reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

W poprzedni ciąży rejestrowałem się w 10 tygodniu i nie było problemu z zapisem na 12: tydzień , babka bo narzekała że trochę późno ale że mi z racji wieku przysługuje to nie miała nic do gadania. Prywatnie chciałam iść do konkretnego to za bardzo nie chciał już mnie przyjąć tym bardziej że byłam po te nfz-cie a tam wyszły już nieprawidłowości więc uznał że bez sensu żeby on jeszcze mnie badał i kasował jedyny tylko o to czego mnie jeszcze bardziej przekonał że koniecznie amniopunkcje
Na NFZ MUSZĄ Cię umówić w terminie do 7 dni roboczych. Takie prawo.

Ale niewielu dobrych specjalistów przyjmuje na NFZ. A prywatnie to już trzeba często rezerwować wizyty bardzo szybko.

reklama
Dziewczyny jestem i ja po pierwszej wizycie w tej ciąży. Stres miałam nie miłosierny nigdy tak się nie stresowałam jak dzisiaj na wizycie ( przypominam poroniłam we wrześniu ) i chce dać nadzieje tym którzy zamartwiają się jak ja... mi już kilka razy objawy odchodziły i potem przychodziły a ze stresu już nawet senna nie byłam i już podejrzewałam to samo . Wtedy zarodek zatrzymał się na 5t5d nawet nie zobaczyłam serduszka. Dziś zobaczyłam wszystko 😍 lekarz mowil ze wszystko ładnie książkowo. Z miesiączki wychodzi mi 7t5d a z usg 8t dzidzia 1.59cm serduszko 170. Tak mi lżej i życzę Wam tego samego czyli dobrej nowiny i nadziei. Nie mam zamiaru już teraz myśleć ze coś sobie może stać bo wiem ze może ale przekroczyłam już tą barierę i jestem już wewnętrznie spokojna. Bardzo się cieszę i naprawdę nie zamartwiajcie się ze objawy się pokazują i zanikają bo wychodzi na to ze tak się dzieje. Bardzo mnie martwi ile nas spotyka poronień 😥 ale musimy mieć nadzieje!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 86
reklama
Na NFZ MUSZĄ Cię umówić w terminie do 7 dni roboczych. Takie prawo.

Ale niewielu dobrych specjalistów przyjmuje na NFZ. A prywatnie to już trzeba często rezerwować wizyty bardzo szybko.
Tak wiem, ale jednak jak prenatalne za szybko zrobione to też nic nie daje, może więcej strachu narobić a u mnie tak było, bo maluszek mieścił się w okienku badawczym, ale lekarz wolał zrobić badanie jak będzie większy bo wtedy więcej zobaczy.

Do góry