reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Współczuję wam tej bezsenności. Mnie w tej ciąży jeszcze nie dopadła, ale w poprzedniej tak miałam, z tym że wtedy odsypialam rano albo w dzień a teraz nie miałabym takiej możliwości. Ja w nocy śpię bez problemu, może mało wygodnie bo moja prawie dwulatka rozwala się strasznie ale mam nadzieję, że w kwietniu przeniesie się już do swojego nowego łóżka.
Mdłości nie mam już w ogole, jem też bardzo dużo niestety ale jak nie zjem co 2-3h to mi się mdlo robi.
Jutro mam wizytę, już się nie mogę doczekać.

reklama
Dzień dobry Mamom sierpniowym :D

Późno zatrybilam, że takie forum zapewne istnieje. Jakos mi się od ostatniego dziecka zapomniało wszystko. Pozdrawiam Was wszystkie, dużo zdrówka ❤️

Asia, 20tydz., TP 11.08.2022
Witamy!
Napisz coś o sobie, która to ciąża i czy wiesz już kto mieszka w brzuszku?

O ludzie, od czego zacząć 😊
Asia jestem, mam 35 lat. To moja druga ciąża. Pierwsze dziecko rodziłam 10lat temu, mam fajowego synka. A w brzuchu mieszka dzidziuś niespodzianka. Nie chcemy znać płci i na każdej wizycie ostatnio muszę od wejścia uprzedzać, że nie chcemy wiedzieć 😊 i tak już pewnie do końca.
Chodzę do pracy i jeszcze pewnie pochodzę - taka natura.. chyba się nie przedstawiłam na wicie gniazdka póki co.

Zgłębiam właśnie temat #wielopielo. Pewnie ciężko mi będzie przejrzeć forum od początku, także z góry przepraszam jeśli zdubluję jakieś pytanie. Ale czy któraś mama też się tym interesuje? 😊😊

Hejka! Wlasnie jestem po wizycie, na szczescie wszystko dobrze, a martwiłam sie, bo po poerwsze 20 tydzien i dalej ruchów nie czuje, a po drugie od wczoraj boli mnie tak dziwnie brzuch jak na okres.. ale pan doktor mnie uspokoił, ruchy malutkiej widzialam, wiec nie pozostaje nic innego, jak znowu niecierpliwie czekac kolejne 4 tygodnie do następnej wizyty :)

Aaa nie, w sumie jeszcze jutro ją zobacze, bo jitro mam prenatalne :)

Hejka! Wlasnie jestem po wizycie, na szczescie wszystko dobrze, a martwiłam sie, bo po poerwsze 20 tydzien i dalej ruchów nie czuje, a po drugie od wczoraj boli mnie tak dziwnie brzuch jak na okres.. ale pan doktor mnie uspokoił, ruchy malutkiej widzialam, wiec nie pozostaje nic innego, jak znowu niecierpliwie czekac kolejne 4 tygodnie do następnej wizyty :)

To super :) Ja tak samo przeżywałam i wczoraj uspokoiłam się :) pan doktor śmiał się, że ja to chyba mogłabym mieć usg w domu, żeby cały czas patrzeć 😁 czekam teraz do 20.04 na połówkowe:)

Hej czy są jakieś potrzebna badania aby przygotować do połówkowych? Czy tylko mocz i morfologia? ;)
Hej. Ja nie miałam na tej wizycie jednak połówkowych, idę teraz w piątek dodatkowo, ale nic nie mówili o jakiś badaniach z krwi/moczu. Ja na każdą ogólna wizytę robię mocz i morfologię.

Ja dowiedziałam się od lekarza że ruchy będę czuć pewnie dopiero za 2 tyg (teraz 19 tydz.) bo mały ułożony jest tak że mam łożysko z przodu więc ono ogranicza odczucie ruchów.

mam wrazenie, ze od dzisiaj czuje delikatne ruchy, teraz tylko czekac, az bd mocniejsze

W załączniku dzisiejsze zdjecie mojej małej księżniczki 🥰

Załączniki

• 2B4C2FD7-2313-4740-A806-2DF1995EA541.jpeg
    2B4C2FD7-2313-4740-A806-2DF1995EA541.jpeg
    445,7 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry