reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Dziewczyny, czy Wy tez macie przezroczyste upławy coś jak woda? Teraz zaczęłam się zastanawiać czy to jest Ok.
Ja mam identycznie, ale to chyba nic niepokojącego.
W temacie wagi… ja od początku ciąży (9 tydz.) schudłam 3 kg… a jem zdaje mi się ze więcej niż przed ciąża (bo dbam o to by jeść). Ktoś jeszcze tak ma, miał? To normalne ze na początku waga spada?
Rok temu ważyłam prawie 78 kg przy 172cm, teraz w ciąży wyjściowo 68, ale poki co kilogram mi wagowo spadł. Brzuch tymczasem odstaje 😅 nie pamiętam już, czy pisałaś o wymiotach, ale jeśli się zdarzają, to waga tym bardziej może u Ciebie spadać 😊

Łoojej zazdro nocek. Ja do roczku wiecznie chodziłam jak zombie. 🤭 Trochę się boje tego kp w nocy i budzenia co godzinę.
No niestety, zazwyczaj dzieci karmione piersią częściej się budzą, choć zdarzają się wyjątki. Ja nie mam parcia na kp, dlatego z radością korzystam z dobrodziejstwa mm.

@crazy fox 95 ja mam termin na 6.08, ale będę rodzić w lipcu.

No niestety, zazwyczaj dzieci karmione piersią częściej się budzą, choć zdarzają się wyjątki. Ja nie mam parcia na kp, dlatego z radością korzystam z dobrodziejstwa mm.

@crazy fox 95 ja mam termin na 6.08, ale będę rodzić w lipcu.

Ja kp bardzo lubię. ❤️ Uwielbiam wręcz, no ale nocki wykańczają 😬 jak już będzie wszystko dobrze po prenatalnych to będę prosić malucha by nie był takim cycoholikiem.

Ja kp bardzo lubię. [emoji3590] Uwielbiam wręcz, no ale nocki wykańczają [emoji51] jak już będzie wszystko dobrze po prenatalnych to będę prosić malucha by nie był takim cycoholikiem.
A powiedz mi, czy odkad jesteś w ciąży, bola Cie piersi jak dziecko ssie? Ja od 14 miesięcy odciagam pokarm laktatorem, jak wracał mi okres, to przy owulacji i kilka dni przed okresem, przy odciąganiu czulam bol. Ale odkad jestem w ciąży, to się to staje nie do zniesienia[emoji43] juz zeszłam do 3 razy na dzień, ilosci poleciały i w najbliszym czasie chyba będę calkiem rezygnować z karmienia, bo po prostu sprawia mi to taki dyskomfort, że masakra...

U mnie moga być dwa dobre scenariusze:
-pierwszy to taki,ze moge pracować jak najdluzej sie da (czyli do 7,5 miesiaca ciazy) ,przedluzaja mi umowę,dzieki czemu nie bede musiala o nic sie martwic (malo prawdopodobne 🤣)
-drugi,ze dostane zakaz pracy,dzieki czemu przejde na zasiłek do dnia urodzenia dziecka lub do zakończenia umowy bede dostawala 100% pensji,a pozniej przejdę na zasiłek .To jest zalezne od tego,kto da mi zakaz pracy.

Plus jest taki,ze od momentu przyjazdu pracuje w DE i mam ciągłość.Minus jest taki,ze po 9 latach pracy w jednej placówce , zmienilam prace na czas określony 🧐.
Ale kto by wiedział...

W DE tak czy siak nie zostane bez niczego.
To dobrze, że nie zostaniesz bez niczego🥳 moja szwagierka była zatrudniona (w Polsce) na umowę zlecenie, płaciła składki chorobowe, ale umowy były tylko na miesiąc, więc jak tylko w pracy zorientowali się, że jest w ciąży (4 miesiąc) to nie zawarli z nią następnej umowy i została w czarnej d... Z tego co wiem pobierała jakiś zasiłek, ale nie macierzyński tylko kosiniakowe czy jakoś tak, to było 1000 złotych.

To dobrze, że nie zostaniesz bez niczego🥳 moja szwagierka była zatrudniona (w Polsce) na umowę zlecenie, płaciła składki chorobowe, ale umowy były tylko na miesiąc, więc jak tylko w pracy zorientowali się, że jest w ciąży (4 miesiąc) to nie zawarli z nią następnej umowy i została w czarnej d... Z tego co wiem pobierała jakiś zasiłek, ale nie macierzyński tylko kosiniakowe czy jakoś tak, to było 1000 złotych.
Tak,tyle dobrego...
Wolalabym jednak miec orace i wrocic do niej najszybciej jak sie da...

Moja szwagierka w pierwszych 3 miesiącach chudła w ciąży, głównie przez stres, wymioty i aktywność zawodową, schudła wtedy prawie 10 kilo, później waga zaczęła jej wracać. Na szczęście nie wpłynęło to na przebieg ciąży.
Jej 10 kg to bardzo dużo :O cieszę sie ze nie odbiło sie to na ciąży :)
Mnie też właśnie w brzuch 🤣 niby się modlę by poszło w cyce, ale niestety...
Ja mam tak płaski brzuch ze aż się martwię 🙈🙈🙈 ale pocieszam sie ze może po prostu niektórym kobietom tak szybko nie rośnie brzuch. W spodnie sie nie dopinam już ale głównie dlatego ze powinnam już dawno wymienić garderobę (mocno przytyłam przez ostatnie dwa lata) ale stwierdziłam ze przed ciąża i w trakcie nie warto 😂😂😂
Normalne, szczególnie jak masz mdłości albo wymiotujesz.
Właśnie mdłości mam moim zdaniem bardzo umiarkowane a wymiotowałam raptem kilka razy wiec to raczej nie z tego powodu
Ja mam identycznie, ale to chyba nic niepokojącego.

Rok temu ważyłam prawie 78 kg przy 172cm, teraz w ciąży wyjściowo 68, ale poki co kilogram mi wagowo spadł. Brzuch tymczasem odstaje 😅 nie pamiętam już, czy pisałaś o wymiotach, ale jeśli się zdarzają, to waga tym bardziej może u Ciebie spadać 😊
Nie mam zbyt często wymiotów mogę na jednej ręce policzyć - sporadyczne przypadki i właśnie od razu po stwierdziłam ze musze coś zjeść aby cokolwiek trafiło do brzucha xD

A mój brzuch właśnie w ogóle nie widoczny, nic a nic aż sie martwie 🙈

reklama
Do góry