reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
A ja pracuje w szpitalu i mam do czynienia z krwią ,organami ludzkimi. Nie wspominając o ryzyku zakarenia się najróżniejszymi chorobami,a poza tym podnoszę ciężkie rzeczy i mam do czynienia z chemikaliami ,ale nie jestem pewna czy dostanę zwolnienie 🙈😅
Wiesz że państwowe zakłady pracy najczęściej zgodnie z prawem zwalniają ze świadczenia pracy? Masz wolną głowę, nie martwisz się kontrolami z ZUS. Może spróbuj?

A jak ze skupieniem w pracy? Ciąża nie przeszkadza? Mi to przez ta wyższa temperaturę to czasami trudno jest się skupić 😌

Na razie że skupieniem jakoś gorzej nie jest. A to by sporo u mnie komplikowało 🤷‍♂️
Ale ostatnie 3 tygodnie doskwiera mi wieczorne zmęczenie. 21:00 kołami do góry 😊
Sporo nas to teraz przerabia z tego, co czytam na grupie.

Z drugiej strony jednak wielu krajach jak np. USA nie ma zwolnień lekarskich i te kobiety tam pracują do porodu. I nie ma znaczenia czy pracują w biurze czy na hali w Amazonie. A raczej nie ma ani u nich więcej poronień, wcześniaków czy one też jakoś się strasznie nie burzą, że eeej gdzie moje L4 na ciąże
Ale i u nas pewnie tak będzie. Przy takim stopniu wyłudzeń nie zdziwię się jeśli L4 będzie wynosiło 80 lub mniej procent a macierzynski skrócony. Pieniądze z gumy nie są.

A naprawdę stracą na tym kobiety potrzebujące zwolnienia dla utrzymania ciąży.

Na razie że skupieniem jakoś gorzej nie jest. A to by sporo u mnie komplikowało 🤷‍♂️
Ale ostatnie 3 tygodnie doskwiera mi wieczorne zmęczenie. 21:00 kołami do góry 😊
Ja mam teraz dużo pracy z ludźmi, bo ich uczę albo rozwiązuje ich problemy. Czasami muszę gadać przez 6h. I kurczę mam zawiechy. Mówię coś i się zacinam, a tak nie miałam wcześniej. Strasznie mnie to irytuje. Cierpliwości do ludzi tez mam mniej 🤣 wkurzają mnie jak nigdy 😂

Wiesz że państwowe zakłady pracy najczęściej zgodnie z prawem zwalniają ze świadczenia pracy? Masz wolną głowę, nie martwisz się kontrolami z ZUS. Może spróbuj?
Wiem, tez o tym myślałam. W styczniu mam wizyte u ginekologa i porozmawiam z nią o mojej pracy.
Pozniej pomyślę co i jak.

A u mnie na odwrót .
W tym tygodniu pracuje do 22.00 i normalnie bym byla bardzo zmeczona po powrocie do domu ,tak teraz klade sie do lozka i nie moge zasnac do 1.00 lub 2.00 ,a jak juz zasne to budzę sie co chwile ,aby isc do toalety. 😂😂😂😂

reklama
Witajcie dziewczyny, chyba i ja mogę do was dołączyć po prawie 2 letnich staraniach o drugą pociechę. Dzisiaj w 31dc 2 wyraźnie kreseczki 😊 termin 24.08 w poniedziałek na bete bo nie wiem czy robią w sobote
To jest nas dwie 😉 cofnelam kilka stron żeby być w temacie i widzę że dziś i to z bardzo zbliżonym terminem dolaczylysmy my obie 😉ja mam na 25.08

Do góry