reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny
Czy jest tu któraś z mam która ma nadal (ja 30tc) łożysko nisko schodzące na granicy? Moje to 18-25 mm (zależy jak się zmierzy). Do tego ciągle pośladkowe ułożenie co może być powiązane ze sobą.

Chodzi mi o dalsze postępowanie…
Moje łożysko od 2 miesięcy ani drgnęło więc już małe sznase chyba na zmianę
Za tydzień mam III prenatalne u specjalisty ale ten czas się mega dłuży:( martwię się o to zagrożenie…

reklama
Moje zmartwienie na teraz, staram się nie panikować i czekam na ruchy maluszka.
Mój brzuch dziś jest sporo mniejszy niż przez ostatnie tydzień. Czy to możliwe ? Przez ostatni tydzień nie widziałam swoich stóp a teraz znów je widzę.
Czy któraś też tak miała lub ma ?
U mnie to zależy od jedzenia (czasem wzdymają mnie niektóre rzeczy), a niektóre super działają na przemianę. W skrócie od apetytu. A może właśnie pozycja dzidzi się zmieniła?

Mam pytanie do mamuś, które zapoznawały nowego członka rodziny z piesełem. W takiej konfiguracji, że pieseł był pierwszy w domu i pieseł jest raczej domownikiem niż na zewnątrz. Jak przebiegło to pierwsze spotkanie?
U mnie jest pieseł w domu 3 lata ma.
1 ciąża i tyle co na dziś wiem - to tyle że Pana pieseła trzeba wyprowadzić z domu, wnieść dzidzię i dopiero wtedy on może przyjsc i oswajać się…
Praktyka pokaze… ale widzę ze z czasem wszystko mu powszednieje wiec mam nadzieje ze bedzie delikatny… duzego masz pieska?

Dobrze że ta rewolucja powtórzyła się jeszcze tylko raz i trwała o wiele krócej.

Ostatnio chodzę rozdrażniona, czuję się grubo ciężko i źle. I zastanawiam się czy tylko ja.
Nie tylko Ty:)
U mnie takie dziwne rozdraznienie czasem az do placzu ze zlosci doprowadza. Ze 3 razy tak mialam. Az sie z nerwow spocilam cala. Potem mija… to chyba nie jest przez hormony do opanowania.

Dokładnie tak zrobiłam i w końcu zaczął się ruszać. Dziwny ten brzuch teraz to nawet pępek jest bardziej wklęsły.
To dobrze, że wszystko ok 😊 Wklęsły pępek to ja też czasem mam, a czasem mocno napięty. Brzuch też ma różne kształty, czasem wręcz śmieszne jak młoda ułoży się bardziej po jednej stronie i z jednej jest napięty i widać jak wypchnęła pupę lub głowę, a z drugiej brzuch jest miękki , jakby pusty 😁

Hej dziewczyny, jestem kwietniową mamą i po porodzie zostało mi kilka rzeczy których nie użyłam, między innymi przez to, że rodziłam CC plus parę innych pierdołek. Chętnie pozbędę się w komplecie:
- pianka Ginexid
- Bepanthen Baby 100g
- Tantum Rosa proszek
- Tantum Rosa płyn do irygacji w buteleczkach
- Milax M
- Proctanal Enema
- Maltan maść na sutki z lanoliną
50zł plus przesyłka, mogę wystawić na Vinted :)

Dziewczyny
Czy jest tu któraś z mam która ma nadal (ja 30tc) łożysko nisko schodzące na granicy? Moje to 18-25 mm (zależy jak się zmierzy). Do tego ciągle pośladkowe ułożenie co może być powiązane ze sobą.

Chodzi mi o dalsze postępowanie…
Moje łożysko od 2 miesięcy ani drgnęło więc już małe sznase chyba na zmianę
Za tydzień mam III prenatalne u specjalisty ale ten czas się mega dłuży:( martwię się o to zagrożenie…
Nie zagląda tu żadna mama sierpniowa z łożyskiem nisko schodzącym??
Miłej soboty!

reklama
Do góry