Ja mam identycznie, ale to chyba nic niepokojącego.

Rok temu ważyłam prawie 78 kg przy 172cm, teraz w ciąży wyjściowo 68, ale poki co kilogram mi wagowo spadł. Brzuch tymczasem odstaje 😅 nie pamiętam już, czy pisałaś o wymiotach, ale jeśli się zdarzają, to waga tym bardziej może u Ciebie spadać 😊
Nie mam zbyt często wymiotów mogę na jednej ręce policzyć - sporadyczne przypadki i właśnie od razu po stwierdziłam ze musze coś zjeść aby cokolwiek trafiło do brzucha xD

A mój brzuch właśnie w ogóle nie widoczny, nic a nic aż sie martwie 🙈

reklama
Do góry