reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Dziewczyny,czytam teraz artykul Pana Tabletki na temat Witamin dla kobiet w ciazy i juz sama nie wiem jakie sa najlepsze.
Ja osobiscie biore zalocony przez lekarke Femibion,ale z tego co widzę,nie sa to najlepsze witaminy.
Co wy bierzecie i mozecie polecić?
Ja nie mam zadnych niedoborów ,a z dieta jest różnie...Ale staram sie ogolnie jesc zdrowo.
Omega Med Optima Forte i Prenatal Duo (do mnie przemawiał w okresie planowania ciąży ze względu na dodatek choliny, w ciąży już bez znaczenia) to najlepsze preparaty pod kątem składów.

reklama
A ja Wam powiem co mi powiedział kiedyś ordynator ginekologii-ze trudno stwierdzić co jest najlepsze,bo nie wolno prowadzić żadnych badań na kobietach w ciąży,wiec nikt nie jest w stanie określić skuteczności tych preparatów. Najlepiej dobrać pod katem znajomości swojego organizm (jeśli wiemy,ze coś ogólnie słabo przyswajamy na co dzień,to warto zadbać o zwiekszona podaż w ciąży). Nie wiem czy w to wierzyć,ale to logiczne,co powiedział :)

Dzień dobry. Jestem zupełnie nowa na forum. Do tej pory tylko czytałam. Dziś chciałam się przywitać. Pomyślałam, że raźniej będzie oczekiwać z kimś. Jestem w 7t2d. Lekarz nie wyliczył mi terminu porodu, ale z moich obliczeń wychodzi 1 sierpnia. Moje oczekiwanie jest podszyte strachem, bo poroniłam już dwa razy. Mam jednak nadzieję, że tym razem się uda. Wierzę w to. :-)

Ja wczoraj pół nocy przeżywałam brak serduszka na wczorajszym usg, jestem strasznie rozbita.
Wg OM wczoraj był 6t6d, wg usg 6t1d
Muszę jakoś dotrwać do wizyty 21.12
Z jednej strony Cię rozumiem bo pewnie sama bym się martwiła ale z drugiej strony pomyśl…to musiał być dziwny lekarz. Każdy który nie zobaczyłby serduszka na takim etapie zawołał by na wizytę w ciągu 5 dni max tygodnia, a z tego co mówiłaś to on zaprosił Cię za miesiąc? Tak się robi jak wszystko jest Ok…Zresztą z tego co pisały tutaj dziewczyny sporo zależy od sprzętu a nawet umiejętności. Spróbuj może jeszcze gdzieś znaleźć miejsce prywatnie na wcześniej aby stres się nie wykończył i trzymam mocno kciuki ❤️

reklama
Ehh a ja umówiłam wizytę ja styczeń dopiero. Będzie to skończony 7 tc. Moglam najszybciej umówić się za tydzień, ale serduszka by nie było tak czy siak, a dla mnie to najważniejsze.

Oby do stycznia 🤞

Co do ciąży mnogiej. Mogłabym mieć taką, ale pierwszą 🤪 teraz broń Boże. 😱

Do góry