reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

U mnie bole jak na miesiączkę tydzien przed terminem i tyszien po. Jakbym okres miala 2 tygodnie 😆
I piersi bolą, że Hej!
Co do badań, Zrobiłam 2 bety i na razie pauzuje

reklama
Właśnie powiedz kochana jak to z tym progesteronem ? Tydzień temu w środę robiłam badania beta509,8 progesteron 25,36 natomiast dziś beta 6434,0 a progesteron 23,74. Niby spadek minimalny , czy mam się czym przejmować ??? Profilaktycznie lekarz i tak kaZal brac 2X duphaston. Jestem kłębkiem nerwów i póki nie zobaczę bijącego serduszka to chyba oszaleje przez ten czas.
Na serduszko możesz mieć już szanse 😍 przy takiej becie. Progesteron też ma swoje wyrzuty, więc też nie panikuj. Tak jak z betą powinno się badać o tej samej godzinie. Pamiętaj duphaston nie wychodzi w krwi, więc dopóki nie masz plamień jest dobrze, gdyby się pojawiły kontakt z lekarzem a w razie problemów zwiększ dawkę do 3*1. Ja mam teraz plamienia ale biorę acard i heparynę, i lekarka wczoraj kazała zwiększyć dawkę do 3*. Mam tez dziwne bóle takie jak miałam zawsze przy krwiakach, więc modlę się aby nie były one blisko newralgicznych miejsc z dzieciątkiem.

Na serduszko możesz mieć już szanse 😍 przy takiej becie. Progesteron też ma swoje wyrzuty, więc też nie panikuj. Tak jak z betą powinno się badać o tej samej godzinie. Pamiętaj duphaston nie wychodzi w krwi, więc dopóki nie masz plamień jest dobrze, gdyby się pojawiły kontakt z lekarzem a w razie problemów zwiększ dawkę do 3*1. Ja mam teraz plamienia ale biorę acard i heparynę, i lekarka wczoraj kazała zwiększyć dawkę do 3*. Mam tez dziwne bóle takie jak miałam zawsze przy krwiakach, więc modlę się aby nie były one blisko newralgicznych miejsc z dzieciątkiem.
U swojego lekarza mam wizytę 6.12 ale mam u siebie w pracy pakiet medicover i mogę pójść na wizytę 2.12. Chyba z tego skorzystam , bo niecierpliwię się już …

Witam Was wszystkie !
Przychodzę do Was z nurtującym mnie pytaniem.
Od ponad dwóch lat staramy się z mężem o drugie dziecko. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł bladzioch, popędziłam od razu na betę a ona wynosi 30,020.
Wydaje mi się ona bardzo niska 😓. Robiłam test ciążowy 4 dni wcześniej, ale był negatywny. Czy któraś z Was miała tak niską betę i ciąża rozwijała się poprawnie ? Jutro idę na kolejną betę, żeby sprawdzić przyrost , ale nie mogę już wytrzymać z tej niewiedzy. 😓 Tak się boje, że znów nic z tego 😓

Witam Was wszystkie !
Od ponad dwóch lat staramy się z mężem o drugie dziecko. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł bladzioch, popędziłam od razu na betę a ona wynosi 30,020.
Wydaje mi się ona bardzo niska 😓. Robiłam test ciążowy 4 dni wcześniej, ale był negatywny. Czy któraś z Was miała tak niską betę i ciąża rozwijała się poprawnie ? Jutro idę na kolejną betę, żeby sprawdzić przyrost , ale nie mogę już wytrzymać z tej niewiedzy. 😓 Tak się boje, że znów nic z tego 😓
Betę najlepiej sprawdzić po 2 dniach . Minimalny przyrost powinien wynieść 66 % . Aczkolwiek na początku przyrosty są zawsze troszke większe . Nie martw się za wczasu, jeżeli beta prawidłowo rośnie wszystko jest ok. Może poprostu wykryłas bardzo wczesna ciąże ☺️😜

Witam Was wszystkie !
Tym się nie martw, ważny przyrost. Porównywać nie ma co, bo u każdej dochodzi w innym czasie do zagnieżdżenia. Ja np wyłapałam betę 4,85, potem było już 28. W poprzedniej ciąży betę wyłapałam jak była 18.

Tym się nie martw, ważny przyrost. Porównywać nie ma co, bo u każdej dochodzi w innym czasie do zagnieżdżenia. Ja np wyłapałam betę 4,85, potem było już 28. W poprzedniej ciąży betę wyłapałam jak była 18.
O kurcze 😍 i obie ciążę rozwijały się dobrze ? Nic się nie działo ? Wczoraj np. bolał mnie brzuch jak na okres a dzisiaj już tylko od czasu do czasu kują jajniki. Jeszcze przed pierwszą ciążą miałam ciążę biochemiczną, beta wynosiła 8, ale w ten sam dzień albo w następny dostałam @. Dlatego też się tak boje 😓

reklama
O kurcze 😍 i obie ciążę rozwijały się dobrze ? Nic się nie działo ? Wczoraj np. bolał mnie brzuch jak na okres a dzisiaj już tylko od czasu do czasu kują jajniki. Jeszcze przed pierwszą ciążą miałam ciążę biochemiczną, beta wynosiła 8, ale w ten sam dzień albo w następny dostałam @. Dlatego też się tak boje 😓
Zrób po prostu przyrost za 48h to będziesz wiedzieć na czym stoisz 🙃

Do góry