reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Też jutro rano idę na krzywą. Oczywiście dziś miałam największą ochotę na czekoladę i cukierki. Cukier z krwi miałam w ciąży w normie, ale nie jestem przekonana, czy udało mi się uniknąć cukrzycy ciążowej. Pocieszam się, że w większości przypadków da się to ogarnąć dietą, te niecałe 4 miesiące jakoś chyba w razie czego przetrzymam.

reklama
Też idę sama, damy radę. Z opowieści wnioskuję, że to nie jest takie straszne. Ale woreczek jakby zrobiło mi się niedobrze, to ze sobą wezmę 😅
Dla mnie te dwa razy nie było straszne, a nie przepadam za bardzo słodkimi rzeczami. Za pierwszym razem pozwalali dolać soku z cytryny, to już w ogóle luzik, a za drugim piłam zwykłą i też nie było źle. Najgorsze było to, że pić mi się chciało i ciągle mi się tym odbijało, ale te 2h spokojnie można wytrzymać. Ja po badaniu planuje iść do pracy, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie ok.
Dajcie jutro znać jak u was po badaniach.

Dla mnie te dwa razy nie było straszne, a nie przepadam za bardzo słodkimi rzeczami. Za pierwszym razem pozwalali dolać soku z cytryny, to już w ogóle luzik, a za drugim piłam zwykłą i też nie było źle. Najgorsze było to, że pić mi się chciało i ciągle mi się tym odbijało, ale te 2h spokojnie można wytrzymać. Ja po badaniu planuje iść do pracy, więc mam nadzieję, że i tym razem będzie ok.
Dajcie jutro znać jak u was po badaniach.
Też już piłam dwa razy glukozę, podczas pierwszej ciąży było mi słabo, przy drugiej omalo nie zwróciłam. Czas na trzeci raz, a w brzuszku inna płeć. Ciekawe co to będzie. Na razie to myślę o jedzeniu.

Trzymam za nas kciuki.

Właśnie wypiłam glukozę, siedzę i czekam. Cytrynowa weszła gładko 😉 Z palca na wejście wyszło 89 i coś czuję, że mnie ta cukrzyca nie ominęła.

Hej też wypiłam, tylko że moja bez dodatku odbija mi się jak nie wiem i trochę mdli. Na wstępie cukier 82. Czekamy pod KTG. Szkoda że nie zabrałam książki. Może skompletuje wyprawke ? Słyszałyscie coś o firmie TupTam ?

Łącze się w bólu. Ja też wypiłam i kurła ta cytrynowa to złoto :D szybko mi poszlo. Z palucha uchwyciła 87. Chyba bez tragedii, ale na normach glukozy to się nie znam za nic.

reklama
Dziwne to KTG jest tylko jeden pas i nie słychać tętna płodu. Kurczaki coś tam się wyświetla ale niskie i wacha się od 6 do 12. Nie mam pojęcia co to jest. Czy któraś zorientowana ?

Do góry