reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

nie jestes sama...
Ja również nie sprawdzam. W ciąży którą poroniłam miałam idealne przyrosty, a o tym że serce przestało bić i tak dowiedziałam się na usg pod koniec 9 tygodnia. Tym razem stwierdziłam, że nie ma to dla mnie sensu i idę tylko na usg. Ale to tez dlatego, że u mnie jest super trudno pobrać krew…nawet w szpitalach musi do mnie przychodzić po 2-3 anestezjologów (pielęgniarki to od razu się poddają)

reklama
trzymam kciuki 🤞

My właśnie w dordze do Suntago - jedziemy się po pluskać z całą rodzinką i moją mamą 😉

A właśnie! Bo ja się nie przedstawiłam 😝 W maju kończę 34 latka, na stanie - jeszcze 15 latek Krystian (w lipcu kończy 16 lat) i 12 letnia Eliza (w sumie to już 13 lat, bo w lutym), no i teraz będzie trzecie 😝 Mojego męża biologiczne pierwsze 😁 Jak tam się czujecie? 💐
Podobnie do mnie.. :) tez mam pierwsze biologiczne z moim partnerem.On jest przeszczesliwy!

Po sekcji dziecka stwierdzili : zamkniecie swiatla pępowiny .Synek byl zupelnie zdrowy,ale zmarl z powodu braku tlenu ...
To są najgorsze historie :( wspolczuje

Z tego co piszesz Twoja praca w żaden sposób nie wpłynęła na losy ciąży, więc nie masz co sobie wyrzucać że pracowałaś. To są okropne, ale zupełnie przypadkowe sytuacje.

To są najgorsze historie :( wspolczuje

Z tego co piszesz Twoja praca w żaden sposób nie wpłynęła na losy ciąży, więc nie masz co sobie wyrzucać że pracowałaś. To są okropne, ale zupełnie przypadkowe sytuacje.
Wiem... Synek byl bardzo aktywny w brzuchu,wciaz mocno sie wiercił i kopał... dlatego pepowina byla bardzo skręcona. Moze dlatego,ze mialam fizyczna prace? Ze nie modpoczywalam jak wiekszosc kobiet w ciazy? Wiem,ze to głupie ,ale czesto zastanawiam sie nad tym.

Hehe... trzeba powolutku oswoic sie z sytuacja... ;) faceci raczej przechodza to lekko,choc wiadomo,nie ma co kazdego mierzyc ta sama miara:)

Naprawdę? to super miec kogoś z Torunia! A gdzie teraz mieszkasz?
Warszawa. Na studia tu trafiłam i zostało mi się...a w zasadzie nam😊

Ech mój mąż chyba nie będzie zadowolony z wpadki, wiec pochwalcie się dziewczyny jak wy swoim powiedziałyście?

Mój termin będzie na 24 sierpnia..

Wiem... Synek byl bardzo aktywny w brzuchu,wciaz mocno sie wiercił i kopał... dlatego pepowina byla bardzo skręcona. Moze dlatego,ze mialam fizyczna prace? Ze nie modpoczywalam jak wiekszosc kobiet w ciazy? Wiem,ze to głupie ,ale czesto zastanawiam sie nad tym.
Nie ma żadnych dowodów by praca w jakikolwiek sposób wpływała na ryzyko takich sytuacji. Ba, dzieci zazwyczaj harcują jak matka leży a ruch je usypia, więc byłoby wręcz odwrotnie. To są sytuacje które bardzo rzadko ale się zdarzają - nie ma na to wpływu i nie mogłaś zrobić absolutnie nic. Miałaś niesprawiedliwego, okropnego pecha.

Ja rodząc synka miałam przyczep błoniasty, miko usg z dopplerem nie był do wychwycenia (był bez naczyń przodujących, wtedy doppler go wyłapie). Przy pęknięciu worka owodniowego w złym miejscu moje dziecko mogloby sie wykrwawić w kilka minut. Szczęśliwie miałam planowe cc i dowiedzieliśmy się o tym po fakcie a nie w momencie krwotoku nie do opanowania… przyczep nie przyniósł komplikacji ale sama świadomość że zagrażało synkowi coś tak groźnego była dla mnie wstrząsająca.

Warszawa. Na studia tu trafiłam i zostało mi się...a w zasadzie nam😊

Ech mój mąż chyba nie będzie zadowolony z wpadki, wiec pochwalcie się dziewczyny jak wy swoim powiedziałyście?

Mój termin będzie na 24 sierpnia..
Ja niestety nigdy nie przekazałam tej informacji w filmowy sposób ;) zawsze krzyczę do męża, ze ma natychmiast przyjść. Z nas dwojga to mąż lepiej przyjmuje wiadomości o ciążach ;)

Ja niestety nigdy nie przekazałam tej informacji w filmowy sposób ;) zawsze krzyczę do męża, ze ma natychmiast przyjść. Z nas dwojga to mąż lepiej przyjmuje wiadomości o ciążach ;)
U mnie bylo jak nigdy...

Ja kompletnie nie spodziewalam sie ciąży.Po zrobieniu testu ,razem wyczekiwalismy na wynik,po czym wybieglam z lazienki,zamknelam sie w sypialni i plakalam :(

A on nie wiedzial co ma zrobic bo bardzo sie ucieszyl 😅

U mnie bylo jak nigdy...

Ja kompletnie nie spodziewalam sie ciąży.Po zrobieniu testu ,razem wyczekiwalismy na wynik,po czym wybieglam z lazienki,zamknelam sie w sypialni i plakalam :(

A on nie wiedzial co ma zrobic bo bardzo sie ucieszyl 😅
Ja te nie, przechodziłam covid i zrobiłam test dla świetego spokoju. Na 99% byłam przekonana, ze wynik wyjdzie nagatywny.

reklama
Do góry