reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Dziewczyny.... cytomegalia w ciąży. Co powiecie mi na ten temat? Którejś z Was wykryto przeciwciała igM i igG na początku ciąży? Co to jest za choroba.. ja nie byłam od kilku miesięcy chora na nic, a wyszło mi, że mam igM 2,07 (powyżej 1 dodatni), a igG 153 coś takiego... To co zaczęłam czytać w necie na temat cytomegalii w ciąży to mnie przeraziło...

Dziewczyny.... cytomegalia w ciąży. Co powiecie mi na ten temat? Którejś z Was wykryto przeciwciała igM i igG na początku ciąży? Co to jest za choroba.. ja nie byłam od kilku miesięcy chora na nic, a wyszło mi, że mam igM 2,07 (powyżej 1 dodatni), a igG 153 coś takiego... To co zaczęłam czytać w necie na temat cytomegalii w ciąży to mnie przeraziło...

Ja miałam w pierwszej ciąży musisz zrobić awidność przeciwciał aby zbadać czy zakażenie jest świeże. Generalnie to taka słaba choroba bo łatwo się nią zarazić, leków nie ma, a może niestety być tragiczna w skutkach. U mnie syn jest ostatecznie, teoretycznie zdrowy

Ja miałam w pierwszej ciąży musisz zrobić awidność przeciwciał aby zbadać czy zakażenie jest świeże. Generalnie to taka słaba choroba bo łatwo się nią zarazić, leków nie ma, a może niestety być tragiczna w skutkach. U mnie syn jest ostatecznie, teoretycznie zdrowy
Ok, dzięki za informacje. We wtorek idę do lekarza na umówioną wizytę.

Leżę w tym łóżku i tak rozkminiam na wszystkie strony…
I nasłuchuje czy coś zaboli…
Zwariować idzie…
A przypomnij kiedy miałaś dokładnie @,kiedy ❤️,a kiedy wg Ciebie owu.
Jak macie tyle bliźniąt,to wcale bym się nie zdziwiła,gdyby rzeczywiście była to ciąża mnoga,ale baaardzo wczesna. Może wejdź na grupę dziewczyn z bliźniętami? Może one będą coś wiedziały? Bliznieta co drugie pokolenie,wiec idealnie się u Ciebie zgadza

A przypomnij kiedy miałaś dokładnie @,kiedy ❤️,a kiedy wg Ciebie owu.
Jak macie tyle bliźniąt,to wcale bym się nie zdziwiła,gdyby rzeczywiście była to ciąża mnoga,ale baaardzo wczesna. Może wejdź na grupę dziewczyn z bliźniętami? Może one będą coś wiedziały? Bliznieta co drugie pokolenie,wiec idealnie się u Ciebie zgadza
Okres miałam 16.11.
Z mężem przytulanki 29.11.
Owulacja niestety nie mam pojęcia kiedy nigdy jakos za specjalnie jej nie czuje i nie monitoruje. Cykle regularne co28 dni…
Mocne kreski na teście sikanym już 14.12

Okres miałam 16.11.
Owulacja niestety nie mam pojęcia kiedy nigdy jakos za specjalnie jej nie czuje i nie monitoruje. Cykle regularne co28 dni…
15.12 na takiej wizycie zwykłej ginekolog rzekomo ujrzał CP w szpitalu niby przy jajniku tez widzieli ale podczas laparo nic nie było nigdzie….
I dalej nie ma a hcg urosło od 16.12 2100 do 18.12 - 5300

Andzia trzymam kciuki żeby było ok i żeby to były bliźniaki 🤞 będzie wyjaśnienie całej sytuacji 🤞
Przez ostatnie trzy dni u mnie córka była chora, bolały ją plecy, miala zmieniony głos i 37'.
Myślę że mi to sprzedała do tego wszystkiego. Nogi mnie bolą trzy razy mocniej niż w okres od kręgosłupa lędźwiowego do pięt, rwą wręcz. Czuje że płoną mi oczy i nie mam siły na nic. Leżę od rana jak trup. Z plamienia była rano jedna brązowa kropla i puki co to tyle...

Milla dlaczego piszesz "w moim wieku"? Ja też nie jestem pierwszej młodości jeśli chodzi o ciążę, bliżej niż do 4 z przodu niż 3... Może jesteśmy jednakowo "stare"😉?

Okres miałam 16.11.
To ja 15.11 cykle co 26/27. Nie wiem kiedy byłaś na USG u gina ale ... czy przed 5 tc jest faktycznie szansa na zobaczenie pęcherzyka? Nie wiem... nie za szybko skierowali Twoją ciążę na stratę? Skoro nie było widać na laparo to może jeszcze dobrze się skończy? 🤔

Bardzo mi przykro przez co musisz przechodzić. Idzie zwariować. 😔

reklama
To ja 15.11 cykle co 26/27. Nie wiem kiedy byłaś na USG u gina ale ... czy przed 5 tc jest faktycznie szansa na zobaczenie pęcherzyka? Nie wiem... nie za szybko skierowali Twoją ciążę na stratę? Skoro nie było widać na laparo to może jeszcze dobrze się skończy? 🤔

Bardzo mi przykro przez co musisz przechodzić. Idzie zwariować. 😔
Usg profilaktycznie 14.12 u jednego lekarza i konsultacja u drugiego 15.12.
I 16.12 zdecydowali sprawdzic laparo…

Do góry