reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja sie zegnam z watkiem
Wczoraj na wizycie wyszla ciaza w bliznie po cc- drugi raz w ciagi 2 lat.😔
Koniec starań
Koniec
Dziekuje Wam
Zycze zdrowych i nudnych ciąż
Pa
Przykro mi, kompletnie na tym się nie znam ale wychodzi, że jest bardzo duże ryzyko czy nie ma szans na donoszenie.
Mimo, że w tak miało być wesołym okresie spotkała Cię ta sytuacja. Trzymaj się, wirtualnie tulę i trzymam kciuki za podjęte decyzje.
Jeśli mogę tylko coś powiedzieć, chodziłam swego czasu na ozonowanie (dożylne) ponoć też ma właściwości "rozpuszczania" blizn właśnie po zabiegach różnych. też właśnie bylo polecane dla osób, które mają blizny w macicy. Widziałam i słyszałam tam cuda o których ludzie sami o sobie mówili.

reklama
Też uważam że na tym etapie szpital jest zbędny. Byłam w ciąży w 8 tyg kiedy zaczęłam plamić poprzednim razem, pojechałam natychmiast bo pierwszy raz mnie dotknęło plamienie w ciąży i byłam mega przerażona... Lekarz mnie zbadał ginekologicznie, zrobił usg i wypisał luteinę. Kazał leżeć. I tak to trwało półtora tygodnia i po tym czasie stwierdzono na USG jak poszłam że organizm oczyścił się sam... Teraz plamie 5 dzień. Inaczej do tego podchodzę. Choć mi bardzo przykro i okrutnie żal to uważam że co ma być to będzie i czekam na rozwój wypadków. Wiem że nikt tego na tym etapie nie zmieni bo nie jest cudotwórcą...u mnie to będzie dopiero 5tydz z kawałkiem
To mądre podejście. Wiadomo że każda z nas chce utrzymać ciąże i urodzić zdrowe dziecko ale jeśli cokolwiek jest nie tak to właśnie na wczesnym etapie ciąża powinna się zakończyć. By nie przezywać dramatów w 15, 20, 30 tygodniu.

Ale też pamietajmy że plamienia w 9/10 nie oznaczają absolutnie nic złego !!!

To mądre podejście. Wiadomo że każda z nas chce utrzymać ciąże i urodzić zdrowe dziecko ale jeśli cokolwiek jest nie tak to właśnie na wczesnym etapie ciąża powinna się zakończyć. By nie przezywać dramatów w 15, 20, 30 tygodniu.

Ale też pamietajmy że plamienia w 9/10 nie oznaczają absolutnie nic złego !!!
Nie znam się na tym kompletnie ale z tego co czytam to jest to zagrożenie dla dziecka i matki. Chciałabym tylko z ciekawości zapytać, jak ta sytuacja ma się do naszej ….. nieciekawej sytuacji w kraju. Czy takie ciąże się przerywa? Może ktoś ma wiedzę na ten temat?

Przykro mi, kompletnie na tym się nie znam ale wychodzi, że jest bardzo duże ryzyko czy nie ma szans na donoszenie.
Mimo, że w tak miało być wesołym okresie spotkała Cię ta sytuacja. Trzymaj się, wirtualnie tulę i trzymam kciuki za podjęte decyzje.
Jeśli mogę tylko coś powiedzieć, chodziłam swego czasu na ozonowanie (dożylne) ponoć też ma właściwości "rozpuszczania" blizn właśnie po zabiegach różnych. też właśnie bylo polecane dla osób, które mają blizny w macicy. Widziałam i słyszałam tam cuda o których ludzie sami o sobie mówili.
Można się nie zdecydować i próbować donosić ale jest to duże ryzyko. Miałam okazję widzieć jeden szczęśliwy przypadek w sensie że dziecko się urodziło i żyło ale niestety mialo inne problemy i nie wiem czy ostatecznie przeżyło. Nie wiem jak w pl ale w Hiszpanii to wskazanie do terminacji

Nie znam się na tym kompletnie ale z tego co czytam to jest to zagrożenie dla dziecka i matki. Chciałabym tylko z ciekawości zapytać, jak ta sytuacja ma się do naszej ….. nieciekawej sytuacji w kraju. Czy takie ciąże się przerywa? Może ktoś ma wiedzę na ten temat?

Obecnie nie przerywa się ciąż w Polsce, szczególnie jeżeli nadal bije serce płodu. Musi być zagrożenie życia matki, ale jak pokazuje sytuacja Pani Izabeli z Pszczyny, lekarze boją się uznać kiedy to już jest ten moment.

Ja nadal nie miałam żadnego zabiegu nie wiem czy z tego powodu czy 5 lat temu też było by takie czekanie, ale również usłyszałam, że musi istnieć zagrożenie życia, żeby mi tam zaczęli grzebać. Dlatego strasznie mnie dziwi, że na inflanckiej zrobili laparoskopię z marszu. No ale tam jednak beta rosła i to dużo więc może dlatego.

Ja nadal czekam w domu

Pewnie was będę jeszcze trochę poczytywać: wszystkim z dobrymi wiadomościami gratuluję! A tym, którym się nie udało - współczuję, trzymajcie się w tym ciężkim okresie

Dzien dobry wszystkim,smutne to ze te dwie kreseczki czesto wymarzone to jeszcze nic nie oznaczaja,to czekanie jest beznadziejne.Czlowiek chcialby sie cieszyc ale nie moze😓 ja dzis 5 tydz zaczynam,w sumie nic chyba nie czuje jeszcze,ma ktos tak? Kiedy pierwsze objawy ?

reklama
Co jest zagrożeniem? Plamienie? Nie, w większości przypadków jest ono zupełnie niegroźne, nie jest wskazaniem do wizyty na IP (mocne krwawienie jest) - powinno być skonsultowane z prowadzącym i tyle. Plamienia ma z połowa kobiet w ciąży, większość nie oznacza nic złego, większość jest idiopatycznych.

Ciąże niestety w tym chorym kraju przerywa się za granicą a w niektórych przypadkach także w mądrych polskich szpitalach ale biorąc pod uwagę kontrole - pewnie takich szpitali będzie coraz mniej :(

Do góry