reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A to Twoja pierwsza ciąża?

Ja w pierwszej to długo miałam płaski a później malutki brzuszek. W sumie na porodówkę jak szłam to też mi mówiono że mały

Brzuch możesz mieć zupełnie płaski nawet do 5/6 miesiąca, szczególnie jeśli to pierwsza ciąża

Pierwsza…. I mam jeszcze macicę w tyłozgieciu wiec doczytałam się w czeluściach internetu ze z takim ułożeniem bardzo długo nic nie widać —- mimo wszystko to tylko internet, a ciąża zawsze mi się kojarzyła z brzuszkiem nawet malutkim wiec panikuje 😅😅😅 gdzie to dziecko tam siedzi, albo czytam „twoja macica jest teraz rozmiaru melona” co przecież melon jest taki wielki a tu nic nie wystaje gdzie on niby tam jest 😂

reklama
Pierwsza…. I mam jeszcze macicę w tyłozgieciu wiec doczytałam się w czeluściach internetu ze z takim ułożeniem bardzo długo nic nie widać —- mimo wszystko to tylko internet, a ciąża zawsze mi się kojarzyła z brzuszkiem nawet malutkim wiec panikuje 😅😅😅 gdzie to dziecko tam siedzi, albo czytam „twoja macica jest teraz rozmiaru melona” co przecież melon jest taki wielki a tu nic nie wystaje gdzie on niby tam jest 😂
A w którym tygodniu już jesteś? Ja mam przodozgiecie macicy, ale zauwazylam właśnie takie delikatnie wypuklenie podbrzusza, zauważalne tylko dla mnie, bo jednak to jest niewielkie 😂

Tez mam tylozgiecie i zdecydowanie brzuch jest większy w 7 tyg. Tylko zapewne to kwestia świat 😅 i nie mogę go wciągnąć i jest cały czas taki najbardziej wydety.

Ja mam dzisiaj pierwszy dzień takiego większego stresu, bo zaczęła mnie boleć torbiel co mam (tak przypuszczam, że to o nią chodzi, bo lekarz tłumaczył czym to może się objawiać). Ja mam torbiel za macicą, z prawej strony, tak jakby za jajnikiem prawym. I dzisiaj pierwszy raz poczułam, taki kłujący ból z tyłu pleców. Zastanawiam się czy parcie na pęcherz moczowy (miałam pełny), tego nie spotęgował, że pęcherz naciskał na ta torbiel? Dziewczyny, czy któraś z Was ma torbiel? Moja jest spora.. 7,5 x 6 x 7 cm..
Ja mam na prawym jajniku. Też miała ok 7 cm. Lekarz dał mi duphaston. Po dwóch tygodniach zmniejszyła się do 5cm. Też mam co jakiś czas bóle. Podobne do tych przy owulacji tylko mocniejsze.

reklama
Tez mam tylozgiecie :) tu jestem np 4tyg przed porodem (pierwsza ciąża)

Do góry