reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
U mnie samopoczucie okej, tylko te bóle brzucha mnie trochę dobijają. Mam wrażenie że w poprzednich ciążach tak nie miałam.

Co do jedzenia to za mną chodzą jakieś dziwne smaki. Najchętniej bym tylko "sery" jadła (weganskie)
U mnie czasami w podbrzuszu jakby ktoś szpileczki wbijał. O widzisz masz chociaż do czego porównać, u mnie jak to pierwsza ciąża nie wiem co i jak 😊

Hej dziewczyny jak samopoczucie? U mnie dziś słabo, mąż na śniadanie robił jajecznicę, tylko dziubnełam, bo na sam widok jajka do tej pory mnie mdli 😪
Ja tez mam okropne mdłości jak co ciążę. Jeszcze kilka dni temu chociaż było mi niedobrze byłam w stanie zjeść większość potrw, od wczoraj jem mało i bardzo wybiórczo, a i tak zdarzają mi się wymioty.

Ja chce spać. Aż mnie oczy szczypią. 😔

Ja tez mam okropne mdłości jak co ciążę. Jeszcze kilka dni temu chociaż było mi niedobrze byłam w stanie zjeść większość potrw, od wczoraj jem mało i bardzo wybiórczo, a i tak zdarzają mi się wymioty.
U mnie jeszcze wymiotów brak, ale mdłości już powoli się zaczynają

Hej dziewczyny jak samopoczucie? U mnie dziś słabo, mąż na śniadanie robił jajecznicę, tylko dziubnełam, bo na sam widok jajka do tej pory mnie mdli 😪
Ja jedynie jestem ciągle zmęczona i śpiąca. Czasem czuje podbrzusze, ale nie jest to uciążliwe. Nawet nie wiem co to mdłości...

Tak z ciekawości, bez żadnego ataku - mówisz o poważnych wadach, które wiadomo, że prowadzą np do szybkiej śmierci czy dziecko z zespołem downa też byś usunęła?
Mówię przede wszystkim o zespole downa - w moich oczach to ciężka, nieuleczalna, nierzadko letalna wada.
Terminowalabym także ciąże z np mukowiscydozą bo nie chce dla mojego dziecka życia z wyrokiem śmierci w wieku 20 lat, terminowalabym ciąże z SMA (tego akurat Veragene nie bada ale ja zrobiłam testy na nosicielstwo więc jestem spokojna) bo nie chce świadomie sprowadzać na świat tak chorego dziecka. Oczywiście dopóki nie ma skutecznych i finansowanych normalnie terapii…

To ja w zupełnie innym celu robię te badania - w razie czego chcę wiedzieć z czym mam do czynienia i jak się przygotować. Decyzja o usunięciu dziecka byłaby dla mnie trudna i nie zdecydowalabym się na nią ot tak jeśli w ogóle. No, ale to bardzo delikatne i prywatne tematy, nie ma co się tutaj nawzajem przekonywać.
Ja lubię o tych tematach dyskutować. Nie namawiać, szanować i akceptować że ktoś ma zupełnie inne zdanie.

reklama
Do góry