reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Tabletki ciągle zażywam, czuję się ok, czasem mnie mdli, szybciej się męczę. Kończymy 19 tygodni więc od jutra śmiało mogę powiedzieć że to już 20 tydzień. O kurczę połowa. Jutro mam Termin. Powinno być to dokładne badanie tzn połówkowe. Trochę się denerwuję, ale i nie mogę doczekać.
Wszystko będzie dobrze :) Zobaczysz swoje Maleństwo ❤️ wiem, że jest straszny stres, ja też za każdym razem panikuje.. Ale jak już będzie po, to wszystko się uspokoi. A ruchy już bardziej wyczuwasz?

reklama
Dużo jecie w ciągu dnia ? 😅Ile przybralyscie już na wadze do 20 tc?
Ja jestem akurat w 18 tyg.. Miałam takie fazy, że tak mnie ssało, że musiałam otwierać ciągle lodówkę i oczywiście duże porcje ( również w nocy). Teraz nauczyłam się, żeby jesc mniej, ale częściej i zapycham się jakimiś wafelkami ryżowymi, owocami albo warzywami. Już 5 kg mam do przodu 🤦‍♀️

Ja jestem akurat w 18 tyg.. Miałam takie fazy, że tak mnie ssało, że musiałam otwierać ciągle lodówkę i oczywiście duże porcje ( również w nocy). Teraz nauczyłam się, żeby jesc mniej, ale częściej i zapycham się jakimiś wafelkami ryżowymi, owocami albo warzywami. Już 5 kg mam do przodu 🤦‍♀️
Ja 4 kg ale raczej taka waga powinna być raczej jest w normie 😅za mało też nie może być po ciąży wszystko zejdzie 😜hehe

Dużo jecie w ciągu dnia ? 😅Ile przybralyscie już na wadze do 20 tc?
Ja mam wrażenie że jem co chwilę. W spodniach już od jakiegoś czasu się nie zapinam. Na wadze hmmm już prawie wróciłam do wagi z pierwszego miesiąca ciąży (tzn w drugim, trzecim i połowę czwartego straciłam 7 kg i już odzyskałam 6 ). Wszystko w brzuch i biodra oraz w biust poszło. Spodnie w nogawkach i na pupie wiszą. Szkoda że mi w tyłek nie poszło bo mam płasko dupie. A jak u pozostałych ? Tutaj macie 17 i 19 tydzień

Załączniki

• IMG_20220329_075000.jpg
    IMG_20220329_075000.jpg
    379,4 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20220329_092352.jpg
    IMG_20220329_092352.jpg
    280,2 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Wszystko będzie dobrze :) Zobaczysz swoje Maleństwo ❤️ wiem, że jest straszny stres, ja też za każdym razem panikuje.. Ale jak już będzie po, to wszystko się uspokoi. A ruchy już bardziej wyczuwasz?
Ruchy, takie żebym była pewna że to one czułam trzy razy i cisza. Staram się o tym nie myśleć bo zacznę sobie dobierać a jutro już wizyta więc .... czekam na tą 9 rano z lekkim niepokojem.

Chciałam się Was zapytać, czy też Wam tak gorąco i szybciej momentami serce bije? Mam czasami wrażenie, że jak się najem, to wtedy aż się topie.. W nocy też 🥵

reklama
Do góry