reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Mam nadzieję że u mnie też tak będzie 🙏 ja brałam przez ostatnie dwa dni po jednej tabletce duphastonu ale dzisiaj już nie jak się dowiedziałam wczoraj że prog 32 . Może to dlatego że dzisiaj nie wzięłam tej jednej tabletki ?
Może po prostu objawy ciążowe mijają. U niektórych dzieje się to bardzo szybko. 😊 Mi minęły chyba w 7 tygodniu.

reklama
Cześć, to mój pierwszy raz na forum ale chciałabym się Was poradzić.
Dziś równo przypada 9 tydz. Dwa tygodnie temu miałam robione USG i wszystko było w porządku, łącznie z biciem serduszka. Od właśnie dwóch tygodni mocno mnie mdliło myślałam, że nie wysiedzę w pracy zwłaszcza, że bardzo reaguje na zapachy…. Ciężko u mnie z jedzeniem z tego powodu. W niedziele pojawiły się pierwsze poranne wymioty. W poniedziałek powtórka w dodatku nie tylko rano ale i wieczorem… Ale jednak już we wtorek mi przeszło i szczerze powiem, że z dnia na dzień jest mi co raz lepiej - wymioty już nie wróciły a też o wiele mniej mnie mdli. Z racji, że jestem panikarą to zaczęłam się zastanawiać czy to na pewno dobre objawy. Dziś też o wiele mniej bolą mnie piersi, a od 5 tygodnia nie mogłam ich wręcz dotykać. Zaczęłam sobie dopowiadać najgorsze - czytając w internecie, że nagłe ustanie objawów ciążowych może świadczyć o obumarciu ciąży. Już w stresie umówiłam się w niedziele na wizytę do ginekologa (nie tego co prowadzi ciąże)…. Nie wiem czy się wybierać teraz na cito do lekarza i się uspokoić, czy czekać na USG genetyczne za 3 tygodnie i nie przejmować się tymi zmianami, które się zadziały w tym tygodniu…..

Przy okazji pozdrawiam wszystkie mamy i życzę wszystkiego dobrego na Nowy Rok!

Może tu jest błąd bo w necie tez te normy są inne
20211231_185105.jpg

Dziś równo przypada 9 tydz. Dwa tygodnie temu miałam robione USG i wszystko było w porządku, łącznie z biciem serduszka. Od właśnie dwóch tygodni mocno mnie mdliło myślałam, że nie wysiedzę w pracy zwłaszcza, że bardzo reaguje na zapachy…. Ciężko u mnie z jedzeniem z tego powodu. W niedziele pojawiły się pierwsze poranne wymioty. W poniedziałek powtórka w dodatku nie tylko rano ale i wieczorem… Ale jednak już we wtorek mi przeszło i szczerze powiem, że z dnia na dzień jest mi co raz lepiej - wymioty już nie wróciły a też o wiele mniej mnie mdli. Z racji, że jestem panikarą to zaczęłam się zastanawiać czy to na pewno dobre objawy. Dziś też o wiele mniej bolą mnie piersi, a od 5 tygodnia nie mogłam ich wręcz dotykać. Zaczęłam sobie dopowiadać najgorsze - czytając w internecie, że nagłe ustanie objawów ciążowych może świadczyć o obumarciu ciąży. Już w stresie umówiłam się w niedziele na wizytę do ginekologa (nie tego co prowadzi ciąże)…. Nie wiem czy się wybierać teraz na cito do lekarza i się uspokoić, czy czekać na USG genetyczne za 3 tygodnie i nie przejmować się tymi zmianami, które się zadziały w tym tygodniu…..

Różnie to może być. Czy się ma objawy czy nie wszystko się może zdarzyć. Mi lekarz powiedział, żeby przyjść za 3 tyg, ale nie wytrzymam i po 2 sprawdzę.

Szczęśliwego Nowego Roku i 3 mam kciuki, żeby było Ok ❤️

W pierwszej ciąży mdliło mnie niemiłosiernie aż do 12 tyg. Tym razem całe mdłości trwały jakoś 2-3 tyg i od 9tyg przeszły całkowicie. Piersi też nie są już tak bolesne jak wcześniej. Wczoraj miałam usg, też troche się obawialam że tak szybko mi wszystko przeszło, ale wszystko jest w porządku. Pewnie los jest poprostu dla Ciebie łaskawy jak i dla mnie tym razem 🙃

Lekarz cymbał jeśli przy podejrzeniu pustego jaja pakuje w Ciebie luteinę.

Ale przy pęcherzyku 8mm skad podejrzenie pustego jaja? 🙄 Miałaś już wcześniej usg gdzie było widoczne ?
Bo puste jajo podejrzewa się od 15mm od 20 jest pewne. 8 wyglada na wcześniejsza ciąże i tyle. Pęcherzyk zoltkowy widać NAJSZYBCIEJ przy pęcherzyku 7/8 mm. A co dopiero zarodek.
O takie dobre słowo chodziło 👌👍 czyli nie wszystko stracone. Mówił coś o 20mm i żeby na spokojnie poczekać. Ale ja w głowie miałam tylko same czarne scenariusze jak nie ujrzałam pulsującego punkcika na USG😭

reklama
Hej kochane, dziś w ten ostatni dzień w roku dowiedziałam się nowiny. Staraliśmy się równy rok i się udało! Piękne dwie krechy rano zobaczyliśmy, predko udałam się na betę i pyklo 2293,2 . Jestem tydzień po spodziewanej miesiączce , w ponidzielek mam powtórzyć. Myliscie ze to dobry wynik ? Co teraz robić? Jakieś dodatkowe badanie? Kiedy do ginekolog a? Szczęśliwego nowego roku Wam życzę,e ;**

Do góry