reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Dziewczyny ja nadal w szpitalu kroplówka płynie bez przerwy od północy z pt na sob. , mam 23 tyg. ciąży i szyjkę przy mierzeniu prostym 2 cm, potem się zagina i tego już nie mierzyli, czy to bardzo mało ? Do tego były skurcze mięśni macicy i łożysko przoduje.
Lekarz jeden powiedział że ok długość szyjki , ale to mlody lekarz, i do pon. zastanawiam się cały czas czy to mało, krótko jak na szyjkę...😔😔😔 Napiszcie

Dziewczyny ja nadal w szpitalu kroplówka płynie bez przerwy od północy z pt na sob. , mam 23 tyg. ciąży i szyjkę przy mierzeniu prostym 2 cm, potem się zagina i tego już nie mierzyli, czy to bardzo mało ? Do tego były skurcze mięśni macicy i łożysko przoduje.
Lekarz jeden powiedział że ok długość szyjki , ale to mlody lekarz, i do pon. zastanawiam się cały czas czy to mało, krótko jak na szyjkę...😔😔😔 Napiszcie
Co się dzialo, ze trafiłaś do szpitala? Ciężko ocenić, czy te 2 cm to mało czy nie skoro dalej się zagina. Musisz cierpliwie czekać do poniedziałku i być dobrej myśli. Ważne, że jesteś pod opieką, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki!

Co się dzialo, ze trafiłaś do szpitala? Ciężko ocenić, czy te 2 cm to mało czy nie skoro dalej się zagina. Musisz cierpliwie czekać do poniedziałku i być dobrej myśli. Ważne, że jesteś pod opieką, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki
Tak jak koleżanka pisze jesteś pod opieką lekarzy więc spokojnie leż i odpoczywaj.

Ja w poprzedniej ciąży , w 26 tygodniu miałam szyjkę 13 mm , założyli pessar, dali małej zastrzyki na rozwinięcie płuc i zakazali ruchu. Przez 3 miesiące musiałam leżeć. Oczywiście plus leki. Urodziłam po terminie. Ta szyjka skróciła mi się prawdopodobnie od kaszlu

Myślę że z szynką w miarę ok. Tylko trzymają cię z powodu łożyska przodującego. Postępowanie w przypadku łożyska przodującego zależy od kilku czynników – zwłaszcza wieku ciąży i stopnia nasilenia objawów. Gdy dziecko nie jest jeszcze zdolne do samodzielnego przeżycia, zalecane jest leczenie zachowawcze. Ciężarna powinna prowadzić oszczędny tryb życia, zrezygnować z pracy, leżeć i pozostać pod ścisłą obserwacją lekarską.

Ja w poprzedniej ciąży , w 26 tygodniu miałam szyjkę 13 mm , założyli pessar, dali małej zastrzyki na rozwinięcie płuc i zakazali ruchu. Przez 3 miesiące musiałam leżeć. Oczywiście plus leki. Urodziłam po terminie. Ta szyjka skróciła mi się prawdopodobnie od kaszlu
Rozumiem dzięk za twoją odpowiedź.

Myślę że z szynką w miarę ok. Tylko trzymają cię z powodu łożyska przodującego. Postępowanie w przypadku łożyska przodującego zależy od kilku czynników – zwłaszcza wieku ciąży i stopnia nasilenia objawów. Gdy dziecko nie jest jeszcze zdolne do samodzielnego przeżycia, zalecane jest leczenie zachowawcze. Ciężarna powinna prowadzić oszczędny tryb życia, zrezygnować z pracy, leżeć i pozostać pod ścisłą obserwacją lekarską.
Dziękuję za odpowiedzi ❤️

reklama
Do góry