reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Mi dziś czop zaczął odchodzić i mała strasznie napiera, aż mnie biodra bolą 🙈 mam nadzieję, że coś się powoli zaczyna.
A na kiedy masz termin? Ja wlansie dzis mam jakieś dziwne napinania brzucha ale nic mnie nie boli a muszę zrobić zastrzyk z clexan i tak odkładam to z godziny na godzinę ... bo nie mam pojęcia kiedy to będzie 'ten moment', żeby go akurat nie zrobić:/ koszmar jakiś z tym wszystkim! Wrr

A na kiedy masz termin? Ja wlansie dzis mam jakieś dziwne napinania brzucha ale nic mnie nie boli a muszę zrobić zastrzyk z clexan i tak odkładam to z godziny na godzinę ... bo nie mam pojęcia kiedy to będzie 'ten moment', żeby go akurat nie zrobić:/ koszmar jakiś z tym wszystkim! Wrr
Na 9 sierpnia, lekarz twierdził, że nien doczekam terminu. Ja też robię zastrzyki i na razie nie wstrzymuje się z nimi. Nie zrobię jak mi wody odejdą, albo będę miała wyraźne skurcze.

Nie pamiętam bym mnie bolało krocze i brzuch ciągnął w poprzednich ciążach. Czy to dlatego że inna płeć dziecka, a może z wiekiem to przyszło że po 30 ?

Na 9 sierpnia, lekarz twierdził, że nien doczekam terminu. Ja też robię zastrzyki i na razie nie wstrzymuje się z nimi. Nie zrobię jak mi wody odejdą, albo będę miała wyraźne skurcze.
Ja też właśnie boje się nie zrobić i tak zmniejszył mi lekarz dawkę z 60 na 40 na tydzień przed cc, żeby można było 12h odczekać a nie 24h. A i tak nie wiem jak to już jest w szpitalu, bo chyba porod to akurat taka sytuacja, której nie da się przewidzieć:p trzymam za nas kciuki aby wszystko poszło sprawnie i szybko:)

Mi dziś czop zaczął odchodzić i mała strasznie napiera, aż mnie biodra bolą 🙈 mam nadzieję, że coś się powoli zaczyna.
I jak postępy? Ja mam na 6 z OM i nadal cisza, nawet bo wczorajszych wyczynach z mężem i schodach i sprzątaniu 😋
Właśnie się obudziłam i nie czuje się jakoś inaczej ;(

reklama
W temacie clexane lekarz mi mowil (pracuje w szpitalu, robi operacje) ze clexane nie jest az takie zle.
Kobiety biora do konca i maja cesarki. Ze acard gorszy. Ja acard w 34 tc chyba odstawilam a clexane 0,6 biore do samego konca.

Do góry