reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja właśnie od zawsze miałam problem z ubraniami oversize, nie jestem wysoka, więc tak samo sukienka za kolano to dla mnie dramat, a ciążowej mini sobie nie wyobrażam chyba 🤣. Jak na razie to powoli muszę kupić jakieś większe koszulki, bo wszystkie jakie mam są obcisłe, więc już powoli zaczynają być ciasne 🤣
Ja to wszystkie rzeczy w szafie mam dopasowane i obcisłe bo w takich lubiłam chodzić :) to nie mam nic luźnego także czekają mnie większe zakupy 😃

reklama
Hej kobietki, proszę powiedzcie mi czy mogę prowadzić ciążę u 2 lekarzy prywatnych? Jestem w 13 TC mam swojego lekarza prowadzącego ciążę , który jest moim lekarzem od lat lecz kusi mnie aby udać się różniez do innego po to by mieć trochę porównanie a poza tym szukam lekarza który pracuje w szpitalu gdzie będę rodzic i mam takiego na oku :) czy to dopuszczalne? Czy w 13tc to za późno aby lekarz zgodził się prowadzić ciążę? Jakie są wasze doświadczenia?
Ja druga ciąże prowadziłam u mojego lekarza prywatnie i u innego w szpitalu położniczym na NFZ. Z racji stanu zdrowia robiłam ogromne ilości badan i doszłam do wniosku,ze szkoda płacić za badania,które mi się należą. Na dwóch prywatnych osobiście nie zdecydowałaby się,bo byłoby to dla mnie stresujące-wiadomo,co lekarz,to opinia i nie wiedziałabym komu ufać. Stresowaloby mnie to niepotrzebnie w ciąży. Finalnie i tak ciężko trafić z porodem na dyżur lekarza prowadzącego :) Mi się ani razu nie udało,mimo ze miałam umówione terminy cesarek (urodziłam wcześniej). Drugiego syna urodziłam 7:52,a mój lekarz zaczynał dyżur o 8:00 😂

Dokładnie jeśli macie fajne sklepy to podsylajcie :)
Ja noszę spodnie ciążowe od początku ciąży [emoji85] przez zastrzyki boli mnie brzuch i od razu mnie wzdęło. Mam z h&m, ale kupowałam w pierwszej ciąży, więc nawet nie wiem ile kosztowały. Mam rozmiary 40. Jeansy są takie na styk na teraz, a czarne trochę za duże, ale będą jak urośnie brzuch. Do tego mam leginsy i tuniki, albo rajstopy i sukienki. Ale to nie są rzeczy ciążowe tylko normalne luźniejsze.
Ja patrzę też na Zalando na ubrania ciążowe. Wpisuje ubrania ciążowe i ustawiam cenę od najniższej [emoji28] i szukam tylko tego co mi odpowiada ale nie jest drogie.
Jeszcze nic nie kupiłam, bo uważam że to za wcześnie, ale nie chce się chwalić ciąża, zwłaszcza kolegom w pracy więc chciałabym luźniejsze ubrania nosić, dlatego już się rozglądam.

reklama
Czy któraś z Was zdecydowała się prywatnie na testy genetyczne z krwi??

Macie jakieś opinie na ich temat? Warto? Może ktoś z znajomych robił?

Jutro mam badania w poradni genetycznej i od dwóch dni spać nie mogę. Budzę się rano i myslę... już chciałabym być po, aby wszystko było dobrze...

Do góry