reklama
small_princess
Zaangażowana w BB
Witam się nieśmiało, dziś dzień planowanego okresu. Test pozytywny. Podchodzę na chłodno. Nurtuje mnie poki co jedno pytanie, czy któraś z Was przyjmowała może metforminę ? Lekarka kazała mi odstawić w ciąży, ale poki co nie mogę się zarestrowac na wizytę…
Przed pierwszą ciaza bralam metformine - moja endokrynolog/diabetolog kazala odstawic w razie zajścia w ciaze, odstawiłam. Potem zaczely się pojawiać artykuły, że metformina jest bezpieczna w trakcie ciazy i podczas karmienia piersią. Myslalam, że w drugiej ciazy nie każe mi odstawiac, a jednak znowu odstawiła[emoji2372]Witam się nieśmiało, dziś dzień planowanego okresu. Test pozytywny. Podchodzę na chłodno. Nurtuje mnie poki co jedno pytanie, czy któraś z Was przyjmowała może metforminę ? Lekarka kazała mi odstawić w ciąży, ale poki co nie mogę się zarestrowac na wizytę…
Takalenka
Fanka BB :)
A jesteś z Polski ? W Polsce słyszałam że nie praktykuje się metforminy, na zachodzie już tak. Mam sporo znajomych co przyjmowało ją w ciążyWitam się nieśmiało, dziś dzień planowanego okresu. Test pozytywny. Podchodzę na chłodno. Nurtuje mnie poki co jedno pytanie, czy któraś z Was przyjmowała może metforminę ? Lekarka kazała mi odstawić w ciąży, ale poki co nie mogę się zarestrowac na wizytę…
Dzień dobry. Dzisiaj dla mnie big day bo idę na wizytę. Jest u mnie 6t1dc. Myślicie ze będzie już serduszko?
Co do mdłości to mnie generalnie muli. Nie jest to zbyt uciążliwe ale miłe też nie. Jak nie zjem to mdli, jak zjem to też mdli. Próbowałam różnych rodzajów jedzenia: nabiał, owoce, warzywa, mięso. Nic nie pomaga. Póki co ratuje się wodą gazowaną. Na razie trochę ulgi jest.
Co do mdłości to mnie generalnie muli. Nie jest to zbyt uciążliwe ale miłe też nie. Jak nie zjem to mdli, jak zjem to też mdli. Próbowałam różnych rodzajów jedzenia: nabiał, owoce, warzywa, mięso. Nic nie pomaga. Póki co ratuje się wodą gazowaną. Na razie trochę ulgi jest.
Daj znać co i jak po wizycie tez ide, jak będzie 6+1 i zastanawiam się, czy będzie serduszkoDzień dobry. Dzisiaj dla mnie big day bo idę na wizytę. Jest u mnie 6t1dc. Myślicie ze będzie już serduszko?
small_princess
Zaangażowana w BB
Dzięki, czyli póki nie dostanę się na wizytę odstawić sobie samej?Przed pierwszą ciaza bralam metformine - moja endokrynolog/diabetolog kazala odstawic w razie zajścia w ciaze, odstawiłam. Potem zaczely się pojawiać artykuły, że metformina jest bezpieczna w trakcie ciazy i podczas karmienia piersią. Myslalam, że w drugiej ciazy nie każe mi odstawiac, a jednak znowu odstawiła[emoji2372]
small_princess
Zaangażowana w BB
Tak z Polski. Podczas ostaniej wizyty u diabetologa mówiłam ze się staramy o dziecko i dostałam informacje ze jak zajdę to odstawiać. Poki co nie mogę się skontaktować…A jesteś z Polski ? W Polsce słyszałam że nie praktykuje się metforminy, na zachodzie już tak. Mam sporo znajomych co przyjmowało ją w ciąży
Nie mogę Ci powiedzieć odstaw, bo nie jestem lekarzem mogę tylko wlasnie powiedzieć, jak było w moim przypadku. A może Twój lekarz wcale nie każe odstawiać? Moze przed wizytą możesz skontaktować się z nim telefonicznie i zapytać?Dzięki, czyli póki nie dostanę się na wizytę odstawić sobie samej?
reklama
kasiaa91
Fanka BB :)
Bo polskie zalecenia tak mówią. Za granicą z powodzeniem się metforminę stosuje w ciąży i w niektórych krajach uważa za lepsze wyjście od insulinyPrzed pierwszą ciaza bralam metformine - moja endokrynolog/diabetolog kazala odstawic w razie zajścia w ciaze, odstawiłam. Potem zaczely się pojawiać artykuły, że metformina jest bezpieczna w trakcie ciazy i podczas karmienia piersią. Myslalam, że w drugiej ciazy nie każe mi odstawiac, a jednak znowu odstawiła[emoji2372]