reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Na początku tego roku płaciłam niecałe 2200 w zdrowych genach, teraz jest chyba 100 drożej.

O, to dobrze wiedzieć. Widzę, że za 2290zł - niby jakaś promka, ale wiadomo że te promki cały czas są
Samo nifty bez pro, pewnie może wyjść nawet poniżej 2 tys.

O, to dobrze wiedzieć. Widzę, że za 2290zł - niby jakaś promka, ale wiadomo że te promki cały czas są
Samo nifty bez pro, pewnie może wyjść nawet poniżej 2 tys.
Oni maja taki plus, ze pobierają krew w domu (dla mnie to było bardzo wygodne rozwiązanie), ale czekałam dłużej na wyniki niż dziewczyny zamawiające w innych miejscach. U mnie to było chyba 9dni, dziewczyny z grupy zdarzało się, ze czekały 5-6. Jeśli ktoras z Was robiła nifty albo sanco możecie napisać ile czekalyscie i gdzie robiliście?

Powiesz jaki to koszt? Robiłaś w krk? Też się nad tym zastanawiam...w ostatniej ciąży papa wyszła źle, na amnio się nie zdecydowaliśmy i było kilka miesięcy stresu
Robiłam nifty pro w Volumedzie, wynik równo po tygodniu, płaciłam chyba 2599 albo 2999 już nie pamietam dokładnie. Teraz zrobię Veragene bo zwyczajnie bada więcej i jako jedyny bada choroby monogenowe dziedziczone recesywnie

Ja robię test NIPT na początku jeszcze przed usg tym w 12 tyg nawet.
Chce na usg iść z wynikiem i być spokojniejsza, a w razie złego wyniku wiedzieć jak najszybciej - wtedy w 11 tyg można zrobić biopsje kosmowki i w 12 mieć gotowy pełny wynik zamiast czekać na amnio i wynik mieć w 16-17 tygodniu.
Ale ja mam bardzo zdecydowane poglądy i nie wahałabym się sekundy przez terminacją w przypadku wady, stąd moja potrzeba by wiedzieć szybko.

U mnie się sprawdza tylko ten konkretny. Bo z tym kalendarzem to nie jest taka prosta sprawa - po pierwsze on jest księżycowy więc i nasz wiek jest inny i miesiąc owulacji może być też tak naprawdę inny. A już szczególnie jak ktoś ma jakieś graniczne terminy np. ja mam tak, że córką teoretycznie jakbym miała brać datę seksu to listopad, no ale wiem że owu było dopiero w grudniu więc wtedy już się zgadza. Z synem znowu mam tak, że miałam już rocznikowo więcej lat więc też mogłabym źle to policzyć.

U mnie też w drugim przypadku sprawdziła się teoria Shettles'a czyli ta twierdząca, że plemniki z Y są szybsze, ale krócej żyją więc trzeba celować idealnie w owulację, lub w ciągu tych kilku godzin ile żyje komórka jajowa, a te z X czyli dziewczynką są wolniejsze ale dłużej żyją więc mogą spokojnie poczekać. Z córką na pewno tak było.

Sprawdzał mi się też Ramzi - ale tu trzeba mieć ładne zdjęcie USG z 6-7 tygodnia ciąży i potem teoria nub również się sprawdziła (tu znowu potrzeba ładnego zdjęcia z 12tc).

Teraz kalendarz i teoria z szybkością/długością życia znowu wskazuje na dziewczynkę. Ale nie mam żadnego parcia. Mam już dwie takie same płcie, to dziecko będzie tak trochę jedynakiem bo zanim dobrze zacznie ogarniać to pewnie starsze już się wyprowadzą, rzeczy żadnych nie mam więc i tak wszystko trzeba "kupić"

Jak mam marzyć głośno to mi się osobiście marzą bliźnięta :) ale nie mamy w rodzinie, beta bez szału, innych zabobonów też nie spełniam więc mała szansa :)

Zobacz załącznik 1346184
A wiecie że w Chinach Korei i Japoni inaczej liczy się wiek kobiety chociażby? U nas masz 30 lat a tam 31 (liczy się rozpoczęte tak jakby :) )

Dziewczyny, a jakieś sprawdzone metody relaksacyjne? Podzielicie się czymś, co Wam pomaga? Mi wchodzi od wczoraj ogromny stres, chciałabym to wyeliminować

Robiłam nifty pro w Volumedzie, wynik równo po tygodniu, płaciłam chyba 2599 albo 2999 już nie pamietam dokładnie. Teraz zrobię Veragene bo zwyczajnie bada więcej i jako jedyny bada choroby monogenowe dziedziczone recesywnie

Chce na usg iść z wynikiem i być spokojniejsza, a w razie złego wyniku wiedzieć jak najszybciej - wtedy w 11 tyg można zrobić biopsje kosmowki i w 12 mieć gotowy pełny wynik zamiast czekać na amnio i wynik mieć w 16-17 tygodniu.
Ale ja mam bardzo zdecydowane poglądy i nie wahałabym się sekundy przez terminacją w przypadku wady, stąd moja potrzeba by wiedzieć szybko.
Tak z ciekawości, bez żadnego ataku - mówisz o poważnych wadach, które wiadomo, że prowadzą np do szybkiej śmierci czy dziecko z zespołem downa też byś usunęła?

Będziemy robić tak samo bo też mam dokładnie takie zdanie

reklama
Do góry