reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Następne usg 13 stycznia. Czy powinnien być już zaeodek i bicie serca, dzisiaj wg kalendarza 5t 7d. Jestem pełna nerwów i płacze, nie mam się też komu wyżalić bo jedyną osobą którwj ufałam to moja mama która zmarła na raka dwa lata temu😭.. dziewczyny tyle się słyszy i czyta, że rodzice biją swoje dzieci, albo o śmierci noworodków spowodowanej przez rodziców, a my oddałybyśmy wszystko za dzieciątko i byłybyśmy najlepszymi matkami na świecie, a jednak tyle problemów nas spotyka. Trzymam za każdą z osobna kciuki kochane!
U mnie wtedy nie było jeszcze zarodka.
Ja nie mogłam wczoraj zasnąć przez te wszystkie złe wiadomości…aż sama zaczęłam się nakręcać negatywnie. Jeszcze dzisiaj boli mnie podbrzusze, jakoś dziwnie promieniuje w kierunku pochwy. U mnie z objawami ogólnie słabo (prawie ich nie ma) więc dotychczas jak coś czułam to uznawałam że ok, a teraz się denerwuję. Wizyta 10.01

reklama
Ja dziś powiedziałam mojej pani dyrektor i powiedziała, że jest przeciwnikiem pracy w ciąży i ona nie chce mieć mnie na sumieniu 🙈 jednak nie wyobrażam sobie siedzieć w domu tyle czasu i ile się da będę pracować na własną odpowiedzialność.

Ja w niedzielę słyszałam bicie serca mojej fasolki 😍 a z usg mieszkaniec mojego brzucha ma 1.8 cm, dziś zaczęłam 8 tydzień, i gdyby nie te plamienie to bym chmur dotknęła, ale w sumie nie potrafili mi powiedzieć skąd te plamienie na usg zadnej zmiany, podejrzewam ze chyba naczynka mi pękają jak fasolka rośnie

Ostatnia edycja:
Ja w niedzielę słyszałam bicie serca mojej fasolki 😍 a z usg mieszkaniec mojego brzucha ma prawie 2 cm, dziś zaczęłam 8 tydzień, i gdyby nie te plamienie to bym chmur dotknęła, ale w sumie nie potrafili mi powiedzieć skąd te plamienie na usg zadnej zmiany, podejrzewam ze chyba naczynka mi pękają jak fasolka rośnie
A powiedz mi jakie masz te plamienia ? Bierzesz coś na nie ?

Czy któraś z Was zdecydowała się na test Sanco/Nifty? Dokładnie za tydzień będę miała pobranie krwi i jestem ciekawa czy ktoś w tym samym czasie będzie czekał na swoje wyniki :)
Ja jestem zdecydowana na Nifty pro.
I miałam plan poczekać do usg 10.01 i zrobić badanie nawet w ten sam dzień, wybrałam do tego placówkę.
I teraz taka sytuacja, poszłam tam, gdzie przyjmuje moja ginekolog na pobranie krwi. Przy recepcji zauważyłam, że u nich też mogę zrobić Nifty (nie wiedziałam wcześniej), tylko że nazywa się Nifty Plus by GenePlanet i laboratorium jest w Chorwacji. Więc tu już mam dylemat, czy lepsze Nifty Pro z laboratorium w Hong Kongu, czy to, wydaje mi się że nie ma różnicy. Ale, żeby zrobić to badanie, w przychodni mojej ginekolog muszę mieć do tego zrobione badania 1go trymestru (m.in. Pappa z tego co zrozumiałam). I jeżeli w nich wyjdzie jakieś podwyższone ryzyko, to oni dołączają te wyniki do próbki krwi do Nifty i to wszystko wysyłają do tego laboratorium. Wtedy tam uwzględniają te wszystkie dane i dopiero przeliczają.
Czy któraś z Was się spotkała z taką opcją? Ja byłam już nastawiona na to badanie, a teraz wychodzi na to ze zrobię je w 12stym tygodniu i nie wiem co myśleć. Ale nie chcę udawać mądrzejszej od mojej lekarki.

