reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

A jak u was z obrotami. Mój próbuje z pleców na boki i mu to wychodzi. Aż strach. Stęka i krzyczy aż mu się uda i dopiero wtedy spokojnie leży, na boczku.
Jezuś moja to już tak się wierci 🙈
I na brzuszek czasem potrafi się przekręcić a wtedy jest taka wściekła wręcz bo nie lubi leżeć na brzuchu 😄
Chodź ostatnio ma ciężkie wieczory i czasem płacze i do 2.00 w nocy 😔

reklama
U3 za nami. Czyli sprawdzenie na 4-5 tygodni. Ważymy na golasa bez pampersa 4360. Na cycu w tydzień ponad 200 to dobry wynik chyba, a dłudzy jesteśmy na 65 cm to o 8 cm więcej niż w dniu narodzin. Przechodzimy na 68 bo 62 robi się krótki. Od lekarza usłyszałam że wszystko ok i tyle. W książeczce nie wiele uzupełnione.
Napiszcie proszę jak tam wasze USG bioderek u was .
U nas usg też ok
I wizyta na ok 5 miesięcy tz teraz na 12 grudnia mamy 😊
Mamy kłaść na żabkę na brzuszku na ok 5 min dziennie

Dziewczyny a zdarzają się wam plamienia takie brązowe przy kp
Ja miałam normalną wydzielinę od 4 tygodnia i praktycznie do 7
A teraz od 3 dni mam takie jak by brunatne upławy
Pamiętam jak lekarz na wizycie kontrolnej mówił że nie długo będę mieć okres ale razczej noe spodziewałam się takiego i ba nawet nic mnie nie boli ani nic 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍ bo myślała że to to 😜

Pamiętam jak lekarz na wizycie kontrolnej mówił że nie długo będę mieć okres ale razczej noe spodziewałam się takiego i ba nawet nic mnie nie boli ani nic 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍ bo myślała że to to 😜
Ja mam takie brudzenie.. myślałam że równo 6tyg i się skończy, ale nadal trwa. Coraz mniej co prawda, ale przy dłuższym cyckowaniu potrafi coś tam jeszcze wylecieć. Nie na czerwono tylko o właśnie brązowe takie..
Chyba bym się bardzo nie przejmowała jeśli Cię nic nie boli i nie jest to żywa krew ani skrzepy. Ostatecznie łożysko jest duże... Bardzo duże i rana po nim także była duża. Trzeba czasu.

Ja mam takie brudzenie.. myślałam że równo 6tyg i się skończy, ale nadal trwa. Coraz mniej co prawda, ale przy dłuższym cyckowaniu potrafi coś tam jeszcze wylecieć. Nie na czerwono tylko o właśnie brązowe takie..
Chyba bym się bardzo nie przejmowała jeśli Cię nic nie boli i nie jest to żywa krew ani skrzepy. Ostatecznie łożysko jest duże... Bardzo duże i rana po nim także była duża. Trzeba czasu.
I zobacz 4 dzieci mam a za każdym razem inaczej i za każdym razem się nie pamięta 🙈😄

U mnie 5 tydzien po porodzie i juz nic nie mam. Jakies tam normalne sporadyczne wydzieliny. Za to troszke mnie czasem zaswedzi i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja moze? Zewnetrznie - tyle ze mialam szwy leciutkie to cos tam sie moze goi jeszcze?

U mnie 5 tydzien po porodzie i juz nic nie mam. Jakies tam normalne sporadyczne wydzieliny. Za to troszke mnie czasem zaswedzi i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja moze? Zewnetrznie - tyle ze mialam szwy leciutkie to cos tam sie moze goi jeszcze?
Ja nie miał nic od 4 tygodnia do 7
I teraz w niedzielę minoł nam 7 tydzień
No i tak zaczęło się na 7tydzień i 2 dni jakoś takoś pamietam jak dr na tydzień przed tymi plamieniami mówił zebym szykowała się na okres i żejaknik zaczęły pracę....😒
Ale jak już to spodziewałam się powodzi a nie czegoś takiego 🙈🙈😄

Ja nie miał nic od 4 tygodnia do 7
I teraz w niedzielę minoł nam 7 tydzień
No i tak zaczęło się na 7tydzień i 2 dni jakoś takoś pamietam jak dr na tydzień przed tymi plamieniami mówił zebym szykowała się na okres i żejaknik zaczęły pracę....😒
Ale jak już to spodziewałam się powodzi a nie czegoś takiego 🙈🙈😄
Koleżanka miała taki pierwszy okres i to był jej pierwszy po porodzie, a za parę dni lub nawet tydzień przeszło normalne plamienie .

Mi w tamtym tygodniu wyszły ostatnie szwy. I nie brudzę już na żółto. Tylko przy intensywnym kp odrobinę poleci. W czwartek wizyta na 6 tygodni po porodzie.

reklama
Koleżanka miała taki pierwszy okres i to był jej pierwszy po porodzie, a za parę dni lub nawet tydzień przeszło normalne plamienie .

Mi w tamtym tygodniu wyszły ostatnie szwy. I nie brudzę już na żółto. Tylko przy intensywnym kp odrobinę poleci. W czwartek wizyta na 6 tygodni po porodzie.
O a ja juz jutro ide na wizyte
Szwow brak
Jedyne co to bola mnie bardzo kolana przy zmianie pozycji:(((

Do góry