reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny,czytam teraz artykul Pana Tabletki na temat Witamin dla kobiet w ciazy i juz sama nie wiem jakie sa najlepsze.
Ja osobiscie biore zalocony przez lekarke Femibion,ale z tego co widzę,nie sa to najlepsze witaminy.
Co wy bierzecie i mozecie polecić?
Ja nie mam zadnych niedoborów ,a z dieta jest różnie...Ale staram sie ogolnie jesc zdrowo.
Omega Med Optima Forte i Prenatal Duo (do mnie przemawiał w okresie planowania ciąży ze względu na dodatek choliny, w ciąży już bez znaczenia) to najlepsze preparaty pod kątem składów.

reklama
A ja Wam powiem co mi powiedział kiedyś ordynator ginekologii-ze trudno stwierdzić co jest najlepsze,bo nie wolno prowadzić żadnych badań na kobietach w ciąży,wiec nikt nie jest w stanie określić skuteczności tych preparatów. Najlepiej dobrać pod katem znajomości swojego organizm (jeśli wiemy,ze coś ogólnie słabo przyswajamy na co dzień,to warto zadbać o zwiekszona podaż w ciąży). Nie wiem czy w to wierzyć,ale to logiczne,co powiedział :)

Dzień dobry. Jestem zupełnie nowa na forum. Do tej pory tylko czytałam. Dziś chciałam się przywitać. Pomyślałam, że raźniej będzie oczekiwać z kimś. Jestem w 7t2d. Lekarz nie wyliczył mi terminu porodu, ale z moich obliczeń wychodzi 1 sierpnia. Moje oczekiwanie jest podszyte strachem, bo poroniłam już dwa razy. Mam jednak nadzieję, że tym razem się uda. Wierzę w to. :-)

Ja wczoraj pół nocy przeżywałam brak serduszka na wczorajszym usg, jestem strasznie rozbita.
Wg OM wczoraj był 6t6d, wg usg 6t1d
Muszę jakoś dotrwać do wizyty 21.12
Z jednej strony Cię rozumiem bo pewnie sama bym się martwiła ale z drugiej strony pomyśl…to musiał być dziwny lekarz. Każdy który nie zobaczyłby serduszka na takim etapie zawołał by na wizytę w ciągu 5 dni max tygodnia, a z tego co mówiłaś to on zaprosił Cię za miesiąc? Tak się robi jak wszystko jest Ok…Zresztą z tego co pisały tutaj dziewczyny sporo zależy od sprzętu a nawet umiejętności. Spróbuj może jeszcze gdzieś znaleźć miejsce prywatnie na wcześniej aby stres się nie wykończył i trzymam mocno kciuki ❤️

reklama
Ehh a ja umówiłam wizytę ja styczeń dopiero. Będzie to skończony 7 tc. Moglam najszybciej umówić się za tydzień, ale serduszka by nie było tak czy siak, a dla mnie to najważniejsze.

Oby do stycznia 🤞

Co do ciąży mnogiej. Mogłabym mieć taką, ale pierwszą 🤪 teraz broń Boże. 😱

Do góry