Mnie w poprzednich ciążach mdliło tylko trochę w porównaniu z tym co dzieje się teraz. Ale od wczoraj jakoś dziwnie przeszło, tzn zmniejszyło się bardzo mocno.. i cycki nie bolą
zaczynam świrować, że coś jest nie tak.. a nie byłam jeszcze u lekarza. Pierwsza wizyta dopiero 14 stycznia i to będzie 10 tydzień. Niestety wcześniej się nie dało, a do żadnej innej lekarki nie mam takiego zaufania. No i to moja czwarta ciąża.. człowiek już zupełnie inaczej podchodzi
a i tak trochę panikuję...
Moja pierwsza ciąża wg lekarza była skazana na niepowodzenie. 7 tc, brak bicia serduszka, diagnoza puste jajo. Dostałam skierowanie do szpitala gdyby się samo nie ruszyło nic. W 9 tc, kiedy się już pojawiłam załamana w szpitalu zrobili mi USG kontrolne i piękne serducho. Byłam wtedy młoda, nie pomyślałam nawet żeby iść do innego lekarza... Ale nic nie jest przesądzone, powiedziano mi, że ciąża młodsza niż wynika z OM i to o dwa tygodnie prawie. Nie martw się na zapas, odczekaj chwilę i powtórz USG. Tutaj na forum mnóstwo takich przypadków..
Ściskam mocno
Wywietrzona kołdra.. ile bym dała
ciągle jest mi gorąco i duszno.
Gratulacje
zrób kontrolne sprawdzenie poziomu beta HCG w odstępie 48h, morfologia i może mocz. To bym zrobiła najpierw. Chyba, że od razu pakiet dla ciężarnej do 10tc, ale na to skierowanie dalej lekarz i nie trzeba tego robić prywatnie. Ja w SLA wybrałam ten pakiet i mam komplet gotowy na pierwszą wizytę.
Odnośnie wizyty: najlepiej iść ok 6/7 tygodnia najwcześniej, wtedy powinno być widoczne serduszko. Zacznij przyjmować kwas foliowy jeżeli nie bierzesz i jeżeli to potrzebne, to witaminy dla kobiet w ciąży (kwas foliowy jest już w witaminach). Powodzenia
Dziewczyny ja dzisiaj bez mdłości, czuje się dziwnie
mam siłę i energię, nawet kawa mi weszła. Bawię się z córką od 6
Sylwester przespałam.. ale uważam że pogięło ludzi z tymi fajerwerkami. Mieszkamy w Katowicach i przez dobre 40 minut po północy był taki ciąg petardowy, że nie dało się spać. Biedne zwierzęta
Miłego dnia
no i wszystkiego dobrego w tym nowym roku