reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Ja bym strasznie chciała trójkę.
Chciałam jedynaka ale zakochałam się w byciu rodzicem i chce mieć taki wesoły głośny dom. Przy czym ja jestem Zosia Samosia, teściów odwiedzamy raz w miesiącu, moich rodziców (już z racji odległości) jeszcze rzadziej i żadnej pomocy przy dzieciach nie chce 😂 dobrze z mężem ogarniamy.
Za to pomoc domowa i ogrodowa to dla mnie zbawienie.

Ja pod względem opieki nad dziećmi nie mogę kompletnie narzekać i na teściów i na rodziców. Robią dokładnie to co chcę i jak chcę więc baaardzo lubię jak zostają z dzieciakami, a my możemy czuć się jak normalna para chodząc na kolację, do kina czy gdzieś tam sobie jechać na weekend odpocząć :D

reklama
Ja pod względem opieki nad dziećmi nie mogę kompletnie narzekać i na teściów i na rodziców. Robią dokładnie to co chcę i jak chcę więc baaardzo lubię jak zostają z dzieciakami, a my możemy czuć się jak normalna para chodząc na kolację, do kina czy gdzieś tam sobie jechać na weekend odpocząć :D
My przez 14 miesięcy jeszcze nigdy nie zostawiliśmy z kimś synka ale myśle ze niedługo zostanie z moją mamą jak my skoczymy na randkę :)
Teściom nie ufam na tyle by zostawić z nimi dziecko, zazdroszczę że trafili Ci się fajni teściowie :)

My przez 14 miesięcy jeszcze nigdy nie zostawiliśmy z kimś synka ale myśle ze niedługo zostanie z moją mamą jak my skoczymy na randkę :)
Teściom nie ufam na tyle by zostawić z nimi dziecko, zazdroszczę że trafili Ci się fajni teściowie :)

Moi teściowie można powiedzieć, że mieli wszystko na świeżo bo po między naszym synem, a bratem mojego męża jest mniejsza różnica wieku niż po między właśnie mężem, a jego bratem :D

To ja wyjdę na wyrodną matkę, bo niedawno zrobiliśmy sobie weekendowy wypad, moje najmłodsze dziecko miało wtedy 2 miesiące. Oczywiście było pod bardzo dobra opieką dziadków. Dla mnie bardzo ważne jest to, żeby pomimo dzieci mieć trochę przestrzeni dla siebie, męża.

To ja wyjdę na wyrodną matkę, bo niedawno zrobiliśmy sobie weekendowy wypad, moje najmłodsze dziecko miało wtedy 2 miesiące. Oczywiście było pod bardzo dobra opieką dziadków. Dla mnie bardzo ważne jest to, żeby pomimo dzieci mieć trochę przestrzeni dla siebie, męża.

Ja zaczynałam chyba jakoś od 1.5 roku bo jednak 2 miesięcznego KP zostawić na weekend to przynajmniej dla mnie odpada.
Na mm to wiadomo, luzik

Wow! Podziwiam
I to nie jest tak że jest ze mnie matka - Polka
Po prostu moi rodzice mieszkają za daleko i widują synka kilka razy w roku, a teściowie są pod
Nosem ale … No nie :)

Też bym korzystała z pomocy ale jesteśmy sami :( ale to nie jest tak że jestem umęczona akurat trafiły mi się dwa łatwe egzemplarze a jest między nimi tylko 10 miesięcy różnicy, dwie banalnie proste ciąże
więc nie mam co narzekać. Ale takich spotkań sam na sam z mężem to brakuje

reklama
Do góry