reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Jej 10 kg to bardzo dużo :O cieszę sie ze nie odbiło sie to na ciąży :)

Ja mam tak płaski brzuch ze aż się martwię 🙈🙈🙈 ale pocieszam sie ze może po prostu niektórym kobietom tak szybko nie rośnie brzuch. W spodnie sie nie dopinam już ale głównie dlatego ze powinnam już dawno wymienić garderobę (mocno przytyłam przez ostatnie dwa lata) ale stwierdziłam ze przed ciąża i w trakcie nie warto 😂😂😂

Właśnie mdłości mam moim zdaniem bardzo umiarkowane a wymiotowałam raptem kilka razy wiec to raczej nie z tego powodu

Nie mam zbyt często wymiotów mogę na jednej ręce policzyć - sporadyczne przypadki i właśnie od razu po stwierdziłam ze musze coś zjeść aby cokolwiek trafiło do brzucha xD

A mój brzuch właśnie w ogóle nie widoczny, nic a nic aż sie martwie 🙈
A to Twoja pierwsza ciąża?

Ja w pierwszej to długo miałam płaski a później malutki brzuszek. W sumie na porodówkę jak szłam to też mi mówiono że mały

reklama
Jej 10 kg to bardzo dużo :O cieszę sie ze nie odbiło sie to na ciąży :)

Ja mam tak płaski brzuch ze aż się martwię 🙈🙈🙈 ale pocieszam sie ze może po prostu niektórym kobietom tak szybko nie rośnie brzuch. W spodnie sie nie dopinam już ale głównie dlatego ze powinnam już dawno wymienić garderobę (mocno przytyłam przez ostatnie dwa lata) ale stwierdziłam ze przed ciąża i w trakcie nie warto 😂😂😂

Właśnie mdłości mam moim zdaniem bardzo umiarkowane a wymiotowałam raptem kilka razy wiec to raczej nie z tego powodu

Nie mam zbyt często wymiotów mogę na jednej ręce policzyć - sporadyczne przypadki i właśnie od razu po stwierdziłam ze musze coś zjeść aby cokolwiek trafiło do brzucha xD

A mój brzuch właśnie w ogóle nie widoczny, nic a nic aż sie martwie 🙈
Brzuch możesz mieć zupełnie płaski nawet do 5/6 miesiąca, szczególnie jeśli to pierwsza ciąża

Kurczę,u mnie ten tydzień będzie decydujący.

We wtorek mam termin u lekarza i jak wszystko będzie ok to w środę mam rozmowę w pracy.

Moja umowa trwa tylko do kwietnia i jest prawie pewne,ze mi jej nie przedłuża…

Masakra 🙈☹️
Jeśli pójdziesz na l4 jeszcze przed końcem umowy a najpóźniej w ciągu 14 dni od zakończenia umowy to masz płatny zasiłek chorobowy a potem macierzyński normalnie, więc nie masz czym aż tak bardzo się stresowac

We wtorek mam termin u lekarza i jak wszystko będzie ok to w środę mam rozmowę w pracy.

Masakra 🙈☹️
A i ma znaczenie w jakim miesiącu będziesz bo czasem umowę się przedłuża do dnia porodu o ile to UOP

Crazy Fox 95 jeśli czujesz się na siłach to pracuj. Ja chcę popracować do końca marca, bo od stycznia dostałam podwyżkę i chciałabym coś z niej skorzystać, ale zobaczymy jak wyjdzie. Na razie czuję się dobrze i nie chce by ktokolwiek w pracy wiedział że jestem w ciąży. Różnie może być i nie chce później gadania po kątach.
Ja będę pracować ile dam rade choć środowisko mam średnio sprzyjające. Mam czasową umowę do końca marca i chciałabym ją przedłużyć bo zależy mi na pracy.
ja uwielbiam taka owsianka gotowana na mleku z dodatkiem miodu i np borówek i banana.Ma duzo kalorii,ale jest bardzo sycąca.
Ja uwielbiam z gruszką ale na jogurtów naturalnym bo mleka nie mogę.
Moge go jeść że tak powiem ,,bez ograniczeń" tzn.. jeść go normalnie do tego pić mleko z czosnkiem i miodem?
Mój gin mówił ze czosnek można jak każdy antybiotyk przedawkować.

Masakra 🙈☹️
Trzymam kciuki.
I przy okazji, bo dopiero co dołączyłam wiec mogło mnie ominąć ☺️☺️☺️ Ile nas jest z początku sierpnia?

Ja teoretycznie 5.08 z USG z OM 2 dni wcześniej 😄
Ja na 6 sierpnia wg om, a wg usg 7 sierpnia.
Ja też biorę luteinę, powiedz mi czy masz problem z jej rozpuszczaniem, kurcze mam wrażenie że czasem tabletka się nie wchłania biały resztki dość sporo tego wychodzi.
Mój gin mówi ze co ma się wchłonąć to się zdąży wchłonąć. Te upławy to norma.

Ja też biorę luteinę, powiedz mi czy masz problem z jej rozpuszczaniem, kurcze mam wrażenie że czasem tabletka się nie wchłania biały resztki dość sporo tego wychodzi.
U mnie też dosyć sporo wypływa, ale po dłuższym czasie, więc wydaje mi się, że wchłania się dobrze tak czy siak

Tak normalne, niektóre kobiety chudną albo w ogóle nie tyją w pierwszy trymestrze. Ogólnie wyczytałam z książki że maks. 1-2 kg można przytyć w pierwszy trymestrze.
Ja mam 1 na plusie, jeden lekarz mówił że mogę max 6kg. Przed ciążą byłam w trakcie zjeżdżania w dół, zjechałam ok 9 i teraz boje się szybko nadrobię. Jem więcej, staram się żeby co 2 godziny jak kazał diabetolog ale mało.
Na ten moment chyba coś jeszcze doszło w wadze, ale już chwilę się czuje napuchnięta, brzuch mi wywaliło, nie mam jak już go ukryć, mężowi się zalilam że nie mam co na sylwestra włożyć, teraz za tydzień na 18 i znowu wydatek. 🙉

reklama
Ja mam 1 na plusie, jeden lekarz mówił że mogę max 6kg. Przed ciążą byłam w trakcie zjeżdżania w dół, zjechałam ok 9 i teraz boje się szybko nadrobię. Jem więcej, staram się żeby co 2 godziny jak kazał diabetolog ale mało.
Na ten moment chyba coś jeszcze doszło w wadze, ale już chwilę się czuje napuchnięta, brzuch mi wywaliło, nie mam jak już go ukryć, mężowi się zalilam że nie mam co na sylwestra włożyć, teraz za tydzień na 18 i znowu wydatek. 🙉
Ja to po świętach też z 1,5 kg przytyłam 😂 Ja niestety jestem na L4 i zauważylam tego skutek, bo niby spacery są, ale to nie to samo jak człowiek od rana do wieczora jest w ruchu 😬 Najgorzej, że ja do 12 to jeść nie mogę, a potem staram się jeść co 3-3,5 h, ale jem o wiele mniej warzyw. Nie mogę patrzeć na warzywa... A zawsze je kochałam.

Do góry