19_dominika_92
Fanka BB :)
Booziu, urocze stópkiBabeczki, ja już po połówkowych.. Malenstwo ma się dobrze, wszystkie organy ok. 370 gramów szczęścia
Załączam stópki ktore za kilka miesięcy wycałuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Booziu, urocze stópkiBabeczki, ja już po połówkowych.. Malenstwo ma się dobrze, wszystkie organy ok. 370 gramów szczęścia
Załączam stópki ktore za kilka miesięcy wycałuję
Hej, moja też pierwsza ciąża, jestem w 16 tyg +5 d, zaczynam coś czuć. Ale nie do końca jestem pewna czy to na pewno ruchy, chociaż taka mam nadzieję wyraźniej chyba zaczyna się czuć po 20 tyg ciąży. W tej kwestii chyba muszą się wypowiedzieć inne kobitki, które są w podobnym tygodniu co TyHej, nigdy nie pisałam na takich forach, ale to moja pierwsza ciąża i zastanawia mnie czy już czujecie konkretnie i często/regularnie ruchy dziecka? Ja właśnie skończyłam 19 tydzień, czasem poczuję bomblowanie, ale martwię się, że powinnam czuć ruchy często i wyraźnie.
Myślę że wszystko zależy od budowy cała, ułożenia dziecka i jego wielkości. W pierwszej ciąży czułam ruchy po 20 tygodniu. W drugiej przed. A teraz widzę jak mi Brzuch pulsuje i momentami wydaje mi się że to może groszek ale pewności nie mam (17 t 2 do). Czekam cierpliwie (no może nie cierpliwie) na regularne ruchy, kopniaki, rozciągania. Jak na badaniach wszystko ok. To życzę cierpliwośćHej, nigdy nie pisałam na takich forach, ale to moja pierwsza ciąża i zastanawia mnie czy już czujecie konkretnie i często/regularnie ruchy dziecka? Ja właśnie skończyłam 19 tydzień, czasem poczuję bomblowanie, ale martwię się, że powinnam czuć ruchy często i wyraźnie.
Wiem, co masz na myśli. Ja mam wizyty u ginekologa co 4 tygodnie nie każda z USG. Ale place by zawsze to USG było. Ale sam fakt czekania tyle czasu mnie dobija. W Polsce USG miałam co 2-3 tygodnie i zawsze USG. A teraz 4 tydzień czekania to męczarnia i martwienie się czy wszystko ok, analizuję każda zmianę. Dlatego nam obu życzę cierpliwość.Dzięki na badaniach wszystko ok, ale wiadomo jak to człowiek sobie wkręca i się martwi ;p chociaż nie powinien
Ja potrafię zjeść obiad, do kawy dorzucić coś słodkiego i popchać jakimś owocem. Nigdy tyle nie jadłam.Ja w poniedziałek mam wizytę u lekarza. Nie mogę się już doczekać, bo chciałbym wiedzieć, czy wszystko jest dobrze. Będę wtedy już w 16+5 d.
Jeżeli chodzi o porcje, to też moje są mega wszyscy są w szoku, że tyle potrafię zmieścic na raz, a i tak jestem głodna i mam fazę na kiełbachę, nie wiem dlaczego może dziecko nam tak wszystko wysysa, że nawet brzuch jest z tego powodu miękki?