Straciatella
Fanka BB :)
Dziewczyny, a robicie jakieś badania przed pierwszą wizytą?
Ja morfologia + poziom żelaza profilaktycznie, bo zawsze miałam anemię w ciąży. + zrobię 2 x betę w odstępie 48h a reszta badań po wizycie.
Ja baaaardzo pragnę dziewczynkę. Całe życie wyobrażałam sobie, że raczej będę miała przewagę dziewczynek. A tu dwóch chłopców. I to nie jest tak, że chlopcy są źli, kocham ich nad życie, ale tak sobie zawsze wyobrażam, że jak będą starsi, będa miec wspólne tematy z tatusiem, a mama pójdzie w odstawkę. I taki jakiś smuteczek się zawsze pojawia w głowie. A córka jakos chyba tak bardziej ciągnie do mamy. Widze jak jest u mnie. Ja mam 3 rodzeństwa. 3 dziewczyny i brat... I zawsze my bardziej do mamy, dzwonimy, interesujemy się itd niż brat. Córka zawsze ciągnie do swojej rodziny.. więc synowie jak będa kiedyś mieć żony, to bardziej będą ciągnięci do rodziny żony.
Ja mam dwóch synów i córkę i będąc w trzeciej ciąży miałam głęboką chęć tego, żeby była dziewczynka. Wręcz czułam smutek na myśl, że miałby być kolejny chłopak. Brakowało mi tego żeńskiego pierwiastka w domu. Teraz jest Hanka i jest cudowna, chłopcy są już tacy samodzielni. Chciałabym bardzo dla równowagi kolejną dziewczynkę, ale już nie jestem tak mocno na to ukierunkowana. Jedyne, co pojawia się w mojej głowie to obawy, że pojawi się nowe dziecko i Hanka będzie poszkodowana.. nie będę miała dla niej czasu i bardzo mnie to boli.