olka11135
Fanka BB :)
Uwierz mi kochana, że bliźniaki to nie taka prosta sprawa. Mówię z autopsji mimo ze moje dzieci to proste w obsłudze były.
moje dzieci. To grzeczne od urodzenia są od 4 miesiąca spały i śpią całą noc teraz też spokojnie się bawią... Ale też się biją.... Jak są za blisko siebie... Dla mnie obsługa bliźniaków przyszła Łatwiej niż opieka nad Pierwszym dzieckiem .. Bo przebieranie karmienie wszystko hurtowo.
O, dlaczego?
Dla mnie to ciąża wysokiego ryzyka, większe ryzyko wcześniactwa i komplikacji, większe ryzyko dolegliwości matczynych, a w końcu dwa razy więcej roboty z noworodkami i dwa razy mniej czasu dla każdego z osobna.
Pamietam u lekarza najważniejsze było dla mnie czy a) jest b) jest jedno
Chciałabym więcej dzieci ale bardzo nie chciałabym na raz.
Zdaję sobie sprawę, że już sama ciąża z bliźniętami jest ciążą wysokiego ryzyka i różnie może być. Jednakże ja już nie jestem najmłodsza, dzieci mam duże, długo KP co u mnie wpływa niestety na płodność więc mam małą szansę, że się zdecyduję jeszcze na 4 ciążę. A tak mam od razu za jednym zamachem.
Wiecie ja też mam bardzo dobrą sytuację życiową: mam na miejscu dziadków, pradziadków, pomoc domową, mój mąż pracuje zdalnie więc zawsze każde dziecko miałoby czyjeś ręce dla siebie
Ale serio to strefa marzeń bo ja nie spełniam, żadnego punktu by móc mieć bliźnięta Łatwiej by mi było w totolotka wygrać