reklama
Johanna_85
Fanka BB :)
DziekujeKochana,ja tez pracowałam do 8 miesiąca w pierwszej ciąży,mój synek tez był strasznym wiercipiętą…Czasem los bywa bardzo okrutny. Nie robiłaś nic nadzwyczajnego pracując. Mnóstwo kobiet pracuje niemal do samego końca. Po prostu coś się wydarzyło,a Ty nie miałaś na to w ogóle wpływu. Nie obwiniaj się,bo na pewno nie to bulo przyczyna. Co innego,jakbyś np jeździła sobie beztrosko na nartach i upadłabys. A Ty prowadziłas normalnie życie.
kasiaa91
Tak przyrosty miałam ciagle ok 200-150%Kasiu a beta normalnie rośnie? Ma prawidłowy przyrost? Słyszałam już o takich sytuacjach,ale to fenomen
, ciąża wewnątrzmaciczna (bo ja się bałam przy tych objawach CP)
Johanna_85
My chcielismy tak zrobic z chlopcami (moimi dziecmi ),aby ich poinformować o ciąży.A w sumie miałam plan dać mu test ze skarpetkami na Mikołaja, ale zauważyłby brak okresu, a nigdy mi sie nie spóźniał.
Ale za duzo na ten temat wciaz sie rozmawialo i wiedziałam,ze predzej czy pozniej przypadkiem cos usłyszą,a tego nie chcialam.Wiec kupilismy skarpetki ,zapakowalismy je i dalismy chłopcom jako jeden z wczesniejszych prezentów na Gwiazdkę. Mlodszy poplakal sie ze szczęścia ,a starszy powiedzial "STABIL" - co znaczylo,ze jest zadowolony (mam przynajmniej taka nadzieje)
T
TakaJaa
Gość
Ja również nie sprawdzam. W ciąży którą poroniłam miałam idealne przyrosty, a o tym że serce przestało bić i tak dowiedziałam się na usg pod koniec 9 tygodnia. Tym razem stwierdziłam, że nie ma to dla mnie sensu i idę tylko na usg. Ale to tez dlatego, że u mnie jest super trudno pobrać krew…nawet w szpitalach musi do mnie przychodzić po 2-3 anestezjologów (pielęgniarki to od razu się poddają)
Umawiasz się od razu na serduszko?
Ja dziś będę dopiero dzwonić na kiedy gin ma terminy
Petrasiya
Wizytę mam w piątek wiec jeśli wszystko jest Ok to będzie serduszko z OM pokazuje mi dziś 7+2 ale wiem, że tak nie jest bo moje cykle są dłuższe i nieregularne. Czasem jest to 33 ale czasem nawet 42 dni. Tym razem razem było to coś Ok. 34-35 dlatego liczę, że ciąża będzie max tydzień młodsza niż to co mi teraz pokazuje apkaUmawiasz się od razu na serduszko?
Ja dziś będę dopiero dzwonić na kiedy gin ma terminy
T
TakaJaa
Gość
Wizytę mam w piątek wiec jeśli wszystko jest Ok to będzie serduszko z OM pokazuje mi dziś 7+2 ale wiem, że tak nie jest bo moje cykle są dłuższe i nieregularne. Czasem jest to 33 ale czasem nawet 42 dni. Tym razem razem było to coś Ok. 34-35 dlatego liczę, że ciąża będzie max tydzień młodsza niż to co mi teraz pokazuje apka
To mi dziś jedna apka pokazuje 4+1 a druga 4+2. Ja właśnie myślę umówić się tak ok. 6 tc. Liczyłam, że to jakoś między świętami a nowym rokiem najlepiej byłoby mi iść na wizytę, ale czy się uda to nie wiem.
Ja mam cykle regularne więc raczej z aplikacją się to wszystko zgadza.
U nas ciąża była planowana więc i o testach mąż wiedział. Żadne pudełeczka, skarpetki, body nie wchodzą w grę.
Weselej może być jak się powie rodzinie, ale po stracie utwierdzam się w swoim przekonaniu, że o radosnej nowinie mówimy później. Zdecydowanie nie teraz i nie w najbliższym miesiącu.
Petrasiya
Mam pytanie do dziewczyn, które męczą mdłości. Czy też tak macie lub miałyście, że jest wam niedobrze ale nie możecie zwymiotować? Tzn ja również się trochę powstrzymuje bo jakbym chciała to i bym się do tego zmusiła chociażby ale jednak wole się nie odwadniać. Zaraz po przebudzeniu łapie mnie taki ścisk żołądka i jest mi bardzo nie dobrze, w najgorszym momencie mam ten odruch wymiotny, czasem z kaszlem i kończy się na pozbyciu się nadmiaru śliny ale nie wymiotach. Nie wiem czy to dziwne czy taki mój urok?
T
TakaJaa
Gość
Mam pytanie do dziewczyn, które męczą mdłości. Czy też tak macie lub miałyście, że jest wam niedobrze ale nie możecie zwymiotować? Tzn ja również się trochę powstrzymuje bo jakbym chciała to i bym się do tego zmusiła chociażby ale jednak wole się nie odwadniać. Zaraz po przebudzeniu łapie mnie taki ścisk żołądka i jest mi bardzo nie dobrze, w najgorszym momencie mam ten odruch wymiotny, czasem z kaszlem i kończy się na pozbyciu się nadmiaru śliny ale nie wymiotach. Nie wiem czy to dziwne czy taki mój urok?
Też tak miałam. W poprzedniej ciąży. Jak na razie czuję się ekstra. Zobaczymy co za 2 tygodnie powiem.
reklama
Luna88
Ja w nocy i rano wymiotuje tylko śliną i sokami z żołądka....ale ciągnie mnie konkretnie. Potem staram się zjadać co chwilę coś żeby żołądek pracował i trochę oszukać te mdłości ...jednak nie zawsze się udajeMam pytanie do dziewczyn, które męczą mdłości. Czy też tak macie lub miałyście, że jest wam niedobrze ale nie możecie zwymiotować? Tzn ja również się trochę powstrzymuje bo jakbym chciała to i bym się do tego zmusiła chociażby ale jednak wole się nie odwadniać. Zaraz po przebudzeniu łapie mnie taki ścisk żołądka i jest mi bardzo nie dobrze, w najgorszym momencie mam ten odruch wymiotny, czasem z kaszlem i kończy się na pozbyciu się nadmiaru śliny ale nie wymiotach. Nie wiem czy to dziwne czy taki mój urok?