A powiedz mi jakie masz te plamienia ? Bierzesz coś na nie ?
Na początku było różowe, później zmieniło się w brązowe, trwało praktycznie jeden dzień, nic mnie nie bolało, jedynie sporadycznie krzyż. Dostałam luteinę i nospe. Moja pani ginekolog mówi ze jest wszystko w porządku, z usg zadnej zmiany

U mnie spoko, gratulowali, pytali jaki termin.
Wiedziałam, że będzie ok, ale wiesz, tak oficjalnie powiedzieć komuś spoza rodziny czy bliskich znajomych to po prostu dziwnie tak (i po raz pierwszy w życiu).

My ciągle pracujemy zdalnie, więc też to strasznej rewolucji w pracy nie robi. Ostatnio też zmieniałam projekty, więc kierownik powiedział, że pewnie wkrótce zaangażuje jeszcze jednego kolegę do mojego, aby było zastępstwo. A ostatnio się tak składa, że mamy właśnie ciut za dużo ludzi, a trochę za mało zadań (zależy od obszaru i kompetencji). Więc zastępowalność raczej nie będzie w moim przypadku problemem.
To swietnie! Masz racje,to bardzo dziwne informować obce osoby o takiej prywatnej sprawie.
Ja czuje sie jak nastolatka,ktora nie wie jak powiedziec o tym rodzicom.
Z jednej strony chcialabym to wytłumaczyć bo mi glupio,ze zdążyli mnie przyjac,a ja im taka niesppdzianke zafunduje.
Tym bardziej mi głupio,poniewaz ostatnio rozmawialam z szefowa i powiedziala mi,ze jest ze mnie bardzo zadolona i bardzo cieszy sie,ze u nich pracuje ...😅

Ale z drugiej strony nie powinnam sie tlumaczyc z niczego.Na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu. Dziecko jest teraz dla mnie najważniejsze .

Ja jestem zdecydowana na Nifty pro.
I miałam plan poczekać do usg 10.01 i zrobić badanie nawet w ten sam dzień, wybrałam do tego placówkę.
I teraz taka sytuacja, poszłam tam, gdzie przyjmuje moja ginekolog na pobranie krwi. Przy recepcji zauważyłam, że u nich też mogę zrobić Nifty (nie wiedziałam wcześniej), tylko że nazywa się Nifty Plus by GenePlanet i laboratorium jest w Chorwacji. Więc tu już mam dylemat, czy lepsze Nifty Pro z laboratorium w Hong Kongu, czy to, wydaje mi się że nie ma różnicy. Ale, żeby zrobić to badanie, w przychodni mojej ginekolog muszę mieć do tego zrobione badania 1go trymestru (m.in. Pappa z tego co zrozumiałam). I jeżeli w nich wyjdzie jakieś podwyższone ryzyko, to oni dołączają te wyniki do próbki krwi do Nifty i to wszystko wysyłają do tego laboratorium. Wtedy tam uwzględniają te wszystkie dane i dopiero przeliczają.
Czy któraś z Was się spotkała z taką opcją? Ja byłam już nastawiona na to badanie, a teraz wychodzi na to ze zrobię je w 12stym tygodniu i nie wiem co myśleć. Ale nie chcę udawać mądrzejszej od mojej lekarki.
Niestety nie słyszałam o Nifty plus

reklama
To swietnie! Masz racje,to bardzo dziwne informować obce osoby o takiej prywatnej sprawie.
Ja czuje sie jak nastolatka,ktora nie wie jak powiedziec o tym rodzicom.
Z jednej strony chcialabym to wytłumaczyć bo mi glupio,ze zdążyli mnie przyjac,a ja im taka niesppdzianke zafunduje.
Tym bardziej mi głupio,poniewaz ostatnio rozmawialam z szefowa i powiedziala mi,ze jest ze mnie bardzo zadolona i bardzo cieszy sie,ze u nich pracuje ...😅

Ale z drugiej strony nie powinnam sie tlumaczyc z niczego.Na niektóre sprawy po prostu nie mamy wpływu. Dziecko jest teraz dla mnie najważniejsze .
Jestem w podobnej sytuacji. Tylko ja na razie nie mówię, bo boję się że w tej sytuacji mi umowy nie przedłużą. 😔

Do góry